9 lucruri pe care să nu le bagi sub nicio formă la microunde

De în Casa & Gradina 12 dec 2017

Cuptorul cu microunde este un accesoriu din bucătărie, pe care aproape orice casă îl deține, dar lumea nu realizează la ce pericole se expune dacă pune anumite alimente în el.

Pentru a te proteja pe tine și familia ta, ai grijă ca următoarele alimente să nu ajungă niciodată în cuptorul cu microunde.

1. Fructele

Anumite fructe, precum merele și bananele, își vor pierde doar un pic din textură și gust, dar altele, precum strugurii, vor exploda și fuctele uscate, ca de exemplu stafidele sau prunele, îți vor afuma bucătăria.

2. Cutiile de carton, cu mâncare la pachet

Pe cât sunt de utile aceste cutii preluate de la chinezi, pe atât de periculoase sunt în cuptorul cu microunde, deoarece pot lua foc. Dacă le folosești în schimb pe cele cu mânere de metal, acestea scot scântei care pot strica cuptorul definitiv.

3. Folie de aluminiu

Orice metal îți va prăji circuitele cuptorului cu microunde, deci nu trebuie să introduci în el niciun recipient sau folie. În cazul caserolelor, dacă au pereții mai groși, mâncarea pur și simplu nu se va încălzi, pentru că metalul reflectă microundele, care nu pot trece de acest material, dar metalul se încălzește de la curentul electric care circulă prin interior și astfel există riscul unui incendiu.

4. Plastic

95% din plasticul încălzit eliberează chimicale periculoase. Deși unele recipiente sunt marcate ca fiind sigure de folosit în cuptorul cu microunde, încearcă să eviți orice recipient de plastic.

5. Ouă întregi

Dacă nu știi deja, încălzirea rapidă va produce foarte mult abur sub coajă și pentru că nu are unde să se elimine, va face oul să explodeze. Nu se va strica neapărat cuptorul, dar îți va fi destul de greu să-l cureți. Dacăț vrei neapărat să fierbi ouăle în cuptorul cu microunde, fă întâi o mică gaură în coajă, ca să poată ieși aburul.

6. Cănile de călătorie

Există modele de căni care pot fi bine mersi încălzite la cuptorul cu microunde, dar trebuie să fii atentă, deoarece majoritatea cănilor de călătorie au componente metalice care îți pot distruge cuptorul. În cel mai bun caz, conținutul lor nu se va încălzi prea tare, pentru că designul este făcut de așa natură încât să nu lase căldura să se evapore.

7. Carne congelată

Carnea congelată, chiar și la o temperatură indicată ca fiind în siguranță, se va face neuniform. Interiorul va rămâne rece, în timp ce marginile se vor găti.

8. Vesela veche

Porțelanurile vechi ar trebui să rămână doar ca veselă de servire, nu și de încălzire. Anumite căni și farfurii produse înainte de 1960 dau peste cap radiațiile și pot fi placate cu metale grele.

9. Pungile de hârtie

Deși pungile de hârtie maro par inofensive, ele sunt nesănătoase, deoarece produc fum toxic și la temperatură mare ard. 

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 dec