covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»

Alexandra Ungureanu: Visul de a deveni o "slabanoaga"

De în Sport 29 apr 2009
In opinia mea Alexandra Ungureanu ilustreaza cu adevarat ideea de artist: voce foarte buna, aparitie scenica in ultimele tendinte, show-uri la moda si piese comparabile cu cele ale "granzilor" americani. Intotdeauna cu o idee in plus fata de ceilalti colegi ai ei, frumoasa cantareata isi promoveaza in aceasta perioada cel de-al treilea single de pe albumul "Hello", piesa "2night we'll rise" si pregateste intens primul sau album solo. A invatat din experientele mamei ce inseamna un mod de viata sanatos si incearca sa il urmeze si ea. Reuseste oare?
Nu cred ca sunt persoana potrivita sa scriu un jurnal culinar exemplar si demn de urmat. Adica as putea sa-l fac, pentru ca stiu exact ce si cum si cand ar trebui sa mananc, numai ca nu prea reusesc sa-l urmez si, din pacate, se si cam vede, pentru ca sunt departe de a fi slabanoaga, asa cum mi-am dorit toata viata. Sunt gurmanda. Si am fost tot timpul pufoasa. In adolescenta obisnuiam sa tin acele diete minune de cateva zile colectionate de prin reviste si care evident, nu reuseau sa faca ceea ce ar fi putut un regim de viata echilibrat. Mai tarziu m-am documentat bine in ceea ce priveste mancarea sanatoasa, mai ales ca mama mea a devenit adepta unui regim bazat pe ‘hrana vie’, legume, fructe si lactate proaspete si neprelucrate termic. Am vazut rezultatele in transformarea ei fizica remarcabila in bine plus vindecarea unei boli destul de grave de care suferea. Cu toate astea, nu am reusit sa-l urmez si eu si incepusem sa ma consolez cu ideea ca nu o sa ajung niciodata sa-mi numar coastele.

Din momentul in care a venit succesul meu impreuna cu colegii mei de la Crush, regimul meu de viata s-a schimbat complet, programul meu a devenit extrem de incarcat, au inceput sa se adune noptile nedormite si mancatul pe apucate. Din acel moment am simtit si o schimbare de metabolism care a facut sa slabesc intr-o perioada de cateva luni cateva kilograme bune, pofta de mancare s-a diminuat si am ajuns intr-o forma pe care mi-o doream de multa vreme, cu toate ca nu prea faceam sport si nu tineam un regim special. Dar nu va sfatuiesc sa incercati sa slabiti prin surmenare, pentru ca nu e tocmai solutia ideala. Aceasta reteta-minune a functionat numai pentru 3, 4 ani, pentru ca, dupa un timp, am inceput sa acumulez iar si astazi ma vad luptand cu pofta pentru toate deliciile inventate in ciuda noastra, a femeilor mai plinute, si care fac ravagii, mai ales consumate la ore nepotrivite.

In schimb, cam de un an fac sport, am o antrenoare care se ocupa de mine si imi face programul alternand sedintele de cardio cu cele de exercitii cu greutati. Imi plac si mai mult plimbarile si joggingul in aer liber, de care profit din plin mai ales de cand s-a mai incalzit afara. Sportul imi da un tonus grozav si increderea ca intr-o zi voi ajunge la forma dorita.

Indiferent ca trebuie sa ma trezesc foarte devreme sau ca am timp sa mai lenevesc de dimineata, ziua incepe cu o cafea mare cu un cub de zahar brun si cu multa apa. Iar micul dejun este compus invariabil din fructe, de obicei ma limitez la 2 fructe, sau daca am timp, imi fac o salata din care servesc o ceasca mai mare. Imi plac mult capsunile, ciresele, merele si ananasul. Apoi…

Luni

De obicei dimineata am de facut plati sau sa umblu dupa treburi de-ale casei, dupa care pe la 1 am antrenament. La 4 raman sa mananc in oras, o supa crema de mazare si o salata de varza cu piept de curcan la gratar. Seara de obicei imprim pentru album si reusesc sa ajung acasa pe la un 9, 10. Mananc un iaurt in care amestec putina miere si 2 morcovi. Daca mai stau sa ma uit la un film, automat mai apar in peisaj ceva migdale sau alune de rontait.

Marti

De la 10 am o filmare, ceea ce inseamna ca ma trezesc pe la 7:30 si apuc sa beau doar cafeaua si-mi iau 2 mere la pachet. Pe la pranz reusesc sa ajung inapoi acasa ca sa ma schimb si imi fac si o salata de rosii cu cimbru si ulei de masline pe care o mananc cu niste branza de vaci in care amestec o lingura de smantana si niste fulgi de cereale integrale. Dupa-amiaza avem sedinta cu toata gasca la biroul managerului si impresarului nostru, care se lasa cu o cina la un restaurant libanez din zona si eventual ceva cumparaturi la mall-ul de vis-a-vis. La libanez imi iau ras asfour de vita si orez.

Miercuri

Antrenament de la 11, apoi pe la 1 revin acasa ca sa fac vocalize si sa-mi pregatesc repertoriul pentru concertul din week-end. Nu am chef sa stau prea mult in bucatarie, asa ca imi fac un sandwich cu ciabatta cu masline, crema de branza si ceva jambon slab. Nu ar trebui sa mananc paine, dar ciabatta e foarte gustoasa. De la 5 la 6 suntem (eu cu Crush) in direct la un post de radio, povestind despre noul nostru single. Seara am facut rezervare la un club unde mi-am invitat mai multi prieteni sa vedem un spectacol de stand-up comedy. Inainte sa inceapa imi comand o salata de cruditati si o portie de cartofi la cuptor cu mozzarela.

Joi

De dimineata merg sa fac jumatate de ora de cardio pentru tonus, pentru ca urmeaza o zi grea. Dupa-amiaza avem shooting, care se va desfasura in doua locatii si nu se stie exact cand se va termina. Pana la inceperea sedintei foto mananc doar fructe, ma intalnesc cu stilista sa probez haine si sa facem tinutele. Shootingul incepe la ora 6 pe acoperisul unei cladiri, va fi ceva special. Pe la 8 se termina si ne deplasam catre urmatoarea locatie, un parc de joaca pentru copii. In masina nu mai rezist si mananc doua batoane de ciocolata si imi zic ca e ok, pentru ca am nevoie de energie pentru ce va urma. Pregatirea cadrelor dureaza ceva mai mult aici, intre timp se comanda pizza pentru toata echipa. Doua felii imi revin si mie, la cina improvizata pe la miezul noptii. La 3 dimineata se termina toata distractia si mai am putere sa-mi fac un ceai cand ajung acasa, pentru ca am cam suferit de frig in timpul sedintei foto.

Vineri


Ma trezesc mai tarziu, pe la 12. Cafea si multa apa. Incet, incet trebuie sa ma dezmortesc si sa intru in forma cu vocea. La 4 plec spre Buzau unde am repetitii cu cei de la Undercover, bandul meu. Pe drum mi-e pofta de ceva dulce si-mi cumpar dintr-o benzinarie niste jeleuri, imi plac foarte mult. Pana la ora de incepere mi se face foame de-a binelea si merg cu unul dintre colegi la masa, unde iau o ciorba de legume si somon la gratar cu o salata verde. Repetitiile se termina pe la 9 si mai raman jumatate de ora la povesti cu colegii, pentru ca sunt niste persoane extrem de agreabile. La 11:30 reusesc sa ajung acasa. Imi amintesc ca am dead-line pentru predarea unui interviu a doua zi si ma apuc sa scriu. Dupa, mai merge un film, pentru ca a doua zi am timp sa dorm dupa pofta inimii. Ma straduiesc sa nu mai rontai nimic, desi ar merge foarte bine niste popcorn.

Week-end

De obicei am un program mai haotic, daca merg la concerte sau dorm foarte mult, daca raman acasa. Mananc in oras cu prietenii la un restaurant chinezesc unde aleg mai mereu felii de vita rece in sos de soia si supa cu fructe de mare.

In ciuda faptului ca mi-e greu sa mananc ordonat, incerc sa-mi amintesc ori de cate ori sunt tentata sa gust ceva interzis ca a fi sanatos si in forma inseamna mai mult decat o placere de cateva secunde. Cu toate astea, e foarte greu si trebuie mobilizata toata vointa din lume. Va doresc succes tuturor celor care va confruntati cu problemele astea, dar nu uitati sa ramaneti optimiste si vesele in ciuda celor cateva kilograme in plus!
Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Nicoleta Nafornita (30.04.2009, 13:50)
Trag concluzia ca Alexandra mananca doar o data pe zi...
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 apr