5 moduri in care singurătatea te influențează pozitiv

De în Dezvoltare personala 22 iun 2018

Să fii singură și să te simți singură sunt două lucruri total diferite, așa cum este diferit și să fii o singuratică. Singuraticii se vor bucura mereu să petreacă mai mult timp departe de restul lumii, pentru că ei știu să ofere valoare timpului.

Iată cum să te simți mai împlinită când ești singură și cum te poate schimba o astfel de perioadă.

1. Descătușează-ți creativitatea

Motivul pentru care mulți scriitori preferă să stea singuri este ca să poată scrie în voie, ce vor, când vor, cum vor. Ideile care îți vin când ești singură sunt cele mai creative, deoarece atunci te asculți pe tine, găsești moduri de a-ți implementa ideile și ești propriul tău critic. Din moment ce nu există nimeni și nimic care să-ți distragă atenția te exprimi mai ușor. Keith Sawyer, psiholog la Washington University a delarat pentru The Washington Post că: „Decenii de cercetare au demonstrat constant că grupurile au mult mai puține idei decât același număr de persoane, dar care lucrează separat.

2. Ignoră stresul

Oamenii cred adesea că cei cărora le place să stea singuri se îndreaptă către depresie sau suferă de anxietate, dar deși este important să ai o activitate socială sănătoasă, studiile au demonstrat că cei care petrec mai mult timp singuri sunt mai fericiți și prezintă mai puține urme de stres. Aceștia se declară mai mulțumiți de viețile lor și fac față mai bine stresului. Când ești cu cineva, mintea ta este plină de gânduri și unele dintre acestea te afectează negativ. Pentru a-ți lăsa creierul să respire, este foarte important să petreci un pic de timp de una singură.

3. Îmbunătățește-ți perspectiva asupra relației tale

Să petreci timp cu tine însăți înseamnă să poți realiza ce vrei de fapt de la viață, deoarece singurătatea îți limpezește gândurile și clarifică dorințele, te calmează și devii mai empatică și mai deschisă față de ceilalți. Singurătatea îți oferă posibilitatea să îi evaluezi pe cei din jurul tău și te ajută să îi alegi pe cei cu care vrei să fii de fapt.

4. Îmbunătățește concentrarea și productivitatea

Când ești singură nu mai există scuze și creierul tău are șansa de a gândi liber. Te poți concentra mai bine și poți face mai multă muncă la un nivel ridicat de calitate. Dacă ești încă studentă s-ar putea să-ți placă să înveți singură și nu în grup și să observi că astfel ai rezultate mai bune. De obicei, ești prea ocupată ziua ca să mai ai timp și de tine și nu te mai gândești că puțin timp în singurătate va face minuni pentru productivitatea ta, dar ar fi bine să-ți găsești un colțișor numai al tău, în care să fii fericită măcar câteva minute și va fi ca o gură de aer proaspăt.

5. Ascultă-ți inima

Dacă nici măcar nu mai știi când ai făcut ultima oară ceva care să-ți placă cu adevărat, atunci este momentul să redescoperi ce vrei tu de fapt, să faci propriile alegeri, deoarece totul este într-un fel sau altul influențat de cei din jurul tău. Trebuie să-ți găsești timp ca în acest haos și zgomot de fond să-ți asulți inima. Nu uita că și conștiința și inima ta au o voce și trebuie, din când în când, să petreci un pic de timp singură pentru a putea să le înțelegi mai bine.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 sep