A fost descoperită rețeta fericirii

De în Dezvoltare personala 6 noi 2019

Oamenii se bucură că au diverse lucruri, dar pentru majoritatea, cel mai bun mod de a petrece o după amiază plăcută este să se ducă la un concert.

Este vorba nu numai despre muzica live care încântă urechile ci despre senzația de apartenență la un grup. Toți cei care au fost deja la cel puțin un concert cunosc acea senzație de intrare parcă într-o lume de vis, purtați fiind de acordurile muzicale și de atmosfera din mulțime.

Dacă ți-ai făcut un obicei din a merge la toate concertele din zona ta, atunci ți se va părea interesant un studiu realizat de Melissa K. Weinberg și Dawn Joseph pentru „Sage Journals”. Ei au analizat legătura dintre ascultarea muzicii și bunăstare. În acest sens, cel mai bun exemplu este legătura dintre pacienții cu demență și melodiile lor preferate, care le provoacă acestora o stare de bine ce seamănă cu cea pe care o au cei mai mulți oameni când merg la concerte. Cercetarea celor doi oameni de știință a încorporat și sondaje de opinie realizate pe 1000 de oameni aleși la întâmplare din cartea de telefoane și a scos la iveală faptul că cei care „sunt activi social participând regulat la diverse evenimente muzicale și dansând la acestea” sunt mai fericiți decât ceilalți. Acest lucru se datorează apropierii umane și ritmului care atinge în același timp în mai multe persoane, ca apoi să ofere o stare de bine persistentă.

Dacă nu te poți duce la concerte, nu te îngrijora. Alte studii au arătat că fericirea crește de fapt, într-o anumită măsură, de fiecare dată când asculți muzică, indiferent de mediul în care te afli.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 noi