6 lucruri pe care să le faci ca să ai grijă de tine când suferi

De în Dezvoltare personala 10 iul 2020

Orice om trece la un moment dat prin perioade mai puțin fericite, deoarece unele evenimente sunt inevitabile, cum ar fi pierderea cuiva drag, un diagnostic grav, încheierea unei relații sau concedierea din motive externe, dar depinde doar de tine cum răspunzi acestor suferințe.

Cele 5 stadii ale suferinței sunt negarea, depresia, furia, negocierea și acceptarea, iar înțelegerea lor este esențială, pentru a putea avea grijă de sănătatea ta. Așadar, iată câteva lucruri ce te vor ajuta să ai grijă de tine în timp ce suferi.

Recunoaște-ți sentimentele

Este foarte important să recunoști ceea ce simți și să-ți permiți să fii tristă, deprimată, furioasă și singuratică pentru o vreme, deoarece toate acestea fac parte din procesul vindecării. Ține însă cont că orice emoție negativă care durează prea mult ar trebui discutată cu un profesionist.

Deleagă sarcini

S-ar putea să-ți pierzi interesul, motivația și energia pentru anumite activități, așa că roagă-ți prietenii și pe cei dragi să te ajute cu anumite sarcini, iar majoritatea vor fi încântați să-ți fie alături. Scrie într-o listă activitățile la care vei avea nevoie de ajutor, ca atunci când te întreabă cineva de ce ai nevoie să știi ce să zici. De asmenea, oamenii din jur te mai pot ajuta la curățenie sau cumpărături, așa că nu-i refuza și până la urmă vei fi fericită că a avut cine să fie lângă tine.

Fii activă

Chiar și activitatea fizică de intensitate redusă face minuni pentru fizicul tău, dar mai ales pentru psihic. Nu trebuie să faci un întreg antrenament, dar măcar pornește de la o plimbare lejeră sau câteva exerciții de yoga pentru începători și sporește treptat timpul și intensitatea. Sportul te va ajuta să te relaxezi și îți va oferi sentimentul că măcar în ziua respectivă ai făcut ceva.

Vorbește cu cineva

După ce ți-ai recunoscut tu ție ceea ce simți, cel mai bine e să ai încredere și în altcineva, ca să te poți descărca. Apelează la un prieten, un membru al familiei sau un profesionist și chiar la grupuri online, deoarece este foarte important să ai cu cine discuta și cu ajutorul căruia să treci prin diferitele stadii ale suferinței.

Mănâncă

Unii oameni nu mai au poftă de nimic când suferă și să treci prin tot ceea ce înseamnă să faci o mâncare gătită poate fi chinuitor, dar mai ales în această perioadă este vital să-i oferi organismului nutrienții necesari, pentru a se putea recupera. Acceptă alimentele, invitațiile la masă și mai ales mâncarea de la cunoscuți și-ți va fi mult mai ușor.

Programează anumite lucruri

Mulți oameni se izolează când trec printr-o perioadă dificilă, dar ar fi bine dacă ți-ai putea da seama ce anume te-ar face să ieși măcar de câteva ori pe săptămâna din casă, ca să eviți să-ți plângi prea mult de milă. Uită-te în calendar și fă-ți un program pe zile și chiar ore, ca să poți avea grijă în primul rând de lucrurile importante pentru tine și a uita de fapt prin ce treci, măcar pentru câteva ore.

Ține minte că deși experiențele pot fi asemănătoare, fiecare persoană resimte în mod diferit suferința, așa că nu te compara cu nimeni și vindecă-te în felul și ritmul tău.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 noi