Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»
oscar

Filmul "Oppenheimer", marele câştigător al celei de-a...

Citeste mai mult»
avion

Un pilot şi un copilot, suspendaţi după ce au adormit...

Citeste mai mult»
kate

Cea mai recentă fotografie oficială cu prinţesa Kate ar...

Citeste mai mult»
adam sandler

Adam Sandler, cel mai bine plătit actor de la Hollywood...

Citeste mai mult»
Rupert Murdoch

Magnatul Rupert Murdoch, în vârstă de 92 de ani, s-a...

Citeste mai mult»
Jane Fonda

Julianne Moore, Jane Fonda şi Emma Thompson se numără...

Citeste mai mult»
oscar

Ce cadouri vor primi vedetele nominalizate la premiile Oscar

Citeste mai mult»
Hannah Gutierrez-Reed

Armuriera filmului ''Rust'', găsită vinovată de omor prin...

Citeste mai mult»
Colin

Cămaşa albă purtată de Colin Firth în "Mândrie şi...

Citeste mai mult»
Karl Lagerfeld

Apartamentul din Paris al lui Karl Lagerfeld va fi scos...

Citeste mai mult»

Rihanna, criticată pentru performanța „leneșă” de la...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Kate Middleton revine la angajamentele oficiale la 8...

Citeste mai mult»
Sinead O'Connor

Administratorii averii lui Sinéad O'Connor denunţă...

Citeste mai mult»
stela

Stella McCartney atrage atenţia asupra a efectelor nocive...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk a dat în judecată OpenAI şi pe CEO-ul Sam...

Citeste mai mult»
iris

Iris Apfel, simbol al modei şi "starletă geriatrică", a...

Citeste mai mult»
Victoria Beckham

Prezentarea de modă a Victoriei Beckham la Paris,...

Citeste mai mult»
furla

Lux în fiecare Detaliu - Descoperiți Frumusețea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Palatul Kensington face o actualizare cu privire la...

Citeste mai mult»
 Elton John

O colecţie a lui Elton John a obţinut peste 20 de...

Citeste mai mult»

Rihanna şi Zuckerberg se află în India, invitaţi la...

Citeste mai mult»
Kanye West

Kanye West, dat în judecată de moştenitorii Donnei Summer...

Citeste mai mult»
richard

Actorul american Richard Lewis a murit la vârsta de 76 de...

Citeste mai mult»
anxietate

Ce este anxietatea socială și cum poate fi depășită?

Citeste mai mult»

Cum sa scapi rapid de o masura la pantaloni?

De în Sport 30 oct 2008
Am un "talent" impartasit, stiu bine, de mai multe femei: sunt tentata mereu sa imi cumpar pantaloni cu o masura mai mici, in speranta ca vor fi un stimul pentru a slabi. Rar se intampla, insa, minunea, pentru ca talia subtire cu efort se tine! Nu e o situatie fara iesire - avem sansa sa intram in pantalonii preferati odata cu practicarea exercitiilor recomandate de Dumitru Butilca (Dimi), personal trainer si instructor de aerobic la World Class Health Academy.
Pantalonii, marea provocare a femeilor in fata kilogramelor in plus. Personal, asa mi se pare. O fusta, daca este si mai lunga, reuseste sa ascunda anumite imperfectiuni ale corpului, dar pantalonii parca sunt o oglinda a tuturor partilor proeminente. Nu ti se pare? Eu am incercat si am observat cu usurinta diferentele: fusta imi acoperea imperfectiunile, dar oferea senzatia ca imi acopera tot corpul. Nu ma regaseam deloc in aceasta piesa vestimentara. Poate si pentru ca fustele nu sunt tocmai printre alegerile mele. Pasiunea mea sunt pantalonii, datorita comoditatii pe care o ofera "la pachet".  In pantaloni ma simt in siguranta, nu imi fac griji ca mi s-a rupt dresul sau ca vantul a fost "obraznic", ridicand colturile fustei in toate directiile.

Pantalonii insa ascund mai multe "dedesubturi" si risti ca perechea ta favorita sa nu te puna in valoare asa cum ai fi crezut, fie pentru ca aripioarele din parti nu isi "gasesc" locul in interiorul lor, fie ca nu iti fac posteriorul sa arate senzational sau pentru ca iti arata picioarele prea groase.

Pentru oricare dintre aceste probleme, nu este nevoie sa schimbi perechea de pantaloni, ci sa iti "sculptezi" corpul. Dimi, instructorul de la World Class Health Academy, ne-a oferit cateva exercitii pentru abdomen, fesieri si picioare, menite sa te ajute sa arati senzational in pantalonii tai preferati!

Iata-le:

In and outs

"In and outs" este un exercitiu cu multiple efecte benefice asupra muschilor abdominali. Instructorul ne atentioneaza ca pentru exercitiile specifice abdomenului sau pentru exercitiile din stand pe sezut, spatele trebuie intotdeauna tinut usor arcuit.

Astfel, din pozitia de sezut cu spatele usor arcuit, plasam mainile pe langa corp cu palmele orientate in fata si coatele usor indoite pentru o sustinere cat mai corecta, ridicam picioarele, indoim genunchii la nivelul pieptului, iar in timpul exercitiului gambele se vor mentine paralel cu solul si executam miscarea de tragere si impingere a genunchilor la piept.
Din aceeasi pozitie se poate executa acelasi exercitiu, dar cu un grad mai ridicat de dificultate, fiind recomandat celor avansati. Pentru aceasta varianta miscarile sunt aceleasi, adaugandu-se o amplitudine mai mare prin pozitionarea bratelor inainte si paralele cu salteaua, sau deasupra capului.

Respiratia este foarte importanta pentru executarea corecta a exercitiului. Inspiratia se face pe miscarea de tragere a genunchilor catre corp si expiratia pe revenire.Obliques V-ups

Acest tip de exercitiu este realizat pentru a lucra muschii oblici.
Din pozitia asezat pe o parte, cu corpul lasat usor spre spate,asfel incat miscarea se va face pe muschii fesieri cu mana asezata in fata pe podea (pentru incepatori) si cealalta mana in spatele capului( fara a trage de cap)  si cu picioarele intinse pe podea, executam miscarea de ridicare a corpului cat mai sus posibil.

Pentru avansati se poate executa exercitiul, depunand putin mai mult efort astfel: din aceeasi pozitie, dar de data aceasta cu mana pozitionata de-a lungul corpului si cu picioarele usor ridicate deasupra solului se executa aceeasi miscare de ridicare a corpului simultan cu ridicarea picioarelor.

Exercitiul se executa pe ambele parti respectand aceiasi pasi!Runner Squats ( 80-20 )

Acest exercitiu se numeste astfel, deoarece pozitia din care se executa exercitiul este cea de alergare. Astfel, in acest tip de exercitiu 80% din greutatea corpului cade pe piciorul de sprijin, iar 20% pe celalalt picior ,cel care atinge podeaua doar cu varful si nu cu toata talpa. Din aceasta pozitie se executa un squat (genuflexiune) cu mainile in fata. In executarea acestui tip de exercitiu, trebuie sa fim atente ca indoirea genunchiului sa nu depaseasca niciodata varful piciorului.

Atentie! Cand se coboara in pozitia de squat se impinge posteriorul in spate si apoi se indoaie genunchii. Ideal e sa ajungem cu coapsele paralele cu solul, niciodata mai jos deoarece tot ce depaseste acest unghi supune genunchii la foarte multe riscuri.

Exercitiul se executa alternand  pozitia picioarelor!Lunges (cu rotire de trunchi)

Instructorul de la World Class Health Academy ne-a recomandat acest exercitiu cu fandari si rotire de trunchi, deoarece astfel, pe langa coapse, fese, posteriorii coapsei si gambe care lucreaza intr-un lunge clasic se lucreaza si muschii aductori si abductori (partea interna si externa a coapselor).

Din pozitia de lunge,  cu picioarele departate, unul in fata, unul in spate (ca un pas mare) cu genunchiul din fata la 90 de grade, iar cel din spate aproximativ la 90 de grade (dar nu obligatoriu, important este sa nu atinga podeaua), rotim trunchiul in directia piciorului din fata.  

Din aceasta pozitie incepem sa executam fandari (foarte important la fandari, genunchiul sa nu depaseasca niciodata varful piciorului)

Toe Roll Iso Lunges

Acest exercitiu s-ar traduce cam in felul urmator:  toe roll: pentru ca se sta pe varful piciorului Iso: deorece este miscare de izolare, si lunge: pozitie de fandare.

Din pozitia de fandare (un picior in fata, unul in spate), piciorul din spate pe varf, iar cel din fata indoit, cu genunchiul la 90 de grade, iar miscarea este de aplecare spre inainte si inapoi.
Acest exercitiu se poate executa cu mainile pe langa corp, ridicate in fata sau ridicate lateral. De asemenea, exercitiul se executa alternand picioarele!

Repetari!

In marea majoritate a articolelor de sport vedem ceva de genul 3-4 seturi a cate 10-15 repetari,nu este nici corect, dar nici incorect, toate acestea depinzand de particularitatile individului, si de raspunsul fiecaruia la efortul fizic. Recomandare instructorului este ca daca lucram fara greutati, putem realiza fiecare serie pana la epuizare. Daca optam pentru optiunea unui numar prestabilit sau aproximativ de repetari, fie ele 8-12, 10-15 sau 15-20, recomandarea mea este sa folositi greutati care sa va permita realizarea acelui numar cu conditia ca ultimele 3 repetari sa va solicite la maximum.

De tinut minte!

Nu uitati de incalzire ,de streching si de a consuma apa regulat!

Cel mai important este calitatea si nu cantitatea, executati exercitiile corect!

Spune-ne ce rezultate ai avut pe forum.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 mar