Cât de importantă este, DE FAPT, grupa de sânge

De în Sanatate 10 mai 2017

În mod normal te gândeşti destul de rar la grupa ta de sânge, cel puţin până când realizezi cât este de importantă.

Există patru tipuri de grupă sanguină, dobândite încă de la naştere: A, B, AB şi 0. Îţi prezentăm 8 curiozităţi cu privire la sângele care îţi curge prin vene.

1. Caracteristicile sângelui şi conceperea unui copil

85% dintre oameni au Rh pozitiv, dar dacă femeia are Rh negativ şi bărbatul pozitiv, există un oarecare risc când vine vorba de a face un copil. De asemenea, studiile au arătat că femeile cu grupa sanguină 0 au tendinţa de a fi mai puţin fertile, pentru că au mai puţine ovule şi le este mai greu să fertilizeze unul.

2. Sarcina şi sângele

După cum am spus, femeile cu grupa de sânge 0 rămân mai greu însărcinate, dar cele cu AB o fac mult mai uşor decât celelalte şi au mai puţine probleme hormonale.

3. Grupele de sânge şi bolile

În funcţie de grupa de sânge, femeile sunt mai mult sau mai puţin predispuse la anumite boli. De exemplu, cele care au grupa de sânge A au contraindicaţii la unele lactate, diverse tipuri de carne sau fructe de mare. Acestea pot provoca reflux gastric, creşte riscul de diabet, balonare şi indigestie.

4. Dieta potrivită în funcţie de grupa de sânge

Dacă îţi ştii grupa de sânge va fi mult mai uşor să ştii ce poţi mânca fără nici o problemă. De exemplu, cine are grupa A, are de obicei, un sistem imunitar slab şi ar trebui să mănânce multe citrice şi legume precum broccoli, spanac şi usturoi. Posesorii grupei de sânge B tind să producă mai mult crotisol decât au nevoi, adică la ei nivelul hormonilor responsabili de stres este mai mare decât normalul, deci ar trebui să evite grăsimile, uleiul vegetal şi alcoolul. Grupa sanguină AB are reprezentanţi cu probleme gastrice din cauza lipsei de acid gastric, deci ar trebui să consume mai mult oţet de mere şi miere naturală, pentru a asigura o digestie optimă. Despre cei care au grupa 0 putem spune că au diverse probleme cu stomacul şi digestia, prin urmare, ar fi bine să mănânce alimente bogate în proteine, carne de pui, peşte şi legume.

5. Antigenii

Aceştia se găsesc în tractul gastro-intestinal, sânge, plămâni, colon şi gură.

6. Grupa sanguină şi stresul

Grupa de sânge A produce mai mult cortisol decât este normal şi aceste persoane sunt mai stresate. Asta poate duce la o serie de alte complicaţii.

7. Greutatea în funcţie de grupa de sânge

Putem spune destul de multe şi despre greutatea pe care o are fiecare. De exemplu, cei care au grupa de sânge 0 au de obicei mai multă grăsime în zona abdominală, spre deosebire de cei cu grupa A, care întâmpină foarte puţine probleme în această direcţie.

8. Urgenţele medicale

Să îţi cunoşti grupa sanguină îţi poate salva viaţa, la propriu. Dacă în urma vreunui accident sau vreunei boli vei avea nevoie de o transfuzie, este foarte util să îţi cunoşti deja grupa de sânge. Trebuie să ştii că grupa 0 cu Rh negativ este donator universal şi grupa AB primeşte de la oricine.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 mai