smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»

Despre Venus - Regina frumusetii s-a prins in hora retrogradarii - Partea II




Aspectele si stelele fixe ofera indicii neasteptate la nivel global pentru intregul ciclu retrogradarii venusiene care, printre altele, implica si o componenta karmica. Sa nu uitam caracterul karmic care este atat de familiar conceptului traditional de retrogradare. Actualul ciclu sugereaza ca in viata noastra noastra de zi cu zi, conceptul de dragoste si de iubire se va circumscrie experientelor afective din trecut.




Pozitia Nodului Sud, in Gemeni, sugereaza faptul ca unele aspecte problematice legate de obiceiurile noastre habituale sau atitudinile vis-a-vis de dragoste si relatii vor fi aduse la lumina si vor iesi puternic in evidenta. Bineinteles, vizati sunt Gemenii si Sagetatorii (efectul prin polaritate), dar si acei nativi in tema carora axa Nodurilor Lunare are o pozitie sensibila in raport cu celelalte planete. Revin vechi amici, vechi cunostinte, vechi prietenii, vechi iubiti sau iubite, din aceasta viata sau din alte vieti, orice relatie care se va lega in urmatoarele saptamani vor fi conexate la vietile trecute si de aici sentimentul de deja-vu sau ca oamenii pe care ii intalniti ii stiti de cand lumea. Scopul este unul cunoscut deja, acela de a rezolva aspectele ramase nerezolvate.

Patratul dintre Venus si Chiron ne forteaza sa ne confruntam cu durerea sufleteasca provocata de iubirea neimpartasita, tradata, umilita, cu umilinta de a fi respinsi aparent fara niciun motiv, dar motivele vin dintr-o alta existenta, de infidelitati neasteptate care ne arunca intr-o umbra a disperarii, a framantarii si a neacceptarii. Venus in patrat Chiron arata ca sunt obligati, prin evenimente si prin relatii, sa facem fata durerii din trecut. Acceptand acest lucru, eforturile de vindecare a durerii fac atiunea manifesta, aceasta este natura chironiana, raniti sa cautam sa ne vindecam prin prorpriile forte.

Luna aflata in inconjunctie cu Venus vorbeste despre tensiunea cauzata de dureremin sanul familiei si vor fi afectate mai ales femeile, in toate ipostazele - fiice, sotii, mame sau surori. Cand Venus a inceput ciclul retrogradarii, pe 11 aprilie, era conjuncta cu grupul Hiadelor, stele fixe aflate in semnul Taurului, ceea ce sporeste si mai mult expunerea la tradare si suferinta din dragoste, dupa cum spunea si Vivian Robson, ca Hiadele aduc lacrimi, evenimente bruste, violenta dar si... contradictii legate de bani, de avere, printre altele. Ebertin, a constatat ca Hiadele pot determina oameni, cu o anumita pozitie sociala, sa-i exploateze pe altii pentru a accede la putere, lucru usor de observat in agitatia politica din Romania, de la traseismul politic al unora care nu vor sa lase puterea, la aparitia unor noi jucatori pe terenul politic - Partidul Poporului si Dan Diaconescu, de exemplu.

Venus va trece peste stele fixe extrem de cunoscute, in drumul ei, intre 7 si 24 de grade Gemeni, este poate cel mai aglomerat traseu celest pentru stelele fixe. Le vom analiza doar pe cele mai cunoscute. Cea mai stralucitoare dintre stele, cand Venus va incepe ciclul retrogradarii, mi se pare a fi Aldebaran, stea fixa, pozitionata in ochiul Taurului si peste care Venus va trece de 3 ori in dansul retrogradarii.

Prima oara, a fost pe 15 aprilie, moment excelent pentru o revizuire a relatiilor din interiorul casatoriei, la nivel intim - oscilatia Oanei Zavoranu in ceea ce priveste sentimentele ei pentru fostul sot casatorit acum cu alta, dar si invidia surorii sotiei lui Pepe, iar la nivel mundan - sa ne gandim la violentele armate din extremul Orient, Siria si Afaganistan sau nu mai departe, tensiunea dintre Israel si Iran, catalizata de interesul strategic al Statelor Unite care doresc sa controleze, in continaure, zona si care ameninta sa se amplifice. Numai ca Rusia, vigilenta atata asteapta! Asta ca sa nu amintesc de amenintarile lui Putin la adresa scutului antiracheta si implict la adresa noastra, a romanilor.

Pe 25 aprilie, Venus a fost conjuncta cu o alta stea, foarte norocoasa cand se pune problema iubirii si a dragostei, Rigel. Numai ca daca la nivel personal este buna pentru o casatorie reusita, mai ales pentru femei - Teo Trandafir si-a gasit perechea, de exemplu. La nivel mundan, insa aduce furtuni violente insotite de vanturi puternice insotite de pagube materiale si umane, distrugerea recoltelor, cutremure - sa nu uitam avalansa de cutremure de intensitate mare din Asia si America de Sud, accidente cu numar mare de victime - sa ne amintim numai accidentele de la noi si din Europa, microbuze si autocare prabusite de la mare inaltime, ciocniri de trenuri, aterizari fortate sau probusiri de avioane dar si ploi neasteptate.

Iata cel putin un motiv pentru care sextilul dintre Mercur si Venus din 3-4 mai sa fi fost o oportunitate pentru o comunicarea deschisa si plina de compasiune - unul din atuurile forte ale lui Fracois Holland contracandidatul lui Sarkozy. Venus insa era conjuncta cu Bellatrix, o stea fixa din constelatia Orion care sugereaza atitudine prietenoasa fata de ceilalti, dar care poate poate si rani si iar ne lovim de rana chironiana. Venus insa conjuncta cu Bellatrix aduce "multa suferinta, prin relatiile amoroase din cauza sentimentelor neingradite". Din nou ma gandesc la Oana Zavoranu, dar si la relatia lui Francois Hollande care nu este casatorit cu partenera care ii este acum alaturi, jurnalista Valerie Trierweiler, recunoscuta pentru personalitatea debordanta si care nu s-a sfiit sa declare ca va fi mult mai activa la Elyssee decat a fost Carla Bruni. Oare la ce s-o fi referit?! Teama mi-e ca din prea multa dragoste se pot confunda foarte usor rolurile, chiar daca ea este artizanul ridicarii lui Hollande, cel care a stat foarte mult timp in umbra fostei sale sotii, nimeni alta decat Segolene Royale, fosta contracanditata a lui Sarkozy din turul trecut, el este Presedintele! In schimb, ma bucura aspectul financiar ala acestei conjunctii. Belatrix este asociata cu bogatia financiara, luarea deciziilor rapide, planurile se realizeaza cu energie, curaj, spirit de luptator, talent strategic, capacitate de organizare si discriminare - decizia Guvernului Ponta de a marii pensiile si salariile pare sa stea sub semnul acestei conjunctii.

Venus va intra in retrogradare pe 15 mai, din gradul 23.59 Gemeni, zi in care ea va fi inca in conjunctie cu steaua fixa Alnilam, care se gaseste pe Centura lui Orion. Momentul retrogradarii va cadea pe umerii acestei stele. Revine din nou teama de durere, teama de repercusiuni pentru ca Alnilam aduce probleme din dragoste, scandal, dusmanii din partea femeilor. Totusi, parerea mea este ca impactul temei chironiene este mai puternic si ca multe probleme se vor rezolva. Acesteia i se alatura trigonul lui Venus cu Saturn. Stim deja ca Saturn nu este plin de farmec si nici un romantic prin excelenta, el aduce seriozitate si sobrietate, iar acum el este Invatatorul nostru, ne invata lectia afectiunii si a dragostei, atentie! Trebuie sa avem rabdare ca sa intelegem anumite aspecte, sa intelegem ca trebuie sa ne asumam un angajament, in special cand se pune problema unor relatii lungi, de ani de zile si care nu s-au finalizat pana in prezent, sa intelegem ce l-a impins pe partenerul nostru spre infidelitate. Oricum acest trigon sugereaza progrese pe tot parcursul retrogradarii. In plus, Saturn este conjunct cu Spica una dintre cele mai norocoase stele fixe, favorabila problemelor interne.

Marte in opozitie cu Chiron vorbeste si el despre argumente, dar si despre resentimente care provoaca bineinteles, in subsidiar, durere, deci un aspect dificil caruia va trebui sa-i facem fata. Comunicarea deschisa, din pacate, nu duce la vindecarea imediata sau la transformare, ci doar la ameliorare. Acest lucru o dovedeste trigonul dintre Mercur-Marte-Pluto.

Pe 27 mai, Venus va fi pentru a doua oara conjuncta cu Bellatrix, astfel incat sa putem revizui orice greseala in dragoste sau in afaceri. Posibil sa fie vorba despre un triunghi amoros din trecut care revine in forta si reaprinde flacara pasiunii, ia vedeti ce faceti!!

Pe 1 iunie, Mercur va fi conjunct cu Venus, la 8 gr 12  Gemeni, aspect care va pune cu adevarat accentul pe comunicare in interiorul relatiei. Vom fi capabili sa ne exprimam deschis sentimentele, vom gasi cuvintele potrivite pentru a transmite ceea ce dorim, deci interactiunile ar trebui sa fie sincere si deschise, iar apropierea patratului cu Marte, din 5 iunie, sa demonstreze ca incalzirea incepe; sentimentele vor fi puternice, intense, un amestec de iubire si ura, de pasiune carnala si de dorinta. Cu toate acestea, Rigel potoleste ardoarea si cred ca vorbim, mai de graba, de dragoste adevarata, decat de ura.

6 iunie va fi o zi foarte speciala deoarece Soarele este conjunct cu Venus. Revine o propune de colaborare mai veche, dar nu orice fel de colaborare, ci una care a ramas in suspensie si care trebuie finalizata. Este un tranzit rar al lui Venus, eclipsa venusiana de care am tot pomenit eu (se desfasoara pe parcursul a 300 de ani, in etape de cate 100 de ani!). O vom vedea pe Frumoasa Frumoaselor ca un punct negru pe fata Soarelui, un soi de alunita a la Cindy Crawford, daca vreti, pe fondul primei eclipse de Luna din acest an care va avea loc pe 4 iunie. Soarele conjunct cu Venus intruchipeaza personificarea dragostei si a frumusetii, iubirea plutind in aer pe tot parcursul zilei, mai mult ca oricand; sunt favorizate intalnirile cu prietenii, intalnirile de pe chat si, de ce nu, potentiale povesti de iubire!

Zece zile mai tarziu, Venus va ajunge in conjunctie cu Aldebaran, o stea fixa favorabila mariajului, si incepe sa-si franeze viteza de rotatie in jurul propriei axe pregatindu-se de stationarea de 11 zile, adica de revenirea in mers direct. Numai bine sa faca un sextil cu Uranus, intr-un orb foarte strans, Venus 9 gr 45 Gemeni-Uranus 8 gr 15 Berbec. Iata un aspect deosebit de norocos, care sugereaza nu doar o evolutie reala a unei povesti de dragoste sau a unei relatii, dar si solutii vindicative pentru acele relatii in care dragostea pare sa fi pierit. Posibil ca unele tinere sa-si intalneasca sortitul, sa inceapa o relatie care sa treaca dincolo de limitele aventurii.

Pe 27 iunie, Venus va reveni in mers direct din gradul 07.29 Gemeni, conjuncta cu Hiadele, in acelasi punct de unde si-a inceput retrogradarea. Pe atunci Venus era in conjunctie cu Nodul Sud (pedeapsa in viata) si in patrat cu Chiron. Acum singurul aspect strans este inconjunctia cu Pluto.
Deci, am putea spune ca suferinta pe care o provoaca neintelegerile din relatie dar si slabiciunile noastre vis-a-vis de iubire (posesivitate, gelozie, acuze nefondate, tendinta de dominare a relatiei din partea unuia dintre parteneri) a atins punctul culminant. Mai mult decat atat nu vom mai duce. Este faza finala a unor probleme care vorbeste despre adaptarea la o noua dinamica a relatiei adica am invatat sa dam si sa primim iubire si trecerea, daca este cazul, la o noua etapa relationala. Venus inseamna iubire, Pluto - transformare iar inconjunctia este un aspect de reajustare karmica, adica relatia noastra si modul in care ne iubim pe noi insine evolueaza. Oricum Venus va intra in mers in aproprierea patratului dintre Uranus si Pluto, adica aceasta ajustare sau consolidare a relatiei vine pe un fond de schimbari mundane, majore si dramatice.

In plan personal, aceste transformari sunt cu mult mai profunde, ne ajuta sa facem aceste schimbari intr-un mod mult mai afectuos si mai atent.

Calatoria sau ciclul retrogradarii venusiene se va incheia pe 31 iulie, cand Venus va trece de gradul 24 Gemeni, un parcurs in care multi dintre noi s-au confruntat cu rani adanc ascunse in suflet - abandon, tradat sau respins, dar rezultatul final este maturitatea, intelepciunea de a trata cu seriozitate orice tensiune din sanul relatiei, fara jena si fara rusine.



Soarele in trigon cu Uranus aduce o amplificare a constiintei de sine si increderea in a ne exprima intr-un fel nou si unic, mult mai deschisi spre experient. Apoi, Soarele este focarul unui Yod  ceea ce va confirma faptul ca retrogradarea lui Venus a presupus o misiune speciala, de natura karmica. Am fost raniti din dragoste, ne-am simtit sfarsiti, am constientizat faptul ca la randul nostru am produs durere intr-un trecut mai mult sau mai putin indep?rtat. Aspectele de inconjunctie - sunt aspecte de reajustare karmica, au oscilat  intre Chiron si Pluto si s-au finalizat cu Yodul de care vorbeam iar noi am evoluat spre intelesuri mai profunde, spre maturizarea iubirii si vindecarea prin transformarea propriilor idei si conceptii despre dragoste si iubire. Da, retrogradarea lui Venus din acest an, 2012, poate fi asimilats unei calatorii pentru vindecarea sufletului ranit... Vant bun la pupa... navigati pe oceanele infinite ale Sinelui ca sa va regasiti in voi mai tari, mai frumosi, mai puternici!
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 5

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

jozefinero (25.05.2012, 11:20)
Buna ziua,
Va urmaresc de multa vreme la TV si va citesc articolele care sunt foarte interesante si amanuntite,
Indraznesc cu o rugaminte.
Sunt o fata a Lunii si as avea nevoie de ajutor,
Sunt nascuta la 25.06.1971 si imi place foarte mult cineva care este nascut la 11.11.1974. Credeti ca este o legatura cu sanse mari de reusita? Imi doresc enorm sa imi spuneti niste date - analizate asa cum stiti Dvs. Multumesc mult, O zi frumoasa!
Răspunde-i
negrean dalia (24.05.2012, 23:02)
Frumos comentariu despre dragoste,pasiuni si durere...Pina la urma Venus ne influenteaza pe toti.Poate pentru ca sunt un varsator nelinistit am simtit in aceasta perioada o stare de bine nemaiintilnita din tinerete,iar acum la 56 de ani as dori atit de mult sa ma indragostesc din nou.Ii mutumesc inteleptei MInerva pentru frumusetea exprimarii ,pentru desifrarea tainelor acestei lungi retrogradari venusiene care se intimpla atit de rar intr-o viata .....Eu inca mai sper sa-mi reintilnesc iubirea,dar ce fac daca El nu mai este printre cei vii ? Exista oare un raspuns printre stele ?
Răspunde-i
M Z (15.05.2012, 20:04)
Excelenta analiza,o lectura placuta,poate asa vom intelege mai usor ce se intampla uneori cu noi.
Răspunde-i
A N (13.05.2012, 23:42)
Felicitari ptr articol si ptr tot ce faceti.
Răspunde-i
adriana spirote (11.05.2012, 07:20)
Speciala ...ca intotdeauna, felicitari pentru articol!
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Putin cate putin din astrologie
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 apr