De ce trebuie să ne închidem telefoanele în avion

De în Calatorii 28 iul 2017

Înainte de a decola și cu puțin timp înainte de aterizare, însoțitorii de zbor roagă pasagerii să își închidă telefoanele sau să le dea pe modul de avion.

În general, lumea nu se plânge de măsurile de siguranță din aeronave, dar mai nimeni nu înțelege cum smartphone-ul poate să afecteze sistemele complicate de zbor. Dacă te numeri printre acești oameni, lămurește-te și tu mai jos.

Ce presupune modul avion

Când această setare este activată, sunt oprite toate sistemele de telecomunicații, cum ar fi Wi-Fi, GSM sau Bluetooth, deci telefonul sau tableta nu mai funcționează precum un receptor radio. Dacă nu ai activat această setare, atunci semnalele emanate de aparatul tău ar putea să interacționeze negativ cu electronicele foarte sensibile dintr-o aeronavă.

Ce se întâmplă dacă pur și simplu nu folosești telefonul

Când un smartphone este doar blocat, nefiind folosit, el primește în continuare anumite semnale din rețea și această frecvență se intercalează cu frecvențele avionului. Chiar dacă ai impresia că un telefon neutilizat nu este o amenințare, ai face bine să îl treci totuși în modul de avion. Dacă nu ai această setare în telefon, atunci pur și simplu stinge-l.

De ce este atât de periculoasă activitatea telefonului

După cum bine știi, decolarea și aterizarea sunt cele mai grele momente, în care piloții trebuie să își coordoneze mișcările cu turnul de control din aeroport. Acest lucru se întâmplă cu ajutorul sistemului de navigație al avionului și semnalul transmis de dispozitivul tău poate provoca interferențe radio, iar pilotul nu va auzi corect toate informațiile transmise de controlorul aerian, astfel încât situația ar putea degenera într-o aterizare de urgență.

Ce dispozitive electronice pot fi folosite la bordul unei aeronave

În timpul zborului, poți folosi orice aparat care nu folosește schimbul de date, ca de exemplu: ceasuri electronice (dar nu smartwaches), aparate de fotografiat, camere de filmat, aparate auditive și reportofoane.

Dispozitivele care funcționează cu schimb de date pot fi folosite numai în modul de avion, aici intră în discuție ceasurile inteligente, tabletele, e-book-urile, chiar și laptopurile, dar cu Wi-Fi-ul oprit.

Poți folosi dispozitivele electronice la capacitate maximă doar imediat după decolare și numai după anunțul însoțitorilor de zbor, deoarece regulile pot varia, în funcție de compania aeriană.

Concluzii

Nu se va prăbuși avionul dacă cineva folosește normal telefonul mobil, dar dacă toată lumea ar face simultan acest lucru, interferențele ar fi sesizabile, așa că mai bine am aprecia munca piloților și nu le-am face probleme.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Telefonul

20 iul 2019

Iubire

20 iul 2019
Alte articole din Calatorii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 iul