5 motive ca să bei lapte de cânepă

De în Diete 4 iun 2019

Veganii beau acest tip de lapte de ani de zile, dar abia de curând puterile lui miraculoase au fost descoperite și de restul lumii. O mică schimbare în alimentația ta poate avea o schimbare majoră pentru mediul înconjurător, deoarece până la urmă nimic nu se schimbă dacă nimeni nu se schimbă.

Dar ce este de fapt laptele de cânepă și de ce este el minunat? Iată 5 motive pentru a începe să-l consumi și tu chiar acum.

1. Este bun pentru tine

Această plantă are o compoziție nutrițională unică, e plină de omega 3, importantă pentru inimă, luptă împotriva inflamațiilor și îmbunătățește condiția pielii, a părului și a unghiilor. Doar 3 pahare din acest tip de lapte sunt mai pline de omega-3 decât o bucată de ton. Aceasta este o alternativă bună pentru toți cei care au alergii la nuci, soia sau lactoză, deoarece laptele de cânepă este bogat și în vitamina E, fier și potasiu.

2. Are o amprentă de carbon extrem de mică

Cânepa dă mai mult decât ia, hrănește solul în care crește și îndepărtează dioxidul de carbon, producând de două ori mai puțin CO2 decât absoarbe și de patru ori mai puțin decât orice copac. Un hectar de cânepă absoarbe 22 tone de dioxid, anulând astfel amprenta de carbon a două autoturisme pentru un an de zile.

3. Cea mai sustenabilă sursă de lapte

Laptele de cânepă este cel mai puțin nociv produs lactat, în timp ce alte sortimente, precum cel de soia, au fost legate de tăierea copacilor, iar cel de migdale de folosirea excesivă a resurselor de apă, în timp ce culturile de orez din care se produce un alt sortiment de „lapte” sunt responsabile de poluarea cu pesticide. Pe de altă parte, cânepa este cultivată fără ierbicide sau pesticide și curăță aerul, apa și solul din jur.

4. Este o sursă de proteine

Oricine a renunțat sau diminuat consumul de carne știe că e foarte important să își extragă necesarul de proteine din altă parte, iar cânepa este una dintre cele mai bogate surse de proteină vegetală, iar comparate la gram, cânepa are mai multe proteine decât carnea de vită.

5. Are un gust foarte bun în cafea

Laptele fără lactoză este foarte greu de combinat cu cafeaua, dar cel de cânepă merge perfect. În plus, el este preferatul barmanilor pentru a face spumă deasupra preparatelor pe bază de cafea.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
30 noi