În plus, acesta se face uşor, repede şi din puţine ingrediente, iar secretul gustului la reţeta originală de humus este pasta de tahini.
Ingrediente:
- 250 gr năut
- 80 gr tahini
- 2 linguri ulei de măsline
- sucul de la jumătate de lămâie
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scurge năutul din conservă şi clăteşte-l. Dacă ai năut crud, pune-l la fiert în apă cu o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Când e gata, clăteşte-l şi lasă-l să se răcească. Pune în blender toate ingredientele şi mixează foarte bine. Vei obţine o pastă fină. Atenţie: dacă vrei să mai amesteci manual în compoziţie, foloseşte lingura de lemn. Poţi servi simplu ori decorat cu boia dulce şi frunze de busuioc.
Cum să faci cele mai bune clătite. Rețeta recomandată de chef Florin Dumitrescu
Somon la grătar cu sparanghel fiert, un preparat ideal pentru momentele când vrei să slăbești
























