Horoscop 2017 - Un an al EXTREMELOR pentru Balanţe,...

Citeste mai mult»

Horoscop IANUARIE 2017 - Ninge cu BANI pentru Berbeci,...

Citeste mai mult»

Nu reîncălzi niciodată aceste 7 alimente - Devin TOXICE!

Citeste mai mult»

Adaugă SARE în şampon pentru...

Citeste mai mult»

Horoscop DECEMBRIE 2016 - NEPLĂCERI în dragoste pentru...

Citeste mai mult»

De ce e bine să ţii în cameră un pahar cu apă, sare şi oţet

Citeste mai mult»

Ai tăiat ceapa GREŞIT până acum - ACEASTĂ metodă te...

Citeste mai mult»

Ai grupa sanguină 0? Ce spune asta despre personalitatea...

Citeste mai mult»

Cum se comportă ZODIILE atunci când încep o relație serioasă

Citeste mai mult»

Vrei să păstrezi un bărbat lângă tine? Majoritatea...

Citeste mai mult»

De ce să NU mănânci niciodată pâinea la restaurant

Citeste mai mult»

ACEŞTI oameni nu au voie să consume ghimbir - Află dacă...

Citeste mai mult»

Cum să faci o coroniță de Crăciun dintr-un UMERAȘ

Citeste mai mult»

SECRETUL unei vieţi sexuale excelente: Majoritatea...

Citeste mai mult»

Paradoxul Vărsătorului: Găseşte dragostea ADEVĂRATĂ...

Citeste mai mult»

Înfăşoară-ţi aceste părţi ale corpului în folie de...

Citeste mai mult»

Cum se bea, de fapt, apa cu lămâie

Citeste mai mult»

Testul psihologic elveţian îţi dezvăluie 8 trăsături SECRETE

Citeste mai mult»

3 semne care trădează atracţia sexuală

Citeste mai mult»

Afecţiunile inimii, vindecate fără medicamente - Iată cum

Citeste mai mult»

Truc INDIAN: Aşa păstrezi un pepene PROASPĂT timp de 6 LUNI

Citeste mai mult»

Compatibilitate: Cum îl faci să creadă că eşti ALEASA...

Citeste mai mult»

Secretul damelor de companie: De ce nu poartă NICIODATĂ...

Citeste mai mult»

Medicii NU îi dădeau mai mult de 48 de ore de trăit:...

Citeste mai mult»

Nu mânca NICIODATĂ această parte din PUI - Efectele sunt...

Citeste mai mult»

Horoscop AUGUST 2016 - LOVITURĂ sub centură pentru...

Citeste mai mult»

Cercetătorii dau VERDICTUL: De ce au femeile ORGASM

Citeste mai mult»

Femeile care fac asta la duş îşi DUBLEAZĂ riscul de CANCER

Citeste mai mult»

De ce cămăşile de damă se închid invers decât cele...

Citeste mai mult»

Poarta către Iad, descoperită în Brazilia

Citeste mai mult»

Cum dai jos 50 de kilograme - SECRETELE femeilor care au...

Citeste mai mult»

Cum îndepărtezi mirosurile neplăcute din pantofi, peste...

Citeste mai mult»

La ce folosesc găurile laterale ale tenişilor

Citeste mai mult»

Zodiile, aşa cum nu le-ai mai văzut: Eşti NOROCOS dacă...

Citeste mai mult»

A slăbit 18 kilograme cu ACESTE 4 trucuri JAPONEZE

Citeste mai mult»

Metoda indiană de îndepărtare a punctelor negre

Citeste mai mult»

Nu te-a mai sunat? Iată explicaţia: Ce vor, de fapt,...

Citeste mai mult»

Ai grijă când cumperi cartofi - Dacă arată AŞA sunt TOXICI!

Citeste mai mult»

Licoarea pe bază de piper, care te scapă de kilogramele...

Citeste mai mult»

Horoscopul APARENŢELOR: Ai judecat GREŞIT fiecare zodie

Citeste mai mult»

TOP 5 promisiuni pentru 2016, pe care să le facă întreaga familie

De în Familie 1 ian 2016

Sfârşitul anului 2015 şi începutul unui nou an reprezintă un moment în care tuturor ne place să stabilim obiective, să schimbăm obiceiurile proaste şi să facem rezoluţii sau pentru a ne îmbunătăţi pe noi, ca persoane. 

familie

Iată mai jos 5 lucruri pe care ţi le sugerăm să le încerci împreună cu familia ta în Noul An.

1. Mâncaţi mai des în familie

Să luaţi masa de seară ca o familie înseamnă să petreceţi timp împreună şi să vorbiţi despre zilele voastre, să vă relaxaţi înaintea oricăror activităţi de seară. Studiile au arătat că există multe beneficii în ceea ce priveşte prepararea meselor, dar şi când mâncaţi împreună, în familie.

  • Când familiile mănâncă împreună la masă în mod regulat, copiii au mai puţine şanse de a dezvolta comportamente riscante, cum ar fi folosirea substanţelor interzise şi violenţei fizice, atunci când devin adolescenţi. Mesele în familie, totodată, contribuie la crearea unui sentiment de apropiere şi înseamnă o comunicare mai deschisă în rândul membrilor familiei.
  • Luând cu regularitate mesele în familie atunci când copilul tău este adolescent, acest lucru va contribui la crearea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase când acesta va ajunge adult.
  • Atunci când îţi implici copiii în prepararea meselor, tu îi ajuţi de fapt să îşi construiască o serie de abilităţi esenţiale în viaţă şi îi înveţi multe lucruri despre nutriţie. S-a constatat că, de fapt, copiii care ajută la prepararea meselor în familie mănâncă alimente mult mai nutritive, mai hrănitoare.

Dar atenţie: cercetările au arătat că dacă vă uitaţi la televizor în timpul meselor în familie, această activitate poate anula multe dintre aceste beneficii. În loc să porniţi televizorul, folosiţi masa de seară ca o modalitate de a relaţiona unii cu ceilalţi.

familie

2. Fiţi mai activi

Poate în acest moment ţi se pare un clişeu. Oamenii fac rezoluţii de anul nou şi îşi promit că vor face exerciţii fizice şi că vor fi în formă pentru Noul An, doar ca să ajungă din nou pe canapea, în faţa televizorului, până la sfârşitul lunii ianuarie. Însă în loc să îţi stabileşti obiective greu de atins, încearcă să faci mici schimbări în viaţa ta de zi cu zi şi să adaugi activitatea fizică în rutina ta cu care te-ai obişnuit deja. Cercetările arată că atunci când începi cu obiective mici, dar uşor de atins, vei avea mai multe şanse să reuşeşti în noul an.

Atunci când eşti mamă şi încerci să îi determini pe copiii tăi să fie mai activi, comportamentul părinţilor şi al familiei poate avea o influenţă puternică. Cu cât eşti tu mai activă, cu atât mai mari vor fi şansele ca micuţii tăi să fie activi, la fel ca tine.

  • Mersul pe jos

Un raport din 2013 realizat de Active Health Kids Canada vorbeşte despre faptul că părinţii şi copiii au pierdut "arta" de a merge pe jos până la şcoală. Dacă şcoala la care învaţă copilul tău sse află la o distanţă rezonabilă de locuinţa voastră, mersul pe jos până la şcoală poate fi una dintre cele mai uşoare modalităţi de a include activitatea fizică în vieţile copiilor tăi. Dacă timpul este o problemă, încearcă să împarţi această responsabilitate cu alţi părinţi.

De asemenea, dacă vă faceţi un obicei din a vă plimba în familie după masa de seară, de câteva ori pe săptămână, acesta este un mod excelent de a determina pe toată lumea din familie să fie activă şi vei încuraja relaţiile dintre membri.

  • Încurajează joaca

Cine spune că perioadele de activitate fizică trebuie să fie o povară? Prin includerea unor sporturi sau altor activităţi distractive în viaţa copilului tău, acestea te vor ajuta să te asiguri că micuţul vede că activitatea fizică este un lucru distractiv şi nu o muncă.

Atunci când este posibil, încurajează-ţi copiii să iasă afară, în aer liber, şi să exploreze. Acest lucru nu doar că îi va menţine activi pe parcursul zilei, dar în acelaşi timp îi va face să aprecieze natura.

3. Reduceţi timpul petrecut în faţa ecranului

Pe măsură ce vieţile noastre devin mai dependente de tehnologie, este din ce în ce mai important să fim conştienţi de timpul pe care îl petrecem în faţa unor ecrane. Acest timp – pe care canadienii îl numesc "screen time" – este orice timp petrecut în faţa unui dispozitiv, cum ar fi un telefon inteligent, un calculator, un televizor, o tabletă sau o consolă de jocuri. Iar în prezent, prea puţini copii întrunesc recomandările specialiştilor în ceea ce priveşte comportamentul sedentar – şi anume să petreacă mai puţin de 2 ore pe zi în faţa unui ecran.

Pe lângă faptul că încurajează sedentarismul, timpul din ce în ce mai îndelungat petrecut în faţa ecranelor scade ataşamentul faţă de părinţi şi prieteni sau colegi. Studiile recente au mi arătat că timpul îndelungat pe care cei mici îl petrec în faţa unui ecran este legat de un stres psihologic crescut la copii.

Deşi atracţia pentru televizor şi jocuri video este puternică, încurajează-ţi copiii să participe şi să se implice în activităţi precum desenatul, cititul sau să se joace un joc de tip board game. Aceste activităţi ajută la construirea creativităţii micuţului, iar copilul le poate face de unul singur sau le puteţi face în familie.

familie

4. Comunicaţi mai bine în familie

Cercetările arată că o comunicare pozitivă şi deschisă în familie care începe de la o vârstă fragedă poate avea beneficii majore pe termen lung. Adolescenţii care comunică bine cu părinţii lor sunt mai puţin predispuşi să fie rebeli şi, de asemenea, vor avea abilităţi mai bune de rezolvare a conflictelor atunci când ajung la vârsta adultă. Ce pot face părinţii pentru a păstra liniile de comunicare deschise?

Pe lângă mesele luate cu regularitate la care participă toţi cei din familie, un timp de relaxare în familie poate, totodată, să ducă la o mai bună comunicare. Timpul recreaţional al familiei poate oferi un cadru informal în care membrii vorbesc unii cu ceilalţi – de pildă, vă puteţi plimba prin parc, vă puteţi juca un joc de cărţi sau puteţi sta pe verandă atunci când mergeţi la ţară, la bunici.

De asemenea, acest timp petrecut în familie sporeşte sentimentele de ataşament şi vă ajută să construiţi abilităţi de rezolvare a problemelor şi să vă adaptaţi mai uşor la schimbările din familie care pot apărea în timp.

5. Mai puţină structură

În zilele noastre, când toată lumea este atât de ocupată, este uşor să cazi în capcana de a exagera cu planificarea activităţilor. Cu toate acestea, din ce în ce mai multe studii arată că între orele de la şcoală şi orele de masă, lecţii de pian şi teme, este important ca micuţii tăi să aibă timp pentru ei înşişi, pentru a se juca şi a avea parte de activităţi neplanificate şi nestructurate de un adult.

În acest timp, copiii se pot juca de-a v-aţi ascunselea, pot construi o căsuţă din beţe dacă sunt la ţară, la bunici, sau se pot întinde pe jos, pe iarbă, pentru a se uita la nori.

Permiţându-le copiilor tăi să aibă un timp nestructurat, pe care să îl folosească pentru a se distr singuri, îi ajută să îşi dezvolte independenţa, abilităţile sociale, creativitatea şi imaginaţia. Timpul de joacă nestructurat le oferă celor mici o pauză de la responsabilităţile lor, astfel încât să aibă timp să se relaxeze. (Via.)

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 feb