7 lucruri care îți schimbă gândirea

De în Dezvoltare personala 30 noi 2017

Dacă ai visat vreodată să devii un super om sănătos, pozitiv și deștept, atunci află că se poate.

Există câteva metode prin care te poți dezvolta și poți crește atât personal cât și profesional, iar totul este foarte simplu.

1. Nu te mai plânge

De îndată ce faci din autocompătimire un obicei, creierul tău va face o grămadă de schimbări prin crearea unei atitudini negativiste și s-ar putea să dai chiar și în depresie. În loc să te plângi cât este de grea viața, s-ar putea să vrei mai degrabă o plimbare în aer liber și timpul necesar sufletului tău să se hotărască ce vrea de la viață. Psihologii de la Universitatea din Carolina de Nord au condus un experiment și au descoperit că oamenii care gândesc pozitiv cel puțin 20 de minute pe zi sunt mai sănătoși și mai recunoscători.

2. Fii recunoscătoare

Găsește cel puțin trei lucruri pentru care să fii recunoscătoare, deoarece The Journal of Psychiatry and Neuroscience afirmă că acest exercițiu te va umple de serotonină, care este esențială pentur funcționarea corectă a părții prefrontale din creier, responsabilă de echilibrul emoțional și care rezolvă atacurile de panică. Gândește în fiecare zi pozitiv și notează-ți gândurile bune undeva, ca să le poți reciti oricând.

3. Verbalizează ceea ce simți

Recunoaște ceea ce simți indiferent că este ceva pozitiv sau negativ, nu te teme chiar să le scrii pe toate, ține un jurnal numai al tău, din care eventual să împărtășești anumite fragmete cu un psiholog bun. Cercetătorii spun că identificarea emoțiilor reduce activitatea amigdalei, care este centrul fricii, și acest lucru scade nivelul de stres, adică vei fi mai fericită.

4. Înconjoară-te de oameni

Printr-un studiu din 2010, de la Universitatea din Michigan, s-a descoperit faptul că dacă ești în preajma prietenilor sau chiar într-un spațiu plin de oameni, creierul tău are numai beneficii, în principiu pentru că poate capta sentimentele pozitive ale celorlalți, care se presupune că sunt mai stabili emoțional decât tine. Emoțiile sunt contagioase și interacțiunea socială este benefică.

5. Îmbrățișează pe cineva

Îmbrățișările sunt magice și eliberează dopamină, hormonul plăcerii, de aceea te simți imediat în siguranță și relaxată. Cercetători subliniază că îmbrățișările scad presiunea sanguină, tensiunea și îți îmbunătățesc starea de spirit.

6. Uită de multitasking

Încearcă să te concentrezi mai mult pe o singură activitate, fă fiecare lucru pe rând. Te poți simți bine pe moment, dacă ești multitasking și vorbești la telefon în timp ce navighezi pe internet și scrii un mesaj, dar studiile au arătat că dacă încerci să te concentrezi pe mai mult de un lucru odată, îți scade productivitatea cu până la 40%. Așa că elimină lucrurile mai puțin importante și concentrează-te pe o singură sarcină și odată ce ai termiat te poți răsplăti cu un scurt telefon, o cană de ceai sau o serie de exerciții fizice ușoare.

7. Ascultă muzica potrivită

Din fericire, nu trebuie să stingi complet muzica atunci când lucrezi, de fapt, melodiile potrivite chiar te vor relaxa. O serie de oameni de știință au alcătuit un playlist care să te ajute să te concentrezi mai bine și pe timp îndelungat asupra a ceea ce ai de făcut, ceea ce demonstrează că alegerea muzicii potrivite îți influențează gândirea și performanțele intelectuale.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 noi