Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»

Cand nu mai ai nimic de dovedit

Ati vazut tipele acelea sigure pe ele, care se poarta matur, fara ifose, fara manifestari ciudate, farta izbucniri, complet stapane pe situatie? Desigur, e valabil si pentru barbati. Ajungi sa te porti astfel atunci cand nu mai ai nimic de dovedit. Nici tie si nici celorlalti. Cand ai ajuns la o asa intelepciune incat sa iti cunosti limitele, sa stii ce poti si nu poti in viata, cand esti multumita de persoana ta si de “locul” in care ai ajuns.

Cu totii am vrea sa ne purtam astfel, matur. Sa nu ne mai pierdem cu firea, sa nu mai ridicam tonul, sa ne pastram calmul in orice imprejurare. Dar se intampla ceva, uitam de aceasta dorinta si ne dam in petec, cum se spune. Dupa care, fireste, regretam cele intamplate. Ne rusinam si ne amagim spunandu-ne ca data viitoare vom reusi sa stopam astfel de comportamente neadecvate, care ne fac sa aratam rau sau ridicol.

Barbatii sunt prin definitie orgoliosi. Ei au de aratat si de dovedit tuturor ca pot. Ca sunt potenti adica. Vor sa impresioneze, mai ales femeile. Si fac asta alegandu-si “jucarii” care mai de care mai minunate. Fie un telefon mobil cat mai performant, fie o masina din cele mai puternice si de ultima moda, sau mai stiu eu ce accesorii “sclipitoare”. Dar asta nu e suficient. Atitudinea conteaza. Cum folosesti toate aceste adaosuri pentru a iesi in fata? Te asezi la o masa, intr-un restaurant si, pentru a-i impresiona pe toti ceilalti, iti pui imediat pe masa desteptul telefon mobil de ultima generatie? Brelocul cu marca Mercedes, dand sa se inteleaga ca tu nu conduci orice fel de masina? Sau le tii frumos in buzunarul costumului croit impecabil, care iti vine foarte bine pe trupul intretinut cu gimnastica si o dieta corespunzatoare? E alegerea ta.

In Scilence of the Lambs e o scena in care Agent Starling se duce in puscarie, sa il intervieveze pe Hannibal Canibal pentru prima oara. Vorbesc de momentul in care el incepe sa comenteze ce a observat la ea: modul voalat prin care incerca sa impresioneze. Adica, in mare, costumul pe care il purta, servieta, tinuta pareau ok. Exista un singur lucru ce o dadea de gol: pantofii ieftini. Iata cat de usor te poti trada in fata unui ochi avizat. Dar nu numai. Asa ca, decat sa devii ridicola, mai bine incearca sa fii tu insati!

Ce inseamna asta?!? Adica sa accepti ca in momentul de fata nu iti poti permite sa te imbraci de la Prada, Versace sau mai stiu eu care casa de moda de lux. Poate iti vei permite, cand si cand, un articol de marca. Dar daca “pachetul” nu este complet, nu vei face altceva decat sa atragi atentia asupra ta, intr-o maniera neplacuta.

Astazi, pe strada, am vazut doua masini mergand pe o strada foarte ingusta. La volanul fiecarei masini, cate un barbat. A venit momentul in care era nevoie ca unul din ei sa cedeze strada pentru a putea trece. Atlfel s-ar fi blocat amandoi la mijloc. Tocmai cand ma intrebam care din ei va ceda primul, am vazut ca amandoi s-au oprit pe dreapta, asteptand ca celalalt sa treaca primul. Dupa care, pentru a nu astepta fara rost, s-au invitat reciproc sa porneasca si s-au inteles din priviri care sa o faca primul. Rar vezi astfel de comportament la barbati. Da, hotarat lucru, niciunul din ei nu avea nimic de dovedit. Nici siesi, nici celuilalt. Fiecare se simtea stapan pe sine, sigur pe barbatia lui. Asa ca amandoi au cedat, galant si detasat. Frumos si linistit, nu-I asa?!?

Daca vrei sa fii privita cu respect, sa te simti stapana pe tine si sa emani in jur asta, sa arati bine in orice imprejurare, tot ce ai de facut e sa fii tu insati. Ai rabdare si intelegere cu tine, nu te lasa influentata sau ademenita de lucruri efemere sau oameni “bine” intentionati. Ai incredere in tine, in ceea ce poti si ceea ce esti.
Tag-uri:
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 4

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cristina Marioglou (07.10.2009, 03:08)
Mirela, toata viata evoluam si suntem intr-o permanenta schimbare. Ce am vrut eu sa spun era ca, la un moment dat in viata, incepem sa ne dam seama de multe si nu ne mai punem bete in roate. Adica, mergem sa luam un examen pentru ca vrem noi, asa am hotarat, avem nevoie de el, nu pentru a dovedi celorlati ca putem sa il luam. Pentru ca, daca facem asta doar de fatada, pentru ceilalti, momentul de "glorie" va trece si in cele din urma nici nu va fi atat de apreciat de ei. Dar, daca facem asta pentru noi si suntem constienti de lucrul asta, atunci ne bucuram de reusita noastra si o folosim pe mai departe, tot pentru noi.

Ce spui tu suna ca si cum ai zice: nu mai dau examenul ala, pentru ca oricum nu o fac pentru mine si atunci nu mai merita efortul. TU MERITI! Si lor, celorlalti, poate sa le pese sau nu de reusita ta, sa fie invidiosi sau gelosi pe tine, numai ca pentru tine scopul e important; si persoana ta. Tu ai facut-o pentru tine si iti e bine si indeajuns asa.
Răspunde-i
Oltianu Mirela (06.10.2009, 07:57)
Cristina,e usor sa spui FII TU INSATI, si ca asta basta,se rezolva oare toate?Poate uneori ne dam in petec,cum zici, poate ca in secunda aceea tot NOI INSINE sintem,poate ca daca in fiecare clipa am fi stapini si maturi am uita sa mai ridem cu lacrimi,sa urlam de durere,sa explodam de fericire....sau sa plingem in hohote.
-sa nu ai nimic sa dovedesti?-e cu doua taisuri,pentru ca poti sa cazi in cealalta extrema,nu? nu mai vreau sa fac nimic,nu mai vreau sa lupt, sa ma mai zbat pentru nimic(profesional,material,spiritual)....stiu ce pot,stiu cine sint,imi cunosc limitele, nu mai am ce dovedi?Ce zici? Cred ca e si mai periculos decit sa vrei mereu sa dovedesti ceva,ceva bun...Noroc si voie buna.
Răspunde-i
Cristina Marioglou (04.10.2009, 19:29)
Interesant citatul tau, Barbie. Mi-a placut si da, chiar se potriveste. Am simtit sa vorbesc despre aceasta intelepciune, aceasta maturitate, pentru ca incep sa fac si eu cunostinta cu ea. Si, privind in urma, imi dau seama de cat timp si energie am irosit din nevoia de a arata celorlalti si mie, ca pot sau ca stiu. Tot ce aveam nevoie era de fapt, sa stiu eu lucrurile astea. Acum, ajungand aici, incepe sa imi fie din ce in ce mai bine. Mai bine cu mine si in relatia mea cu ceilalti. Acum STIU.
Răspunde-i
Barbie29 (03.10.2009, 04:19)
Cristina,intelepciunea de care vorbesti tu in acest articol o dobandim foarte greu,iar unora nu le ajunge o viata pentru asta.Situatiile prin care am trecut si le-am analizat m-au facut putin mai inteleapta,dar mult mai sigura pe mine si asta cred ca este un pas important spre dobandirea intelepciunii.Cu fiecare zi ce trece devenim mai intelepti daca stim din ce unghi sa privim lucrurile,daca nu stim si trecem peste ele nu o sa invatam nimic.Mi-a venit acum in minte un citat care se potriveste: ”Esti inteligent daca crezi doar jumatate din ceea ce auzi,esti intelept daca stii care jumatate”.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si ceilalti
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar