4 semne că îţi strici viaţa fără să-ţi dai seama

De în Dezvoltare personala 26 iun 2018

Dacă într-o dimineață nu mai vrei să te trezești și realizezi că nu ai nicio pasiune în viață, citește acest articol și vei vedea cum să începi să scapi de obiceiurile care te sabotează.

Fii atentă în fiecare moment al vieții la ceea ce-ți aduce energie negativă și în special la aceste 4 lucruri care-ți strică viața.

1. Oamenii greșiți

Toată lumea încearcă să grăbească timpul, deoarece oricine se teme, la un moment dat, să nu rămână singur.. Dacă te afli în această situație și încerci să schimbi situația s-ar putea să iei decizii care să-ți influențeze negativ viitorul. Trebuie să înțelegi că singurătatea poate fi ceva bun.

Nu te grăbi când vine vorba despre viață, pentru că vei obosi. Ca să fii mai curajoasă, analizează-ți trecutul stând puțin singură să te gândești la tine. Singurătatea îți va oferi posibilitatea de a te autocunoaște, vei putea realiza ce te inspiră, ce vrei cu adevărat și te vei împăca cu tine însăți. Trebuie doar să înțelegi de cât timp ai nevoie, ca să nu devii deprimată.


2. Nu-ți exprimi sentimentele

Dacă ai trecut deja peste multe greutăți în viață, s-ar putea să te fi retras un pic din societate și acum, când întâlnești oameni noi, să te temi că vei face sau spune ceva rău, dar nu te teme să arăți lumii că prietenii tăi apropiați înseamnă foarte mult pentru tine. Nu trebuie să-ți fie frică să spui ceva greșit, pentru că dacă îți exprimi sentimentele nu înseamnă că ești o persoană slabă. Trebuie să ai curaj și să nu te mai ferești de fericire.

Desigur, când îți deschizi inima devii vulnerabilă, dar acesta este un lucru bun, deoarece atunci ești pregătită să accepți iubirea în viața ta. Fiecare moment în care îți exprimi sentimentele este magic, nu te teme de așa ceva. Fii curajoasă și îndrăgostește-te, spune ce gândești și ce simți.

3. Nu poți uita și ierta

Există momente în viață pe care nu vrei să ți le amintești, cum ar fi o criză de inspirație, trădarea cuiva sau o vorbă urâtă, dar toată lumea trebuie să facă față acestor momente. Nu lăsa accidentele să îți strice stima de sine. Când ții cu dinții de trecut te distrugi singură, ratezi oportunități de avansare crezând că nu le meriți, lași marea dragoste să-ți scape crezând că nu ești suficient de bună și tot tu rămâi dezamăgită. Pentru a ieși din acest cerc vicios, încearcă să lași deoparte resentimentele și nu te mai plânge tot timpul. Uită de anumite comportamente, trage învățămintele din întâmplările trecute și lasă trecutul în urmă. Înțelege că doar tu îți controlezi destinul.

4. Comparația cu cei din jur

Nu trebuie să-ți compari defectele cu părțile bune ale celorlalți, deoarece nu câștigi nimic, doar îți pierzi încrederea în tine şi pasiunea. În plus, îți iroseşti energia pe o altă persoană în loc să o investeşti în tine. Ține minte că fiecare persoană este unică și nu este corect să te compari cu alții, pentru că acest obicei îți aduce doar nefericire.

Concentrează-te mai mult pe împlinirile tale, nu pe eșecuri. Ține minte că nimeni nu este perfect și găsește exemple care te motivează.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 sep