chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Ce gandesc barbatii despre "femeia-dieta"?

De în Sport 13 ian 2009
A tine o dieta este un lucru normal...in unele cazuri. Nu se face prea mare haz de aceasta initiativa a femeilor. Dar barbatii, carcotasi din fire, nu se pot abtine de la a comenta pe toate partile actiunile unei femei. De la imbracaminte, cariera, gandire, atitudine..si pana la dieta pe care o tin sau nu, sunt lucruri pe care le dezbat si pe care le analizeaza in amanunt, dar numai atunci cand vine vorba despre acest subiect. In rest, pastreaza pentru ei. Dar noi am patruns in mintea barbatilor si am aflat si ce cred ei despre o femeie care porneste intr-un drum lung, dar sigur...dieta!

Barbatii sunt cu siguranta mai carcotasi si mai barfitori decat femeile. Ating in discutiile lor subiecte extrem de ciudate si confuze, aparent banale si totusi vitale, neinteresante, dar "picante", si tot asa. Este interesant sa convietuiesti chiar si cateva ore printre barbati si sa le afli dorintele si gandurile ascunse. Universul lor de discutii si subiecte nu se diferentiaza foarte mult de cel al femeilor, poate doar ca sunt mai sinceri si mai critici decat am fi noi.

Eu am facut acest lucru! Am avut ocazia sa stau cu mai multi barbati la o masa si dintr-una intr-alta am atins subiecte dintre cele mai interesante. Cred ca toate stiti cat de palpitant poate decurge o discutie cu un barbat sau cu mai multi, atunci cand in jurul tau mai trec si niste femei, unele mai "interesante" ca altele. Reusesti sa conturezi un tablou si sa extragi conceptii ale barbatilor despre femei pe care nu le-ai fi aflat, nici daca i-ai fi intrebat direct.

M-am simtit din cand in cand ca o "prezenta abstracta" care nu isi avea rolul la acea masa, in care discutiile pareau a fi evident de genul acelora care existau numai "intre baieti". Pornind de la banala apa plata cu lamaie si  de la "clubul fotomodelelor care beau apa plata cu lamaie", discutia a degenerat in panta alunecoasa a dietelor si a aspectului fizic al femeilor.

Totul a luat forma in urma acestor uzuale discutii despre femeile care beau apa plata cu lamaie. Sa fie oare un moft, o necesitate, o obsesie sau o fita? In timp ce noi pornim de la premisa ca avem nevoie de dieta pentru a scapa de cateva kilograme in plus, sau pur si simplu pentru a ne mentine in forma si a ne contura un stil de viata, atat de necesar in zilele noastre, "infectat" de artificial si toxic in orice. Insa de multe ori, barbatii nu observa importanta acestui stil de viata si nici chiar necesitatea unor diete in viata femeilor. Nu credeam niciodata ca vor cleveti si ca vor ataca pana si acest principiu "sanatos" de viata. L-am intrebat cu sinceritate si stupoare pe unul dintre ei, care e problema cu femeile care tin dieta, mentionand ca eu le apreciez foarte mult, si mi-a raspuns pe un ton usor dezgustat: " nu dieta in sine este problema, ci ceea ce se ascunde in spatele ei uneori". Interesant, mi-am zis eu, si am facut un pas firesc si totodata curios, si am intrebat uimita si un pic confuza: "ce crezi tu ca se ascunde in spatele dorintei de a urma o dieta? Iata ce:

Femeia – victima a nesigurantei!

Nu au negat nici o clipa faptul ca unele femei chiar au nevoie de o dieta si ca este o intreprindere utila si justificata, datorita faptului ca natura a fost rautacioasa cu ele si le-a inzestrat cu mai mult decat puteau ele duce, admirand acest demers in cazul acestui tip de femeie, desi nu mica mi-a fost mirarea sa aud de la ei ca : "de obicei, chiar cele care ar trebui si ar avea nevoie, fac abstractie de aceasta problema si nu au nici cel mai mic complex fata de faptul ca arata cu cateva kilograme peste".

Trebuie sa acceptam si faptul ca unele femei se simt bine in pielea lor chiar si atunci cand au kilograme peste media normala, nu sunt complexate si nici frustrate de acest lucru, le-am replicat eu. Insa critici din fire, nu am avut cale de compromis cu ei. Merg pe principul ca daca nu ai un aspect placut, si nu neaparat 90-60-90, ci o silueta armonioasa echilibrata, nu ai o scuza in a nu intreprinde nimic in acest sens. Ba chiar unul dintre ei a adaugat faptul ca, contrar aparentelor de a afisa o atitudine puternica si o impacare cu sine in privinta greutatii, nu de putine ori a surprins astfel de femei dandu-se de gol in afirmari de genul: "cine ma vrea, ma place asa", dar in acelasi timp cautand solutii "pe ascuns" despre cum ar putea reusi sa dea jos cateva kilograme.

Femeile care sunt impacate cu aspectul lor, il afiseaza nestingherit in vaste ipostaze, fara a avea remuscari in a-si etala formele nu tocmai perfecte, spun ei. Dar femeia care se ascunde prin zeci de haine si cauta motive pentru a-si justifica greutatea si a etala o imagine puternica, in timp ce ele sunt la curent cu toate metodele de slabire inventate, dar probabil esuate in cazul lor, sunt false.

Cred ca ce vor ei sa spuna este ca, este normal sa actionezi in acest sens atunci cand ai  cu adevarat motive, si ca ar trebui sa fim mai sincere cu noi insine in primul rand, si sa nu ne mai ascundem sub diverse masti de femei puternice, sigure pe ele, care in realitate sunt de fapt niste femei fragile si sensibile, carora o simpla remarca rautacioasa le-ar distruge tot universul idilic creat.

Femeia incatusata in mofturi!

Unul dintre motivele pentru care barbatii considera ca femeile aleg o dieta este moftul, care din punctul lor de vedere este cu totul diferit de fita. "Multe femei, care nu au un corp tocmai perfect, deci nu ma refer la acea categorie skinny care tine dieta, asta fiind alta poveste, apeleaza la dieta dintr-un capriciu sau in ideea ca prietena mea tine, hai sa tin si eu, ceea ce nu este ok, pentru ca inseamna ca nu o face pentru ea, dar nici pentru ceilalti, ci doar din rasfat si fara a invoca temeiuri reale".

Totusi, ii spun eu, nu este usor nici sa tii o dieta, adica nu se compara cu o haina pe care o "copiezi" dupa prietena ta, ci e un demers lung si greoi, la capatul caruia poti fi chiar dezamagita. "Asa este, dar multe femei nu tin propriu-zis dieta respectiva, ci doar o incearca, pentru a arata ca le intereseaza acest lucru, si a ascunde faptul ca nu fac nimic in acest sens; ele reusesc in fata unora sa para mai importante, rasfatate prin aceste initiative; plus ca daca mai obtin si rezultate cu atat mai bine".

Din ce am dedus eu, respectivul barbat apropie oarecum moftul de fita, dar intr-un sens mai light, in sensul in care capriciul dicteaza actiunea, fara motive autentice. Nu ma gandeam niciodata ca exista si astfel de femei, dar vorba lui, poate nici nu au ajuns sa vada care este "finishul" unei astfel de competitii cu propria greutate si nu au cum sa realizeze si sa savureze cu adevarat importanta si entuziasmul unei victorii in lupta cu kilogramele in plus.

Femeia – portret al fitelor!


Am mentionat mai sus ca in conceptia barbatilor, dieta-moft este cu totul si cu totul diferita de dieta-fita. L-am interogat in legatura cu acest subiect chiar pe barbatul de la care pornise discutia prin mentiunorea "clubului femeilor care beau apa plata cu lamaie" intr-o discutie banala si l-am intrebat ce intelege el prin a tine o dieta de fite sau ce vrea sa semnifice apropo-ul de la care s-a pornit discutia. "Acest tip de femeie care isi adapteaza orice miscare dupa ceea ce se poarta, mi se pare un om fara personalitate proprie, ceea ce este foarte trist, si nu mi-ar placea sa am de-a face cu o astfel de femeie".

Mi-a descris oarecum tipul de femeie "dieta-fite": eventual skinny, bea apa plata cu lamaie intr-un stil specific, de fapt nu comanda altceva in oras, dar acasa sau in particular bea tot ce se poate, afiseaza un stil de viata copie la indigo dupa marile trend-uri de orisice, aducand in orice discutie ultimele achizitii la moda; este genul de femeie cu care iesi la masa si isi comanda un soi de mancare, dupa care atentioneaza excesiv chelnerul in legatura cu eventualii "intrusi" calorici din farfurie, dupa care incepe sa povesteasca despre noua dieta de la Hollywood , pe care, din pacate, in Romania cu greu o poate tine, noi nefiind inca pregatiti sa "servim" pretentiile unor astfel de dive.

Toate acestea cumulate descriu in mod clar si inevitabil fitele de Romania in materie de dieta, spun barbatii. Un pic acizi si critici si atentionand ca nu una sau alta denota acest lucru, si toate cumulate la un loc, infatisate in imaginea uneia si aceleiasi femei.

Femeia – prizoniera a obsesiei!

Mai avem si alt tip de femeie pregatit sa intre in tinta acida si de temut a comentariilor barbatilor: femeia care tine o dieta pana la obsesie sau obsesia de a tine o dieta fara a avea nevoie. Exista si acest tip de femeie care fac din dieta o boala cu greu vindecabila. "Femeia care are o silueta frumoasa, armonioasa, sau chiar careia i-ar mai trebui cateva kilograme in plus si tine o dieta mi se pare o femeie in pragul unei depresii sau al unei boli psihice, de care ar trebui sa se trateze; eu am avut genul acesta de iubita, care simteam la propriu ca imi scoate peri albi in cap, nu manca mai nimic, isi cumpara produse numai dietetice, desi silueta ei arata ca si cand ar mai cere 2-3 kilograme in plus. O iubeam foarte mult si cand vedeam ca pur si simplu se distruge, nu stiam ce sa fac, sa slabeasca devenise pentru ea o obsesie, asta era cuvantul de baza".

Odata cu aceste remarci, putem atrage atentia asupra cestor tipuri de femei si a comportamentului lor fata de propria imagine, pentru ca acestea pot ascunde probleme psihice grave, pot cadea in "ghearele" crude ale unor boli specifice tulburarilor alimentare, extrem e periculoase si nesanatoase. Nu faceti din dieta un scop in viata si nu actionati excesiv si prin metode violente asupra corpului vostru, Este pacat si se poate cadea intr-o extrema din care cu greu mai poti iesi.

"Femeia – dieta" – in gratiile barbatilor!


Intre atatea critici si dezaprecieri la adresa diferitelor tipuri de femei, nu m-am putut abtine sa nu intreb si ce intra in gratiile lor, sau mai corect spus, care sunt femeile pe care ei le apreciaza din acest punct de vedere. Si acest lucru pentru ca imi lasasera impresia ca nu apreciaza nici un fel de femeie, ceea ce ma dezamagise foarte tare. Trebuia sa aflu si ceva bun in legatura cu asta, care sa ma scoata din peisajul "cenusiu" in care ma introdusesera, refuzam sa cred ca barbatii nu apreciaza nici o femeie.Tipul de femeie pe care mi l-au conturat este unul echilibrat, de femeie care are grija de aspectul ei, dar fara a exagera, si fara a dezvalui toate metodele pe care le foloseste pentru aceasta, deci subtila in astfel de afirmatii.

Tu ce parere ai?

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar