smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»

Despre frici si alte droguri

In fiecare zi am de facut o mie de lucruri, am o mie de idei de pus in practica si o mie de ganduri. Evident, nu toate se materializeaza si Slava Domnului ca e asa, caci altfel m-as plictisi sau as lua-o razna complet. Totusi, cand imi doresc ceva foarte mult si nu se materializeaza din cauza unei frici personale, atunci incep sa ma enervez.

Sa luam, de exemplu, aceasta postare pentru blog. Ma chinui sa scriu de o saptamana si, in afara de motivul clasic al lipsei de timp, am recunoscut ca mai e ceva care ma tine in loc, frica. Mi-e teama ca nu va fi perfect, ca va fi foarte criticat, ca vor scrie o groaza de oameni sa-mi spuna cat de penibila sunt si cum ar trebui sa nu mai scriu in viata mea vreo postare pe blog si nici macar un e-mail, asa ca…de o saptamana tot aman. Insa cum am promis sa-l scriu si tin la cuvantul meu si cum au trecut deja cateva saptamani de la promisiune ,plus ca intotdeauna mi-a placut sa scriu, am luat frica de gat si am asezat-o langa mine in pat, i-am pus computerul in brate si am inceput sa scriem.

Da, frica mea e langa mine acum, dar nu e nicio problema, m-am obisnuit, am observat ca daca rad de ea nu mai are atata putere si ma lasa in pace. Noi doua avem o istorie veche, incearca sa ma opreasca de multe ori, dar imi place sa cred ca a inceput sa reuseasca din ce in ce mai putin. Sa va spun unde ii place sa se manifeste.  Pai…cel mai bun teren pentru ea sunt sporturile.  Acolo se simte cel mai bine.  De fiecare data cand vreau sa cobor cu snowboard-ul sau cu schiurile pe partie, de fiecare data cand vreau sa pornesc intr-o catarare pe stanca, de fiecare data cand vreau sa ma urc pe o motocicleta si lista e lunga, deoarece culmea e ca imi place sa o provoc. Nu inteleg de ce altfel dupa ce am reusit sa cobor o partie dificila tot ce vreau e sa fiu iar in varf si sa-i dau drumul din nou. Asa ca am ajuns la concluzia ca imi place frica. Ea invinge doar atunci cand placerea senzatiei de frica e mai mica decat frica insasi.

Partea cea mai interesanta insa abia acum vine. Dupa ce am intors pe toate partile acest sentiment am descoperit ca mai are si o fata ascunsa, ea se numeste frica de penibil. Pentru ca atunci cand nu vreau sa cad cu schiurile nu mi-e atat de teama ca o sa-mi rup ceva pe cat mi-e teama ca o sa ma vada multa lume si o sa zica "uite-o si pe proasta aia!". Atunci cand ies sa alerg sau cand merg la un antrenament de arte martiale, de fapt cea mai mare frica e ca nu voi putea rezista, ca am sa cedez si o sa vada toata lumea si atunci vor sti ca nu sunt perfecta…Si vai ce mare tragedie ar fi asta! Deci ce avem aici? O actrita cu frica de penibil! Si cum se impleteste asta cu meseria ei? Pai va spun eu cum, foarte prost. Ma tine in loc. Si abia aici incepe provocarea. Vreau sau nu vreau viata incearca sa ma scoata din ideea de frica de penibil cat poate ea de tare…sau de fapt…poate e cineva de mai sus care stie exact cum stau lucrurile…Se pare ca de ce ti-e frica nu scapi, asa ca sunt pusa in situatii penibile cat de des se poate, lucru care ma face cat se poate de fericita, pentru ca stiu ca astfel, putin cate putin, ma voi elibera de frica. Si apoi…cred ca imi plac putin si situatiile penibile.De cand ma stiu am fost o impiedicata, ma impiedic pe strada in cele mai extraordinare momente, in plina zi, in mijlocul unei discutii importante, intr-un loc aglomerat. Daca merg la un eveniment important este absolut imposibil ca la masa sa nu scap ceva pe jos sau vreun mini ecler peste rochia proaspat cumparata si experientele continua. Ideea e ca de curand am trait  cea mai penibila intamplare din viata mea de pana acum, o pot spune cu mana pe inima si ii acord premiul de "Catastrofa penibila a anului". Cum mi-a fost foarte groaza, nu doar jena de aceasta intamplare, m-am gandit sa o povestesc aici, sa stea negru pe alb in mediul virtual, ca sa nu ma mai bantuiasca niciodata. Asa ca…iata…

Cum ati reactiona, femei fiind, ca la prima intalnire cu un barbat, aflandu-va intr-o delicata situatie feminina lunara sa lasati urmele acestei situatii pe scaunul din dreapta din masina lui? Repet…la prima intalnire…Cand totul e oricum nesigur, jenant, cand ambele persoane implicate in intalnire incearca sa arate tot ce au mai bun si nimeni nu-si doreste o situatie penibila. Ei bine…da…mie mi s-a intamplat. Nu cred ca am cuvinte sa va descriu starea in care m-am aflat dupa ce s-a intamplat "minunea". Marimea penibilului a luat proportii tragice. Sincer, am vrut sa ma urc in masina mea si sa ma mut din tara, sau cel putin din oras. Si ma mai si gandeam ca fusese o intalnire reusita si ca imi placuse omul. A inceput un film horror in care ma luptam cu ideea de a fugi cel putin din oras, de a-l suna sa-mi cer scuze, de a scrie un e-mail sau un mesaj cu acelasi subiect, inclusiv ma gandeam cam cate ore as putea petrece rugandu-ma ca Dumnezeu sa faca un miracol si sa stearga pur si simplu intamplarea.

Abia am putut dormi in noaptea respectiva. Am disecat toata chestiunea cu prietena mea cea mai buna, evident, si nu am reusit sa iau nicio decizie pana a doua zi de dimineata. Dimineata de dupa noaptea pe care oricum n-o dormisem…de rusine…Primul gand a doua zi a fost ca evident el nu o sa mai sune, pacat ca parea de treaba, dar asta e…aveam de gand s-o iau ca pe un semn divin ca nu suntem facuti sa mai iesim vreodata impreuna. Am intors iar problema pe toate partile si ma gandeam de ce trebuie sa ma simt asa penibil, in fond nu era vina mea, nu aveam cum sa previn asta si este un fapt normal natural, eu cred ca toti barbatii stiu ca noi trecem prin perioada aceea lunara…nu cred ca mai e un secret…Acestea erau gandurile in momentele mele bune, dupa care incepea din nou penibilul sa ma incolteasca si pur si simplu nu ma vedeam dand ochii cu omul respectiv si nici macar nu puteam concepe ideea e sa il sun sa-mi cer scuze. Era clar,trebuia sa dispar de pe planeta, aveam fantezii in care ma mutam in alt oras si o luam de la capat, fara ca aceasta intamplare sa-mi fie trecuta la "dosar". Toate acestea au durat cam jumatate de zi, timp in care el nu sunase, asa ca am decis ca sunt o femeie matura si independenta si ca nu ma las eu incoltita de "nimicuri" de acest gen. M-am imbarbatat gandindu-ma la toate momentele periculoase de pe partie, de pe munte, de pe stanca, accidente de masina si alte cazuri de genul acesta din care scapasem cu viata si am luat telefonul si am scris un mesaj scurt…compus cu greu timp de vreo jumatate de ora. Am reusit sa apas "send" intr-un final si am asteptat. Imi cerusem scuze si ma ofeream sa platesc nota de plata la spalatorie. Mai intelept de-atata n-am gasit.

Acestea fiind spuse, as vrea sa stiu cator persoane li s-a mai intamplat o penibilitate cel putin asemanatoare sau mai mare la un moment asa aiurea cum e o prima intalnire. Trebuie sa mai fie cineva ca mine pe lumea asta…undeva…si ar fi bine sa facem o asociatie…daca tot mai exista…s-o numim "Norocosii carora li se intampla cele mai penibile chestiuni",pentru ca acum ma bucur de intamplarea aceea, deoarece stiu ca am atins maximul penibilului si de acolo nu mai am unde ma duce decat in sus!

A…si pentru cei/cele interesate…a sunat si a doua zi si ne-am intalnit si a treia zi…

Tag-uri: , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 4

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Elena (11.02.2011, 15:57)
Noah draga... daca asta e moment jenant, eu ce sa mai zic, am avut cazati niste prieteni care mi-au lasat dovezile lor de iubire permanent si de nesters! :)) Asa ca... esti tu prea simtita si prea bine educata pentru zilele noastre, ca nu stiu cate fete si-ar fi facut atatea probleme si ganduri cum sa dreaga problema! Pe de alta parte, daca te stii ghinionista trebuie sa fii tot timpul cu ochii in patru ce si cum, si nici un astfel de comportament nu stiu daca ti-ar fi de folos - in sensul ca poate nu te-ai simti in largul tau sa te auto- stressezi.
Răspunde-i
bluewings (08.02.2011, 19:28)
Piedici de genul frica si stressul sint de fapt piedici puse de noi insine, chiar de ego-ul nostru care nu vrea sa ne permita sa mergem mai departe, de a infaptui lucruri marete.
Personal am un document cu afirmatii positive, creat special pt. sufletul meu pe care il deschid de cite ori ma apuca frica, stresul, dubiul in puterile propri, sau intilnesc indivizi care ma arunca intr-o stare negativa. De cite orice imi citesc afirmatiile care sint perfect pertinente de altfel, ma lepad de frica practic instantaneu. Eu iti sugerez sa-ti creezi un astfel de document, sau sa-ti scrii in jurnal, de ce ti-e frica si ce alegeri proaste ai facut / faci continuu. Apoi scrie-ti pe alta coloana ce alegeri bune faci si cind esti fericita de ce esti fericita.
Pe baza asta creaza-ti afirmatile tale positive, vei reusi sa te scapi de frica.

Citind articolul tau, imi dau seama ca insasi frica te anima si te arunca sa faci lucruri negindite adica mersul pe pirtie, cu motocicleta si asa mai departe. Este chiar ego-ul tau ce nu te lasa sa avansezi. Ma bucur ca ai un inger pazitor ce te vegheaza sa iesi teafara din probleme de orice natura. Dar nu poate sa fie in locul tau, de fapt, doar sa te apere de tine insuti, cu alte cuvinte.

Problema cu tipul respectiv, sau toate acele lucruri marunte si negative ce ti-i se petrec in public iti apar din cauza timiditatii si fricii, care de fapt atrag in manifestare exact aceste evenimente: "Law of attraction".

Personal iti spun din experienta proprie ca numai dragostea si lucrurile bune savirsite in jurul tau de catre tine, pot sa te transforme, si de fapt te pot scapa de toate elementele negative din viata ta, inclusiv frica.

Incearca numai, si nu vei regreta deloc.
Răspunde-i
VeveOne (07.02.2011, 14:03)
Cred ca o femeie care-si asuma toate lucrurile de care se teme e mult mai atragatoare decat una care le ascunde. Si paradoxal e si mai sigura pe ea.
Răspunde-i
oana adina chihaia (01.02.2011, 09:37)
Tuturor ni se intampla chestii penibile la un moment dat, nu esti tu singura dupa planeta. Ideea e ca modul in care ai reactionat dupa toata aceasta intamplare a aratat cat esti de matura si cum iti recunosti propriile greseli. Felicitari pentru modul in care ai gandit! Cat despre mine...mi s-a mai intamplat sa ma mai impiedic cateodata sau sa mai fac cate o mica gafa...nu a durut chiar atat de rau cand eram in fata unor persoane care imi erau, practic indiferente...in schimb cand a fost cineva important pentru mine, pai atunci chiar mi-am dorit sa ma inghita pamantul, dar am invatat sa pasesc mai departe...Bafta si la alte insemnari frumoase!
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Ce caut eu in viata mea

Sex in Romania

27 ian 2013 6

Nebuna si orasul

21 oct 2012 9

Du-o acasa

17 ian 2012 2

Sa vina si 2012

6 ian 2012 2

Recapitulare

7 dec 2011 8

Spatiu-ultima frontiera

21 sep 2011 1

Nu fugi

7 sep 2011 1
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr