De ce oamenii din Japonia sunt atât de diferiți și ce vei găsi neobișnuit acolo

De în Calatorii 3 aug 2017

Oriunde ai locui, e posibil să crezi despre Japonia că este una dintre cele mai interesante țări din lume, pentru că lucrurile ciudate de aici au devenit deja legende.

Vezi în următoarele patru lucruri de ce japonezii sunt atât de diferiți de restul lumii, prin tradiție și mentalitate.

1. Cum a ajuns Japonia să fie altfel decât restul lumii

În primul rând poziția geografică a țării a determinat acest lucru, fiindcă este o țară insulară, înconjurată de ape, deci ruptă de restul lumii. Dar asta nu este tot, deoarece și Marea Britanie este insulară, dar n-a fost niciodată considerată separată.

În al doilea rând, japonezii nu au avut niciodată tendințe expansioniste, chiar dacă, pentru o scurtă perioadă de timp, în timpul celui de-al doilea război mondial, japonezii au ocupat Corea, China, Philipine și Indo-China. În Europa situația a stat diferit, pentru că solul și climatul sunt potrivite pentru creșterea animalelor domestice și cultivarea plantelor, dar acestea sunt resurse limitate, care cer mereu pământuri noi. Pe de altă parte, mediul din Japonia, este favorabil pescuitului și cultivării de orez, activități care pot fi făcute în același loc pentru destul de mulți ani. Asta i-a făcut pe locuitori să se concentreze asupora unui singur lucru pe rând, pentru a avea culturi bogate și de aceea nu au avut nevoie să facă mai multe lucruri în același timp, să se extindă. Ei au văzut mai importantă intensificarea efortului unit, concentrarea pe realizarea unui lucru, dar bine, decât pe ieșirea individuală în lume, ca mai apoi să fie tot izolați printre ape.

2. De ce japonezii se rușinează mai greu

Atitudinea lor față de cea a europenilor a fost întotdeauna foarte diferită. De exemplu, la un moment dat în cursul istoriei, monarhii europeni nu se spălau absolut deloc, pe când cei din Asia au considerat mereu igiena ca fiind o prioritate. Aici este de vină și ceea ce scrie în Biblie, care pune accentul pe faptul că ar trebui să avem mai multă grijă de suflet. În Asia, corpul este considerat la fel de sacru precum sufletul și datorită acestei zone avem acum posibilitatea să mergem la masaje și alte proceduri corporale. Deși vremurile s-au schimbat și culturile au preluat atribute una de la cealaltă, mentalitatea oamenilor este încă destul de diferită.

3. De ce în Japonia se moare la locul de muncă

În această țară, din cele mai vechi timpuri o singură greșeală a cuiva putea însemna o pedeapsă masivă pentru toată lumea. De aceea, japonezii sunt gata să sacrifice orice pentru binele comun, inclusiv timpul lor liber. În Japonia modernă, se întâmplă extrem de rar să pleci mai devreme de la muncă și să-ți iei concediu este considerat de prost gust, iar peste jumătate din populație lucrează cel puțin 9 ore pe săptămână peste program. Asta duce de foarte multe ori la extenuare și depresie și au fost chiar câteva cazuri de moarte la locul de muncă. Din această cauză, japonezii știu mai bine decât oricine cum să se relaxeze (atunci când chiar o fac sunt maeștri), ei se amuză prin participarea la emisiuni TV amuzante și este absolut necesar să râdă din suflet.

4. De ce reclamele japonze sunt atât de neobișnuite

O persoană de rând din Japonia se mulțumește cam cu orice îi poate distrage atenția de la problemele de zi cu zi. Din această cauză, cele mai bune afișe publicitare de aici sunt mai degrabă acelea care te fac să zâmbești și scot de la tine o arie cât mai largă de emoții, decât cele care doar scot în evidență avantajele unui produs. Agențiile de publicitate din Japonia au simțul competiției foarte dezvoltat, deoarece piața este suprasaturată.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Calatorii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 feb