10 lucruri care se întâmplă cu corpul uman în timpul zborului

De în Calatorii 6 iun 2017

Vara este sezonul vacanţelor şi vei dori cât de curând să zbori către alte ţări. Unii însă sunt rezervaţi când vine vorba de călătorii cu avionul.

Descoperă în continuare câteva lucruri în legătură cu ceea ce se întâmpălă în corpul tău când zbori.

1. Ţi se umflă picioarele - Într-un spaţiu atât de mic nu poţi să te ridici tot timpul să te plimbi şi să-ţi dezmorţeşti picioarele. Din păcate, lipsa de mişcare înseamnă că sângele nu mai poate circula cum trebuie în picioare, ceea ce duce la umflarea lor.

2. Gusturile diferă - Cercetătorii au descoperit că la înălţimi mari, partea de creier responsabilă pentru simţul gustului funcţionează diferit, la modul că cei care de obicei mănâncă foarte multe dulcuri, într-un avion este posibil să poftească la suc de roşii.

3. Gura miroase urât - Deshidratarea face ca organismul să producă mai puţină salivă, cee ce înseamnă că bacteriile se reproduc mai repede şi gura începe să miroasă mai urât. Poţi evita asta prin a avea doar o masă extrem de sănătoasă înainte de călătorie şi mestecând gumă cu aromă de mentă.

4. Probleme ale pielii - Deschidratarea mai produce şi exfolierea pielii sau acnee. Aerul uscat din avion slăbeşte elasticitatea pielii şi faca posibilă apariţia problemelor. Pentru a evita aspectul neplăcut bea multă apă şi ţine la îndemână o cremă hidratantă.    

5. Ameţeşti - În timpul unui zbor cu avionul te poţi simţi ameţită, poţi avea greaţă sau chiar senzaţie de vomă, din cauza faptului că ochii tăi văd o imagine statică, dar ceea ce simţi este că te mişti, iar organismul percepe asta ca pe un lucru stresant. Încearcă să stai cât mai aproape de aripă şi să prinzi un loc la geam, pentru a evita astfel de simptome.

6. Te uşurezi mai greu - Lipsa de mişcare duce de asemenea la constipare sau balonare. Metabolismul funcţionează mai încet, în timp ce presiunea aeriană modifică circulaţia sanguină şi digestia. Consumă cât mai puţine calorii înainte să zbori şi întinde-te din când în când.

7. Auzi mai prost - Schimbarea presiunii te face să simţi că ai urechile înfundate şi dacă stai aşa aerul va apăsa din interior şi va duce astfel la dureri de ureche şi surzenie temporară. Poţi rezolva foarte uşor această problemă dacă mesteci gumă sau mănânci o bomboană tare, pentru că aceste activităţi stimulează salivarea şi înghiţirea permite intrarea unei cantităţi mici de aer.

8. Dureri de dinţi - Mulţi călători au remarcat că îi dor dinţii în timpul unui zbor cu avionul. Motivul este diferenţa de presiune şi anume faptul că aerul pătrunde în orificii mici şi apasă din interior. Cel mai bine ar face o vizită la dentist înainte de călătorie, pentru repararea oricăror deficienţe.   

9. Consumi bacterii periculoase - Cu toate că s-au făcut numeroase eforturi pentru a avea la bordul aeronavelor apă potabilă cât mai curată, majoritatea lichidelor de acolo conţin bacterii periculoase. Pentru a evita infecţiile bea numai apă îmbuteliată şi evită ca mâncarea ta să atingă măsuţa.

10. Devii mai nervoasă - Chiar şi cei cărora nu se tem de zbor devin, de obicei, mai nervoşi. Motivul este simplu, în avion nu eşti responsabil de integritatea ta corporală, ceea ce te face anxios. Ceea ce te va ajuta în această privinţă este un film captivant, o carte interesantă sau doar sunete relaxante, de somn, care să te ţină ocupată.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Telefonul

20 iul 2019

Iubire

20 iul 2019
Alte articole din Calatorii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 iul