covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»

Trebuie sa moara ceva ca sa se nasca altceva!

In aceasta dimineata, la 10.54, eclipsa partiala de Soare

Cea de-a treia eclipsa din suita care s-a etalat in 2011 este o alta eclipsa partiala de Soare, cu Luna Noua in Rac, la doar o luna dupa ce am parcurs-o pe cea din Gemeni, fapt destul de neobisnuit. Aceasta combinatie de 4:2 de eclipse solare si lunare intr-un singur an este destul de rara, doar sase asemenea momente vom avea in secolul 21 (2011, 2029, 2047, 2065, 2076 si 2094), fata de 4 cate am avut in secolul trecut.

Cea de astazi, se va produce la 9 gr 12 in Rac, la ora 10.54, ora Bucurestiului si va dura 70 de minute, in conjunctie benefica cu steaua fixa Alchena si cu o armonie a aspectelor dintre Mercur (intelect, comunicare) si Venus (placere, dorinta, bani) in Gemeni si Jupiter (avere, extindere, putere) proaspat intrat in Taur. Potrivit lui Vivian Robson, aceasta conjunctie cu Alchena este asociata de cabalisti cu litera ebraica Qoph ebraica si si cu Arcana Majora 19 din Tarot care corespunde Soarelui. Se pare ca este o eclipsa cu influxuri energetice destul de atenuate, adica Luna Noua pare sa nu ne supuna la presiunea cu care ne obilnuisem, de aceea singurele lucruri care vor putea fi evidentiate par sa fie cele legate de aspectele amintite. Eclipsa va fi resimtita destul de puternic pe cei nascuti in primele zile din Rac dar si de cei din prima decada a celorlalte semne cardinale; cei din Berbec sunt pe un cazan sub presiune datorita lui Uranus gata oricand sa rabufneasca, cei din Balanta vor fi incercati pe axa de relatie cu copiii, cei din Capricorn cu Pluto acolo ii vor supune in continuare, la transformarile interioare pe care trebuie sa le accepte. Cu toate acestea, eclipsa pare sa fie un moment excelent pentru a renunta la lucrurile vechi sau la Trecut, in favoarea celor noi sau a unui Nou Inceput.

Din pacate efectele benefice par sa fie cumva atenuate de patratul cu Saturn din Balanta si Pluto din Capricorn. Nu trebuie sa ne speriem dar nici sa trecem nepasatori. De ce spun asta? Pentru ca tot ce se va petrece in urmatorii doi ani si jumatate se va circumscrie unui nou ciclu Saros; ciclul Saros, cum am mai spus si in alte materiale, este o familie de eclipse care se nasc la o conjunctie sau o apropiere de sub 15 grade de unul din Nodurile Lunare. In cazul nostru eclipsa se produce la 13 grade de Nodul Sud. Fiecare ciclul Saros are propria zi de nastere si este numerotate in raport cu ciclul  Saros anterior care s-a produs aproximativ, in aceleasi conditii. Este ca si cum ceva trebuie sa moara ca sa se nasca altceva.

Saturn desi a revenit la normal, se misca lent si deci este inca in conjunctie cu steaua fixa Gienah din constelatia Corbului, stea de natura martiano-saturniana aduce in prim plan viclenia, lacomia, razbunarea, egoismul, minciuna, exacerbeaza instinctele materiale, agresivitatea si violenta. Sa ne gandim numai la doua procese de divort care sunt convinsa ca vor face sa curga inca multa cerneala in paginile ziarelor: procesul Irinel - Monica Columbeanu pentru custodia Irinei si cel dintre Remus Truica si sotia sa Irina pentru custodia gemenelor dar si pentru partajarea fabuloasei averi (si-a fugarit sotia prin Caraibe, cu o ranga!!), descinderi si retele de proxenetism si prostitutie in care par sa fie implicati oameni de afaceri dar si personalitati media, agresivitatea guvernelor sirian și libian vis-a-vis de demonstratiile populare. Si pentru ca am pomenit de Libia si Siria, eclipsa pare sa le fie favorabila celor doi sefi de stat Moammer El Gaddafi si Bashar al-Assad, totul insa pe termen scurt, Gaddafi este temporar favorizat de conjunctia eclipsei cu Venus si cu Jupiter natal, iar lui Assad pare sa ii asigure o retragere onorabila pe motive de... pensionare, dar poate fi vorba, intr-adevar si de inchisoare.

Se pare ca traim zorii unei noi ere. O intensa si puternica afinitate intre Luna si asteroidul Hades sugereaza dorinta de a experimenta totul profund si indeamna la confruntarea deschisa cu demonii interiori pe care va trebui sa ii exorcizam.
Alchena cu care este conjuncta eclipsa se afla in Constelatia Gemeni, intre Castro si Polux, am putea asista la marsuri de protest menite sa accentueze problemele sociale sau de mediu cu care se confrunta omenirea. Totusi Alchena este o stea a talentelor artistice si ii sustine mai ales pe cei care lucreaza in domeniul comunicatiilor de orice fel si media. Cum se afla intre doua stele antagoniste am putea avea o solutie de compromis. Si as spune ca solutia se potriveste foarte bine aspectului de opozitie a eclipsei cu Pluto, balansul dintre extreme – Lumina – Intuneric, Intuneric – Lumina...extravertit – introvertit, introvertit – extravertit...scoatem la lumina cei mai ascunsi demoni din fiecare.

Logoreicul Hermes/ Mercur face un trigon cu Demetra /Ceres, pe care o convinge sa-si lase fiica sa se iubeasca cu taciturnul Hades/Pluto. Mercur in spiritul stelei Alchena, sugereaza negocierea si gasirea unei solutii de compromis... la sugestia lui Zeus/Jupiter propune ca Khore/Persefona sa stea jumatate de an cu mama ei si jumatate de an cu sotul. Bine zis, bine facut doar ca trebuie sa fim putin atenti la inconjunctia Pluto – Marte, care vorbeste despre sexualitate dar si despre abuz, ceea ce poate aduce destul de multa amaraciune deoarece experienta sexuala intensa, atinge latura sadica si abuziva a unei relatii si face parte din arsenalul lui Hades/Pluto. Eu as sugere tinerelor sa fie atente cu cine merg, unde merg si ce fac.

Un alt aspect la care va trebui sa fim atenti este patratul cu Saturn. Poate releva legatura de sange si este un aspect destul de greu  - ne pot muri parintii, partenerii ne pot parasi, copiii ne intorc spatele, deci aspectul sugereaza, in general, durere si dezamagire in acelasi timp. Daca adaugam opozitia cu Pluto am putea transfera toate acestea asupra unei decizii intens emotionale, o obsesie chinuitoare care implica durerea renuntarii.

Dintre asteroizi, Xante este conjunct cu eclipsa. Xante este una din cele 6000 de oceanide, fiica lui Oceanus,  ramasa in mitologie prin frumusetea parului sau. Lampeta, alt asteroid conjunct cu eclipsa, personifica lumina. Ei doi asteroizi par sa echilibreze umbrele de Intuneric ale acestei eclipse.Ceres este in patrat cu Venus, dragostea unor mame poate fi extrem de posesiva sau extrem de distanta. Posibil ca eclipsa sa ne sugereze o calatorie in noi insine pentru a intelege dihotomia bine-rau, lumina-intuneric care salasluieste in noi. Pot iesi la suprafata probleme centrate in jurul ideii de casa si de familie. Unii pot schimba locatia, se pot muta in casa noua si trebuie sa se ocupe de amenajare, de asemenea, biroul se poate transforma in casa si poate fi un stimulent intelectual si spiritual, mai ales daca suntem preocupati de cariera mai mult decat de familie iar ambitiile noastre sunt clare. Simtul responsabilitatii va fi mai acut ca in alte dati si asta poate aduce unora o promovare.

Dar ce cred eu ca este mai important este ca ne vom regasi increderea in noi insine, ne vom elibera de un Trecut mai mult sau mai putin apropiat, vom aborda viata cu mai mult entuziasm, deschis si tot ce ne parea pana acum imposibil de realizat, de-acum devine posibil.

[gallery:1372]
 
Tag-uri: , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 13

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Bianca Georgiana (09.12.2011, 18:42)
Buna imi puteti spune in ce casa am soarele ? sunt nascuta pe 18 iulie 1995 15:45 Multumesc!
Răspunde-i
valentina latcu (05.07.2011, 15:52)
Buna ziua , D-na Minerva va citesc articolele cu mare atentie si placere .Sunt nascuta pe data de 22.05.1974 nu stiu ora exacta ,rugamintea mea fata de dvs este aceea de a-mi spune cateva cuvine despre viata, pana acum au fost doar esecuri. cu mii de multumiri si in speranta ca nu ve-ti ocolii acest mesaj va doresc succes in tot ceea ce faceti! Mult noroc pe mai departe! Valentina
Răspunde-i
valentina latcu (05.07.2011, 15:52)
Buna ziua , D-na Minerva va citesc articolele cu mare atentie si placere .Sunt nascuta pe data de 22.05.1974 nu stiu ora exacta ,rugamintea mea fata de dvs este aceea de a-mi spune cateva cuvine despre viata, pana acum au fost doar esecuri. cu mii de multumiri si in speranta ca nu ve-ti ocolii acest mesaj va doresc succes in tot ceea ce faceti! Mult noroc pe mai departe! Valentina
Răspunde-i
valentina latcu (05.07.2011, 15:52)
Buna ziua , D-na Minerva va citesc articolele cu mare atentie si placere .Sunt nascuta pe data de 22.05.1974 nu stiu ora exacta ,rugamintea mea fata de dvs este aceea de a-mi spune cateva cuvine despre viata, pana acum au fost doar esecuri. cu mii de multumiri si in speranta ca nu ve-ti ocolii acest mesaj va doresc succes in tot ceea ce faceti! Mult noroc pe mai departe! Valentina
Răspunde-i
valentina latcu (05.07.2011, 15:51)
Buna ziua , D-na Minerva va citesc articolele cu mare atentie si placere .Sunt nascuta pe data de 22.05.1974 nu stiu ora exacta ,rugamintea mea fata de dvs este aceea de a-mi spune cateva cuvine despre viata, pana acum au fost doar esecuri. cu mii de multumiri si in speranta ca nu ve-ti ocolii acest mesaj va doresc succes in tot ceea ce faceti! Mult noroc pe mai departe! Valentina
Răspunde-i
valentina latcu (05.07.2011, 15:51)
Buna ziua , D-na Minerva va citesc articolele cu mare atentie si placere .Sunt nascuta pe data de 22.05.1974 nu stiu ora exacta ,rugamintea mea fata de dvs este aceea de a-mi spune cateva cuvine despre viata, pana acum au fost doar esecuri. cu mii de multumiri si in speranta ca nu ve-ti ocolii acest mesaj va doresc succes in tot ceea ce faceti! Mult noroc pe mai departe! Valentina
Răspunde-i
Minerva (05.07.2011, 14:12)
Ascendentul in Balanta si cu Saturn in tranzit prin semn poate sugera profesia spre care te-ai indreptat la o varsta adulta. Jupiter in Casa parteneriatekirm implicit micile afaceri, este foarte bine sustinut de Sorele natal, Jupiterul natal si Kiron natal. As spune ca a fost nevoie de un cumul de experiente de viata care sa te centreze pe drumul tau. Poate este greu, orice Inceput este greu, dar daca ai ornit pe drumul acesta tine-o tot asa. Nu cred ca ai luat decizia gresita!
Răspunde-i
ADRIANA MIHAELA BRATULESCU (04.07.2011, 14:00)
Buna ziua, doamna Minerva! Va citesc articolele cu mare interes. Am o mare rugaminte la dvs: as dori daca se poate sa imi spuneti daca voi avea succes in cariera de cosmetician pe care am inceput-o la varsta de aproape 40 de ani. Am tot lucrat in domeniul sanitar, diverse specializari....insa am dorit sa fac ceva " cu manutele mele" si independent, nu angajata, caci din pacate sunt genul care nu stiu de ce, naste invidii ! Stiti cum sunt colectivele in care lucreaza doar femei...Asa ca m-am reorientat profesional. Data nasterii este 23 februarie 1971 ora 21.45 in Constanta. Cu mii de multumiri pentru ce faceti, va urez toate cele bune.
Răspunde-i
paraschiva lescov (02.07.2011, 17:00)
sunt scorpion,ieri am avut o zii foarte tensionata,o ameteala,zici ca pluteam,,,,nu am fost in apele mele de cateva zile si nu stiam care e motivul,,,acum al inteleg,,,,citesc aceste articole.....
Răspunde-i
Lia (02.07.2011, 10:12)
Si eu sunt o cititoare fidela si ma bucur la fiecare aparitie de articol si de zambetul incantator al doamnei Minerva.....
Răspunde-i
Minerva (02.07.2011, 05:56)
Eclipsa este conjuncta cu Luna Noua. De obicei cand este Luna Noua, cu 2 zile inainte si 2 zile dupa, am insomnii teribile. Cum fenomenul de eclisa s-a produs in semnul Rac s-au adaugat si probleme digestive de cateva zile.
Răspunde-i
Anda (02.07.2011, 04:49)
Buna seara ,foarte interesante articolele doamnei.le citesc mereu cu foarte multa atentie si incerc sa fac legaturi cu ceea ce stiam si eu din astrologie.Multumesc pentru articolele scrise si continuati tot asa.Anda
Răspunde-i
lia (01.07.2011, 23:37)
Sunt un Berbec autentic si pot sa spun ca in timpul acestei eclipse m-am simtit foarte rau -fizic fara sa
am motivatie sau antecedente la simptomatologia" traita "astazi.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din www.astrologiecuminerva.blogspot.com; www.cal
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 apr