Cum se aleg, păstrează și mănâncă în mod corect strugurii

De în Diete 7 oct 2020

Este sezonul strugurilor locali, chiar dacă acum, majoritatea oamenilor au acces la un sortiment sau altul tot anul, dar indiferent care-ți plac mai mult, ar trebui să-i alegi, speli și depozitezi astfel încât să le prelungești durata de viață și să te bucuri de ei atunci când îi mănânci.

 
 
 

Strugurii sunt destul de fragili și de aceea trebuie să-ți iei anumite măsuri pentru a te asigura că-și mențin gustul și aspectul.

Cum se aleg strugurii

În primul rând, uită-te la ei. Dacă sunt din cei de masă, ar trebui să fie verzui, flexibili și bine atașați de coadă. Să fie întregi și să aibă loc printre ei, nu să stea storciți sau să aibă mucegai pe undeva. Pune mâna pe câteva boabe, acestea ar trebui să fie ferme, dar zemoase, deoarece strugurii moi, care se desprind prea ușor, favorizează apariția mucegaiului.

Cei roșii și negrii ar trebui să fie egali ca dimensiune și opaci când sunt ținuți în lumină, iar cei albi ușor gălbui de fapt, pentru a fi mai dulci. În plus, pe coajă ar trebui să se vadă o peliculă subțire, argintie, ca de praf, menită să protejeze strugurii de insecte și bacterii și să le rețină zeama.

Cum se depozitează strugurii

Majoritatea strugurilor din magazine sunt vânduți acum în pungi special găurite, de plastic transparent, care de obicei sunt perfecte pentru ei, dar dacă iei din cei vărsați, în cantități mai mari, va trebui să-i duci acasă în pungi de hârtie sau plastic obișnuite, care nu permit ventilația, deci odată ajunsă la destinație e mai bine să-i pui într-un container mare, căptușit cu prosoape de hârtie. Aceștia pot fi apoi păstrați de blatul de la bucătărie, dar cel mai bine ar fi să fie băgați în containerul de fructe din frigider, acolo unde este un mediu rece cu temperatură constantă, dar fără a fi însă prea umed. În plus, ține-i departe de orice le-ar putea contamina mirosul, cum ar fi o ceapa sau alte alimente și scoate-i din frigider cu aproximativ 10 minute înainte de a-i consuma.

Deși umiditatea este un lucru bun pentru strugurii proaspeți, picăturile de apă și excesul de umiditate încurajează apariția mucegaiului, deci nu-i spăla până când nu ești gata să-i mănânci.

Cum se mănâncă strugurii

Pentru a te putea bucura pe deplin de tot ceea ce-ți oferă struguri, îi poți pune la murat, iar dacă i-ai lăsat prea mult timp nemâncați și au început să se înmoaie, în loc să-i arunci, mai degrabă îi congelezi sau îi servești alături de un platou cu brânzeturi.

 
 
 
Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
31 oct