Iată ce trebuie să faci mai degrabă seara în loc de dimineața

De în Sanatate 12 apr 2018

Oamenii s-au deprins să facă multe lucruri dimineața, dar cercetările au arătat că unele dintre ele aduc mai multe beneficii dacă sunt efectuate cu regularitate seara, așa că citește în continuare despre acestea și cu siguranță te vei simți mai bine dacă le urmezi întocmai.

1. Să mănânci carne sau brânză

Dacă nu mănânci cu câteva ore înainte de a merge la culcare vei dormi prost. Este bine să mănânci carne slabă sau brânză deoarece ambele conțin triptofan, aminoacidul care contribuie la un somn odihnitor. O porție mare de legume nu este cea mai bună opțiune, deoarece s-ar putea să te baloneze, iar foamea cauzează insomnie și dacă te culci fără să iei cina, dimineața vei lua un mic dejun mult prea mare.

2. Plimbare

Plimbă-te un pic înainte de a te duce la culcare, deoarece vei scăpa astfel de toate grijile și te vei putea bucura de liniște în timp ce te gândești la lucruri frumoase. De asemenea, s-a dovedit că plimbările de seară sunt bune pentru sănătate și te ajută să treci peste insomnie. Astfel îți vor veni noi idei de afaceri și vei rezolva ca prin miune orice problemă, deoarece vei avea mintea mai limpede.

3. Realizarea unui plan pentru o zi întreagă

Darren Hardy, autorul cărții The Compound Effect este convins că realizarea unui plan de acțiune seara pentru a doua zi contibuie la menținerea păcii și armoniei. De obicei, lumea își face planuri dimineața când e pe fugă sau în drum spre muncă, tocmai de aceea uită anumite lucruri importante sau își asumă mai multe responsabilități decât este nevoie. Un plan amănunțit te va ajuta să rămâi calmă și să îndeplinești totul ca la carte, fără a pierde timp și energie. A avea un program zilnic nu înseamnă că nu poți improviza ci doar că ai după ce să te ghidezi.

4. Aerisirea camerei

Corpul uman este alcătuit, printre altele, din grăsime care apare unde ne dorim mai puțin. Aceasta este responsabilă de reglarea temperaturii corpului și reprezintă o sursă de energie. Testele au demonstrat că această grăsime albă se poate transforma în maro ca efect al temperaturii ce îmbunătățește metabolismul. Poți deschide geamul din dormitor seara sau chiar noaptea ca să aerisești mai bine și nu trebuie să-l ții deschis până îngheți ci suficient cât să scazi temperatura din cameră pentru a putea dormi mai bine.

5. Pregătirea ținutei

Dacă ai totul pregătit vei economisi timp și nervi dimineața. Vei evita astfel deciziile luate pe fugă și vei fi sigură că ceea ce vrei să porți este gata, iar timpul petrecut pe alegerea hainelor îl vei putea aloca cafelei sau micului dejun. Mai poți să-ți pregătești și masa de prânz de a doua zi, ca să economisești timp, dar și bani.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 ian