Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

8 idei pentru un tonus maxim in martie

De în Sport 9 mar 2009
Am intrat in cel mai frumos anotimp al anului: primavara, cand natura reinvie si odata cu ea si tonusul nostru. Ne bucuram de venirea primaverii, de mirosul imbietor al florilor de sezon si de razele caldute ale soarelui, care ne mangaie subtil trupurile. Totusi, transformarile din acest anotimp nu au mereu un efect pozitiv asupra noastra: trecerea de la anotimpul rece la cel cald este insotita de multe ori de astenia de primavara, cea mai "nesuferita" stare, pe care incercam sa o ocolim cat putem. Evita sa intri in aceasta stare si afla cateva moduri in care sa traiesti "sanatos" luna martie pentru a avea un tonus de invidiat:
Primavara are intotdeauna un start frumos: incepem cu martisorul de 1 martie, continuam cu imensele buchete de flori de sezon de 8 martie, care ne dezmortesc simturile si ne conecteaza si mai bine in acest anotimp. Nu avem cum sa ratam imaginea dulce si gingasa a ghioceilor, mirosul pregnant al zambilelor sau culorile vesele ale lalelelor. Dar oare starea noastra reflecta veselia primaverii? Uneori da, insa alteori, cadem pe nepregatite in capcana asteniei de primavara si tot ceea ce ar trebui sa fie un moment frumos, se transforma in melancolie, apatie, depresie.

Eu trec adesea prin sentimente contradictorii in prag de primavara si astenia de primavara este in aceasta perioada doar la cativa pasi departare de mine. Este ciudata trecerea de la frig, vreme mohorata, la calduroasele raze ale soarelui si la agitatia inceputului de primavara. In sinea mea, de multe ori nutresc sentimente contradictorii: desi e vreme frumoasa, soare, o zi tocmai buna de plimbare, prefer sa stau in casa si sa ma uit la tv, lumina excesiva de afara iritandu-ma cumplit. Astfel imi dau seama ca vremea de primavara nu ma prea incanta si ca este posibil sa pic intr-o stare apatica. Dar trebuie sa imi construiesc un plan de reverva inca de la inceput, de care sa ma tin, pentru a fi sigura ca voi fi in forma maxima chiar si la debut de primavara. Hai sa vedem cum putem trai sanatos in luna martie:

1. Jogging - armonizeaza cu natura

Daca tot vine caldura, iar soarele ne viziteaza din ce in ce mai mult, trebuie sa incuiem bine casele si sa ne "mutam" in natura cat putem de mult. E vremea sa cautam activitati in aer liber, sa ne dezintoxicam de aerul inchis din casa, pe care l-am trait in lunile de iarna si sa redescoperim "gustul" naturii.

Este timpul sa ne reechipam pentru jogging. Daca pe timp de iarna ne-a fost imposibil sau greu de dus la indeplinire acest antrenament, conditiile meteo nefiind tocmai favorabile, acum nu mai avem nici un fel de pretext: vremea este perfecta, nici prea calda, nici prea rece, taman buna pentru te mentine in forma de la primii zori ai diminetii: nu iti trebuie decat trening-ul, sticluta de apa, mp3player-ul, care sa-ti tina companie daca nu ai o prietena cu care sa alergi si un mediu propice (un parc sau o zona agreata de tine). Daca nu esti o persoana matinala, poti alerga seara, daca te tin puterile dupa o zi de munca.

2. Sala de sport - pregatire pentru vara

Daca pauza sportiva pe perioada sarbatorilor s-a prelungit vrand nevrand pana acum, este timpul sa bagi iar in seama sala de sport. Pentru ca trebuie sa ne aducem aminte ca primavara este un sezon intermediar, care face trecerea de la iarna la vara, adica la anotimpul "dezbracat". Cum adica? Pai vara ne dezgolim pana si de hainele primavaratece, iar caldura ne obliga sa ne aratam cat se poate de mult din corp, si evident ca nu ne dorim ca in acele zile toride sa iasa in evidenta o celulita,  o burtica inestetica,  sau niste picioare nelucrate, ce sa mai, un corp "amprentat" la maxim de excesele culinare pe care ti le-ai permis in anotimpul rece.

Nu numai ca nu ne dorim sa avem imperfectiuni pe corp, dar pe langa acest lucru, vrem sa avem un corp sexy, care sa atraga pana si privirile celorlalte femei; sa ne mandrim cu el in cele mai incitante rochite vaporoase pe care le avem in dotare. Pentru asta insa, trebuie sa ne lucram bine corpul, chiar daca nu avem nevoie neaparat sa slabim, pentru ca este necesara o "resuscitare" a musculaturii, care a hibernat pana acum.

Alege orice sport iti face cu ochiul si nu uita si de ultimele tendinte in sport in 2009. Astfel, vei testa gimnastica intima, tehnicile folosite in acest tip de gimnastica implicand armonizarea minte-corp (psiho-fitnessul) si fiind totodata una dintre cele mai calmante si relaxante metode de antrenament fizic; dansuri orientale - acestea inscriindu-se in categoria "sporturilor" care imbina in mod inedit forta fizica cu puterea mintii, fiind si un util exercitiu de relaxare si combatere a stresului; sau gimnastica energetica - aceasta metoda caracterizandu-se printr-o serie de miscari lente care au rolul de a induce o stare de armonie intre corp si spirit, avand o descendenta filosofica (mergand pe principul Yin si Yang), dar avand si un efect terapeutic. Pe langa aceste tendinte din sport, poti opta evident pentru aerobic, yoga, pilates, tae-bo sau stretching, fara nici un fel de ezitare. Sau poate vrei sa iti alegi un sport adecvat varstei tale. Intra aici si decopera sporturile cele mai eficiente pentru 20, 30, 40+.

3. Sa ne "distram" cu natura

Tot afara din casa, pentru ca e mai interesant, este timpul si anotimpul sa reactualizam distractiile pe care le practicam in natura: plimbarea prin parcuri trebuie sa fie un must-have al fiecarui weekend, mai ales ca poti face o sumedenie de lucruri in interiorul acestui colt de natura: sa te plimbi cu rolele, cu bicicleta, sa te joci cu copiii sau pur si simplu sa iesi la o promenada de seara alaturi de familie: e sanatos si relaxant.4. Trimite Tv-ul in concediu primavara asta

Ai facut din tv prietenul tau cel mai bun iarna aceasta, ai uzat telecomanda de atata zappat zi de zi. Este timpul sa inchizi definitiv tv-ul si sa-l trimiti in concediu pe perioada nedeterminata. De ce? Pentru ca anotimpul gri, depresiv, geros, care nu facea altceva decat sa te tina conectat la noile programe tv a trecut; natura a inviat si ne cheama la ea prin orice mijloace. Decat in fata tv-ului un weekend intreg, mai bine intalniri cu prietenii apropiati, sau de ce nu, reinnodarea relatiilor mai vechi. Sunt sigura ca ai o multime de oameni in agenda pe care nu i-ai mai sunat de o gramada de timp.Poate ca e timpul sa o faci...

Nu ai chef de intalniri cu prietenii? Atunci reprofileaza-te pe o lectura buna a unei carti sau a unei reviste preferate sau chiar pe un joc bun pe calculator. Este mai palpitant si te scoate din starea de leneveala continua din fata tv-ului.

5.  Impulsuri naturale de sanatate

E luna martie si suntem predispuse la o multime de afectiuni cauzate de schimbarile de temperatura, dar si de transformarile naturii. de exemplu durerile de cap si migrenele pot fi mai pregnante in aceasta perioada. Este bine sa renunti la calmantele pline de chimicale, care iti slabesc organismul, tocmai acum cand avem o mai mare nevoie de un sistem imunitar imbatabil si sa treci pe remedii naturiste. Acupunctura este o solutie pentru tratarea durerilor de cap, spun cercetatorii de la Universitatea Duke, acest lucru fiind demonstrat stiintific, astfel ca 62% din pacientii care au testat metoda si-au gasit vindecarea in ea, pe cand doar 45% au reusit sa se trateze cu ajutorul medicatiei.

Primavara este sezonul alergiilor, de aceea ai nevoie de un aliat de nadejde care sa te scape de incomodele simptome ale lor. Nu ezita sa iti faci un test alergogen pentru a vedea exact la ce esti alergica si apoi sa apelezi la un homeopat pentru o tratare corespunzatoare.

Nici gripa si raceala nu sunt de neocolit in acest sezon. Ne pandesc continuu si sunt pregatite sa atace imediat ce lasi garda jos. Si gasesc astfel de momente favorabile instalarii, mai ales ca noi femeile, suntem nerabdatoare sa ne etalam fustitele si taiorasele la primul semn de incalzire a vremii, ceea ce poate fi devastator pentru organism, cazand prada virusilor necrutatori ai racelii. De aceea, afla aici care sunt cei mai puternici aliati ai organismului puternic, care construiesc o adevarata fortareata in fata bolilor.

6. Sexul - "martisorul" lunii

Sexul este activitatea recomandata in orice anotimp, dar mai cu seama acum, cand trebuie sa fim in forma, sa ardem calorii, sa ne intarim sistemul imunitar, sa eliminam stresul din calea noastra si sa avem un somn bun ca de bebelus, pentru a fi capabile sa supravietuim in lupta cu timpul si programul incarcat. Nu ai nevoie de cate un produs pentru fiecare astfel de necesitate din sezonul de primavara: sexul le face pe toate! De aceea, recomandarea in luna martie este sa dublezi cantitatea, pentru un efect mai sigur si mai rapid.

7. Prospetimea naturii in bucataria ta

Adu roadele pamantului primvaratec in bucataria ta: legume proaspete cu aroma de martie te asteapta sa le savurezi. Este un sezon in care mancarea sanatoasa este la putere, acesta fiind anotimpul care da startul aparitiei gamei largi de fructe si legume de peste an. Creeaza-ti salate inedite si colorate cu salata verde, ridichi, ceapa verde, rosii, castraveti si multe alte legume, furnizori de sanatate.

8. Prietenii - in trend primavara asta

Luna martie ne apropie din toate punctele de vedere: incepe cu 1 si 8 martie, zile in care ne aducem aminte de prietene, mame, rude si alte cunostinte. Nu uitam sa le dam un telefon pentru a le ura o primavara vesela sau pentru a le felicita ca sunt mame sau pentru simplul fapt ca sunt femei. Luna martie este o luna perfecta pentru reapropierea de prieteni, vremea calda lasand deschise multiple oportunitati de intalnire: nu-i asa ca suna mai bine o terasa sau o plimbare in parc pentru a te intalni cu o prietena, decat un bar sau o pizzerie cu aer inchis imbacsite de fum de tigara? Socializeaza... este sanatos!
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 apr