8 întrebuințări ale cuptorului cu microunde - Nu te-ai fi așteptat la asta

De în Casa & Gradina 7 aug 2017

Cuptorul cu microunde este considerat un salvator de către foarte multă lume, pentru că se folosește extrem de ușor și își face treaba repede.

Din păcate, cuptorul cu microunde nu este utilizat la adevărata lui valoare, așa că pentru a te putea lăuda cu ceea ce faci în bucătărie încearcă următoarele utilizări.

1. Împrospătează pâinea veche

Poți să rehidratezi pâine uscată prin încălzirea ei într-un prosop curat, dar umed, la cuptorul cu microunde timp de 10-20 secunde, astfel încât apa din prosop să intre bine în pâine.

2. Curățarea usturoiului

Pentru cei care întâmpină dificultăți la curățarea usturoiului, este foarte utilă folosirea cuptorului cu microunde pentru 10-15 secunde, ceea ce permite cojii să se înmoaie și să se desprindă ușor de miez.

3. Stoarcerea lămâilor

Înainte de a-ți face un suc de citrice, pune fructele netăiate în cuptorul cu microunde pentru 10-15 secunde și acest pas te va ajuta să storci mult mai bine și ușor lămâile, portocalele sau greful.

4. Refolosirea timbrelor

Dacă vrei să dezlipești un timbru fără a-l strica poți pune un strop de apă pe plic apoi să-l bagi la cuptorul cu microunde nu mai mult de 20 secunde și timbrul se va dezlipi de la sine.

5. Tăierea cepei

Pentru a toca o ceapă fără a lăcrima bag-o la microunde timp de 30 de secunde și când o vei mărunți ochii nu vor mai lăcrima, pentru că iuțeala sucului va fi fost luată de cuptor.

6. Dezinfectarea bureților

Decât să arunci de fiecare dată bureții de vase murdari mai bine îi dezinfectezi la microunde. Pune bureții murdari într-un bol plin cu apă și câteva picături de oțet sau suc de lămâie și lasă bolul 1 minut la cuptorul cu microunde. Astfel vei avea bureți de vase ca și noi, curați și dezinfectați.

7. Înmoaie zahărul brun

Dacă zahărul tău s-a cristalizat, pune un prosop de hârtie înmuiat în apă în cutia de zahăr și închide-o bine, apoi bag-o la cuptorul cu microunde pentru 20-30 de secunde și zahărul se va înmuia.

8. Înmuierea boabelor de fasole

Dacă nu ai timp să lași fasolea la înmuiat câteva ore, dar vrei să gătești rapid ceva, poți folosi cuptorul cu microunde. Pune fasolea într-un bol cu apă și un pic de bicarbonat de sodiu, apoi bolul în cuptor pentru 10 secunde și lasă-l acolo încă 40 de minute, cu ușa închisă. Până la expirarea timpului, fasolea va fi gata de gătit.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 oct