7 principii de bază pentru a echilibra o salată vegană

De în Diete 30 noi 2018

Cheia pentru o salată delicioasă este să incluzi ingrediente care îți plac și poți face orice combinație de fructe cu legume ca să nu te plictisești, iar prin aplicarea acestor principii de bază vei crea o salată delicioasă și echilibrată din punct de vedere nutrițional.

Deși dietele vegane sunt foarte sănătoase, este important de știut că vitamina B12 poate fi asimilată doar din suplimente și varietatea de ingrediente din mâncărurile vegane trebuie să fie una foarte bogată, pentru a conține restul de nutrienți. Așadar, când îți faci salată, ține cont de următoarele principii:

O sursă de proteine

Există un mit larg răspândit că este extrem de greu să beneficiezi de suficiente proteine de pe urma unei alimentații vegane, dar dacă mănânci suficientă mazăre, fasole și ciuperci, totul va fi bine. Acestea sunt alimente delicioase, care conțin proteine și fibre în cantități considerabile, ce pot fi consumate zilnic fără nici o problemă.

O sursă de grăsimi

Cele mai multe plante sunt bogate în grăsimi nesaturate, care sunt benefice pentru întreaga sănătate. Acest lucru înseamnă că atunci când faci salată poți folosi cu încredere avocado sau dressinguri pe bază de ulei de măsline.

O sursă de carbohidrați

Deși la ora actuală majoritatea celor preocupați de siluetă încearcă să renunțe la carbohidrați, unii oameni ar trebui să opteze, mai degrabă, pentru surse precum cereale integrale, cușcuș și linte.

Multe fibre

Ar trebui să te gândești la 30 g de fibre pe zi, chiar dacă media este de doar 18 g, iar cel mai ușor mod de a adăuga mai multe fibre în alimentația ta este să mănânci și mai multe alimente vegetale. Pentru acest lucru, când faci o salată trebuie să te bazezi pe cel puțin 2-3 porții de legume proaspete.

Culorile

Dacă ai în farfurie mai multe culori, înseamnă că primești mai mulți nutrienți, deci când decizi ce fructe și legume să pui în salată, însearcă să alegi cel puțin trei culori diferite, cum ar fi: roșu - de la roșii, verde - de la salata verde și mov - de la vinete.

Frunze verzi

Culoarea este foarte importantă atât din punct de vedere nutrițional cât și estetic, dar orice ai face, frunzele verzi trebuie incluse în meniu. Poți opta pentru salată iceberg sau salată verde, baby spanac, rucola, busuioc proaspăt, pătrunjel și multe altele, care să-ți aducă un plus de valoare și aromă.

Dressing simplu, dar delicios

O salată este incompletă fără un dressing adecvat, iar dacă nu ai timp să-ți prepari unul, poți opta liniștită pentru pesto la borcan sau dacă te simți inventivă, amestecă puțin ulei de măsline cu oțet balsamic, lămâie, sare și piper și vei avea un dresiing simplu și gustos.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
13 dec