Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

5 moduri testate prin care sa te motivezi cand vrei sa slabesti

De în Sport 23 iul 2009
"Baliverne si minciuni, numai asta se spune despre diete. Pe o ureche imi intra si pe alta imi ies toate acele asa-numite ponturi teoretice care au impanzit media si pe care cred ca foarte putine femei le baga cu adevarat in seama". De la acest gand care mi-a trecut prin minte de foarte multe ori intr-o forma sau alta, constatand ca de cele mai multe ori teoria nu duce mai niciodata la practica. Faptele vorbesc, cuvintele zboara, sfaturile sunt insignifiante in lumina ochilot mei. Asadar, cu specificarea ca este posibil sa nu "ating" toate fronturile de atac, m-am hotarat sa aleg cateva dintre aceste ponturi magice, pe care cateva femei le-au experimentat si sa aflu care functioneaza si care nu.
Citesc varii articole si chiar cartulii intregi despre cat de importanta este motivatia in dieta. Insa la un moment dat, unele dintre asa numitele "trucuri motivationale de dieta" care te invata cum sa reusesti sa te motivezi singura sa tii o dieta sau sa o respecti mi s-au parut baliverne fara sens si semnficatie. In contextul in care acea motivatie de a slabi trebuie sa fie una autentica pe care sa o resimti tu din propria-ti fiinta, cum poti sa vii tu sa imi spui care ar trebui sa fie motivatia de "la capatul tunelului", ca sa spun asa?

In opinia mea, acea vointa care este cheia succesului oricarei diete, fie ca e ea prea restrictiva sau dimpotriva, extrem de lejera este un "preparat" fara "reteta", daca e sa ne pastram in termeni culinari si alimentari. Ori e, ori nu e! De unde apare ea? Nimeni nu stie, si nu exista CEVA pe care trebuie sa il faci ca sa vina vointa de a tine o dieta! Depinde de fiecare in parte si mai ales de motivatia care o "inunda" atunci cand se hotaraste sa tina o dieta. Sunt multe "bube" netratate in relatia "psihic-dieta" , ale caror cai de "remediere" niciun nutritionist si poate niciun psiholog nu ti le poate da. Oricine iti poate spune ca trebuie sa slabesti pentru X, Y, Z, dar daca tu nu simti asta, nu are nicio importanta ce spun ei.  

Si ok, te hotarasti sa tii dieta, dar ce faci atunci cand o abandonezi pe parcurs, cum faci sa te motivezi sa o tii sau ce trucuri sa aplici astfel incat sa nu ti se mai para atat de "depresiva". Sunt unele care functioneaza si altele care nu: cateva fete, adepte mai noi sau mai vechi ale dietelor mi-au spus ce a functionat si ce nu la ele.

Jurnal de dieta - cheia unei diete reusite

Nu demult am scris si eu din experienta unei prietene ca jurnalul culinar este cheia succesului cu greutatea si motivele pentru care acesta te poate motiva sa slabesti, odata ce il initiezi.

Aceeasi I.L. de atunci mi-a confirmat ca inca mai considera ca acesta este un "to-do" important atunci cand tii dieta, poate ca cel mai important pentru ca este ca o oglinda a adevaratei tale imagini, pe care este posibil ca tu sa nu o vezi cu adevarat.

Iata un truc interesant, care se pare ca a fost pus in practica cu tot tacamul. Puteti citi povestea si reusita ei totodata aici.

Linistea dinaintea furtunii sau potolirea apetitului inaintea oricarui posibil ospat?!


Hmm, nu stiti la ce ma refer, nu? Ei bine, unul dintre asa zisele trucuri motivationale intalnite printre multi specialisti, este sa fii intotdeauna "mis-en-garde" atunci cand ai de-a face cu tentatii care ti-ar putea pune capat dietei: mai pe scurt, sa te duci intotdeauna satisfacuta din punct de vedere nutritional la orice eveniment sau intalnire dinafara casei tale, pentru a evita tentatiile din stanga si din dreapta ta de la o masa de restaurant sau de la o petrecere in care mirosurile se imbie in cele mai ademenitoare preparate...

Fals, spune o prietena de-a mea, Andra: "niciodata nu am reusit sa fac fata unui pui la ceaun cu usturoi, oricate salate as fi mancat inainte sau oricat as fi incercat sa imi potolesc foamea cu ceea ce presupunea dieta; am tinut foarte multe diete, unele cu rezultate mai bune, altele mai proaste, dar acest truc nu prea a functionat. Nu poti sa stai izolata in casa o viata intreaga pentru a respecta un program de dieta, doar, doar sa nu eviti tentatiile. Eu de cate ori mergeam la o terasa, la un restaurant sau la o petrecere, desi ma duceam satula, nu rezistam tentatiei de a nu gusta, cel putin din fiecare. E prea dificil. Deci nu este o idee buna sa mananci inainte, pentru ca vei sfarsi mancand doua mese una dupa alta."

Pe principiul ochii vad, creierul cere, Andra spune ca acest truc de a mentine linia dreapta in timpul unei diete, este foarte slab si este chiar un punct de slabiciune pentru. Si eu cred ca este foarte dificil sa mananci acasa un gratar sec cu o salata si apoi sa iesi in oras si sa nu gusti o pizza, un mititel sau vorba ei, un pui la ceaun cu usturoi! Sa fim serioase, mai bine nu mananc inainte si gust un pic din fiecare! Dar tine de fiecare puterea de a face fata acestei tentatii, la ea nu a functionat pur si simplu.

Dieta 5 kg in 2 zile - motivatie sau sinucidere?!

E populata intreaga media de specialitate si chiar unii asa numiti nutritionisti lauda dietele minune ca fiind adevarate revolutii in dieta. Este normal sa te motiveze ideea slabirii unor kilograme numeroase in asa de putin timp si nu neapart dieta in sine.

Dar cei care promoveaza aceste diete nu fac altceva decat sa produca in mintea femeilor o motivatie de a tine o dieta, de aceea am incadrat aceasta problema la domeniul "motivatie".

Si uite asa s-au nascut multiple cazuri de persoane care au avut foarte mult de suferit de pe urma acestor aplicatii aparent nevinovate. Una dintre victime si-a expus povestea chiar la noi pe site, articol in care puteti afla cum a pierdut 5 kg in 7 zile, si nu s-a ales cu slabit, ci cu ulcer. Cititi experienta ei aici.

Trebuie sa fii realista si sa iti dai seama ca este foarte dificil sa slabesti asa de mult fara vreo consecinta negativa. Asa ca mai bine, pune-ti la punct un plan pe termen lung, realist cu obiective nu prea marete. E sigur si cu efect garantat!

Micile mari recompensa culinare - capcane sau motivatie?!


Multi nutritionisti recomanda mici recompense culinare atunci cand bifezi inca o etapa din dieta: fie ca ai mai facut un antrenament in plus si saptamana asta, ca ai reusit sa respecti intocmai tot ce ti-ai prous legat de dieta, ca ai rezistat unor tentatii foarte mari, etc. In aceeasi postura s-a aflat si o femeie de 30 de ani, pe nume Doina, atunci cand a urmat o dieta sub indrumarea unui nutritionist.

"Am vrut sa fac totul bine, pentru ca dorinta mea de a slabi era mult prea mare, si vroiam sa o fac intr-un mod sanatos, asa ca am fost la un nutritionist, care vroia sa umanizeze dieta, ajutandu-ma sa ma bucur macar un pic de gustul unei bucatele de ciocolata, de prajitura sau de un cartof prajit de la fast-food. Ideea parea sa fie buna, dar nu am rezistat sa mananc doar o bucata de cioco, doar o lingurita de prajitura... e prea greu sa faci fata unor astfel de alimente, pe care nu le-ai degustat o perioada lunga de timp si pe care atunci cand le ai in fata, in mod clar nu poti sa te opresti. Pentru mine a fost cea mai proasta motivatie ideea recompensei sau ma rog a urmarii regimului in asteaptarea acelei mici recompense."

Acum tine aceeasi dieta, de foarte mult timp, insa a  avut puterea sa renunte complet la aceste recompense, decizie pe care a luat-o impreuna cu medicul ei, caruia apropo, nu ii spusese de micile "escapade" pe care le practica, totul insa iesind la iveala la cantar si fiind pusa in fata faptului implinit, a trebuit sa ia o decizie.

Gandul la un corp frumos te poate ajuta!

Este foarte greu sa dai startul unei diete, dar si dupa ce o faci si te gandesti la corpul mult visat, la tinta pe care trebuie sa o atingi pentru ca merita sa speri laa cel corp din imaginatia ta, totul devine mai usor. Acest lucru mi l-a spus o alta fata, Adina, in varsta de 29 de ani, care sustine ca motivatia incepe si se intareste pe parcurs, numai la gandul celor 10 kilograme in minus pe care le „vizualizeaza” in fiecare zi..

"Mie mi-a fost greu sa ma apuc de o dieta, desi imi doream foarte, foarte tare acest lucru. Nu stiam ce dieta, de care, cat sa tina, pentru ce. Mi-am zis ca trebuie sa apelez la un specialist care sa ma indrume pe calea cea dreapta. Cand esti confuza, cel mai bine e sa te duci la o persoana care se pricepe foarte bine la acel ceva in legatura cu care esti confuza: v-o spun din proprie experienta. Revenind insa, am spus ca am fost la medic am discutat foarte mult despre ce presupune o dieta, despre cum sa imi fie mai bine pentru mine,e tc. A fost greu la inceput sa schimb tot programul meu alimentar, dar nu imposibil. M-am confruntat cu multe ezitari, insa ma gandeam mereu ca o sa am cu aproape 10 kilograme mai putin pana la final si ma imaginam deja in "oglinda" cum aratam, incepusem sa ma uit dupa haine pentru acea marime care urma sa vina. Si pas cu pas, catinel, catinel, aproape am ajuns-o. Momentan sunt la aproape 6 slabite, dar am rabdare. Cea mai buna motivatie este transformarea, fie ea si imaginativa, despre cum o sa arati, daca reusesti sa ii acorzi suficienta atentie. Imaginea mea cu 10 kg mai putin este inca senzationala si inca ma ajuta sa rezist,iar acum cand am trecut printr-atatea nu as mai renunta nici in ruptul capului!

Nu rata articolul saptamanii!

Pentru ca noi vrem ca tu sa reusesti in lupta cu kilogramele, iti oferim un „Ghid complet de Pilates" extrem de util, pentru rezultate imediate.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Viorica Badescu (27.06.2010, 01:48)
5 idei interesante si valoroase (mai ales fiindca sunt testate) pentru cresterea motivatiei cand vrei sa slabesti. Asa cum ati precizat, sta in puterea fiecaruia de a gasi motive puternice potrivite. Multumesc!
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr