smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»

Banul sau excelenta

As vrea sa pot spune cu exactitate ceva despre un lucru. Este aproape imposibil. Pentru ca nimic nu este ce pare a fi. Fiecare incearca sa te prosteasca cu ceva. Si dupa vasta mea experienta in a fi dezamagita imi este imposibil sa mai cred ca se poate lega ceva intr-un domeniu in care nimic nu este ce pare a fi.

Un lucru imi doresc: sa gasesc persoana sau imprejurarea ideala in care sa reusesc sa imi pun in valoarea nevoia mea de munca. Am citit in ultima perioada despre persoane care au reusit si care exceleaza in domeniul lor de activitate. Marele lor noroc a fost ca nu au fost "ingropate". Ca au gasit acei oameni care i-au luat sub aripa lor protectoare stiind exact cum sa le puna in valoare energia, nevoia lor de munca, astfel incat toata lumea sa aiba de castigat. Astfel de persoane au nevoie nu doar sa se dea in spectacol, ci mai ales sa munceasca. Pentru ca au inteles magia muncii. Au inteles ce diferenta e intre un corp antrenat si unul neantrenat. Intre o scena repetata si una nerepetata.

Se pot face multe lucruri cu munca. Inclusiv, vorba aia, se poate face din rahat, bici. Acolo unde am gasit intelegere pentru nevoia mea de munca, au iesit si rezultate. Dar am gasit si cazuri cand nevoia mea imperioasa de  munca a fost pusa in seama unei crize de varsta sau, nu stiu, a hormonilor. As vrea sa gasesc mediul in care culisele sa nu ma mai scarbeasca atat de mult. Pe de o parte, vreau sa urc pe scena dar, pe de alta parte, nu mai vreau. Fireste ca vreau sa mai urc pe scena, fireste ca vreau sa ma mai imbat cu licoarea muncii. Dar pe de alta parte… sincer, nu mai stiu. Imi amintesc o replica dintr-un film in care un prieten ii spunea prietenei lui care se schimbase mult din cauza noului ei job: "Nu m-ar deranja nici daca ai dansa la bara stiind ca o faci cu putina integritate". Timpul trece si singura mea spaima e ca pierd din… nemunca. Simt ca mai sunt atatea de facut, atatea de invatat. Chiar daca nu mai intereseaza pe nimeni… excelenta.

Un prieten al meu era intervievat si, printre altele, a fost intrebat de ce nu da la actorie. Raspunsul lui a fost ca anul trecut au iesit nu stiu cati absolventi de actorie… si m-a dat si pe mine exemplu cum ca as fi o absolventa de actorie somera. M-a electrocutat pur si simplu raspunsul lui. Dar era evident ca eticheta era pusa deja, nu aveam cum sa il conving ca nu am trecut prin aceasta institutie ca gasca pe apa, nu aveam cum sa il conving ca in general nu ma inham la o munca doar de dragul unei hartii. Va veni probabil acel moment in care acei patru ani de facultate isi vor arata "coltii".

Inca din anul intai am fost foarte categorica cu toti profesorii mei. Nu voiam sa demonstrez nimanui nimic, si nici nu voiam sa fac facultatea doar de dragul de a o face. Nu aveam timp de pierdut, acesta era adevarul. Eram acolo pentru a afla daca sunt facuta pentru aceasta meserie sau nu. Trebuia sa stiu daca pot face performanta sau nu. Daca nu, trebuia sa plec. Aveam multe de facut cu muzica. Chiar doamnei profesor Adriana Popovici i-am spus foarte clar asta in examen cand m-a facut un pic cu ou si cu otet dupa o prima abordare a unei scene. Era probabil o modalitate de a-mi taia din elan, de a-mi da umilinta necesara pentru a ma face mai organica, mai modelabila. M-a luat cu un ton nedumerit: Ce te tot frasui pe aici ca o mare vedeta? Ca o mare vedeta?! Ca in multe alte cazuri cand am dat dovada de prea multa energie, mi-am cerut scuze. Replica mea a fost foarte scurta si fara nici un pic de suparare. Va rog mult sa imi spuneti adevarul, merita sa mai fac scoala asta sau nu? Pentru ca adevarul era ca nimeni nu reusea sa  ma faca sa inteleg ce am de facut. Nimeni nu reusea sa imi explice o scena, nimeni nu reusea sa imi spuna de ce nu e bine. In general nu ma supar si nu imi este rusine cand mi se spune ca nu e bine ce fac, dar trebuie sa imi dai si o explicatie, sa spui cum e bine, nu doar ca nu e bine. Trebuie sa ma faci sa inteleg. Iar doamna profesor Popovici a fost prima care m-a facut sa si inteleg, nu doar s-a multumit sa ma umileasca. A ramas ca a doua zi sa luam scena de la capat pas cu pas.

Abia dupa ce am lucrat cu doamna profesor Adriana Popovici am inteles ca merita sa merg pana la capat cu aceasta facultate. Si simt ca va veni si momentul acela cand va fi limpede pentru toata lumea ca nimic din ceea ce a trecut prin mine, nu a trecut fara sa lase urme. Voi lasa si eu o urma la un moment dat prin acest domeniu. Daca nu cumva acel "bravo" din examen sau acele laude de la clasele de film sau de vorbire au fost doar menite sa ma faca sa nu abandonez si sa ingros si eu randurile somerilor actori. Mi-a placut sa ma arunc, sa lucrez, sa intreb, sa experimentez, sa gresesc, sa o iau de la capat. Pentru ca la varsta mea eram constienta de valoarea informatiei si eram avida sa acumulez cat mai multa si nu sa o fentez cum se intampla cel mai adesea in facultati. De cele mai multe ori integralistii sunt vazuti ca tocilari, dar ei nu sunt decat oameni care constientizeaza valoarea informatiei si vor sa nu le scape nimic pentru ca nu se stie niciodata cand le va fi util sa stie orice poate fi invatat pe parcursul facultatii.

Imi place mult performanta si nu ma dau inapoi de la ceva ce necesita o munca care poate merge spre neomenesc. Doar ca pe oriunde trec, acesti termeni nu par sa mai fie litera de lege. Banul. Banul face legea, iar actorii sunt mult prea speriati de numarul tot mai mare de absolventi care le ameninta locul de munca.

Raman deocamdata pe ceea ce m-a facut cunoscuta: muzica. Ma bucur ca o pot face comestibila mult mai bine cu ceea ce am acumulat in facultate. Si cred ca nu e cazul sa ma mai ambalez cand cineva face afirmatii menite sa ma puna in dezavantaj. Stiu doar ca exista niste oameni care stiu exact ce rost au avut toate pragurile din viata mea. Si daca ei sunt mandri de mine, asta e tot ce conteaza.

foto: Simona Andrei
Tag-uri: , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

A N (09.06.2012, 15:54)
Conteaza sa ai sansa in viata si sa te aflii la momentul oportun acolo.
Eu iti urez succes ca meriti sa crezi in sansa ta.
Poti sa ai bani si sa iti platesti postul ca daca nu esti facut ptr el renunti, cunosc cazuri, bantuie prin viata (posturi) ca stiu ca au spatele asigurat de socrii.
Răspunde-i
oana-camelia paun (06.12.2011, 10:36)
cu parere de rau se pare ca asa merg treburile in romania si e pacat !!!!! daca ai bani gasesti si un job care sa te satisfaca pentru toti anii in care poate ai muncit sa termini o facultate ! Si voi sunteti in bucuresti un oras foarte mare unde ar trebui sa ai multe posibilitati decat intr-un orasel cum este targu-jiul .La noi in oraselul nostru este lege ai bani este ok din punct de vedere profesional daca nu ai bani si nici de familie buna nu esti poate printr-o minune sa poti sa realizezi ceva!!!!Oricum multa bafta si nu te lasa batuta pentru ca nu se stie niciodata de unde vine norocul , important este sa faci ceea ce iti place . Acum 3 ani vroiam foarte mult sa ma angajez in domeniul in care am terminat eu facultatea ( contabilitate) si binenteles am incercat in stanga si in dreapta dar peste tot imi cereau ba 200mil , ba 300 mil depinde unde ma interesam de cate un post :)))) cel mai scump a fost la CEZ 500 mil ....oooooo.....cand am vazut cum sta treaba am vb cu parintii mei , cu prietenul meu si mi-am deschis eu ceva al meu .Nu pot sa zic ca o sa ma inbogatesc de ep urma lui dar 15 mil lei vechi imi raman pe luna banii mei iar eu sunt multumita deocamdata, chiar in primavara vreau sa ma extind !!!! Pana la urma totul depinde de noroc !!!! Usor usor si cu rabdare !!!! Bafta !!!!
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Femeia din spatele cantautoarei - actrite
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 apr