armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Atentie la gelozie, relatii adulterine si neincredere !!

Eclipsa totala de Luna pe 15 iunie, ora 22.14, ora  Bucurestiului


Eclipsa totala de luna se produce cu Luna in Sagetator si Soarele in Gemeni, la 24 gr 23 si este nu doar prima eclipsa de luna din acest an, ci si una puternica cu Luna conjuncta cu Nodul Nord conjunct inca cu Ras Alhague din constelatia Purtatorului de Sarpe (Ophiochus) la aproximativ 7 grade vest de Nebuloasa Laguna, o aglomerare de stelute situate in Arcul Sagetatorului. Este o eclipsa de lunga durata cu o faza totala care dureaza aproximativ 100 minute.

Aspectul relevant pentru aceasta eclipsa este sextilul dintre Marte si Ceres ceea ce face ca eclipsa de luna sa fie extrem de provocatoare.  Ceva asemanator am trait la Luna Noua din Martie. Pentru Luna Provocatoare atacul este una din cele mai bune forme de aparare, pentru ca modelul implica Marte(26 Taur 12) – actiune, razmerita, lupta, razboi si alimente, resurse de subzidenta prin Ceres (26 Pesti 17), asa ca s-ar putea sa asitam la o serie de negocieri dure in ceea ce priveste alimentele naturale de pe piata mondiala. Sa ne gandim numai la castravetii contaminati cu Eschericchia Colli din Europa Centrala, Neptun aflat la 0 gr 53, Pesti face cu un semi – septil cu Ceres, iar Marte este conjunct cu steaua fixa Algol. Epidemie rebela provocata de agresivitatea unei bacterii care contamineaza alimentele. Algoritmul este cu atat mai vizibil cu cat si Luna Noua putem spune ca face conjunctie cu steaua fixa Lesat din Scorpion si inconjunctie cu Marte - Algol.

Daca stau sa ma gandesc bine, este un aspect deloc linistitor pentru urmatoarele 6 luni. Lesat este o stea de natura mercuriano-martiana si vorbeste desare pericol, disperare, rautate si imoralitate  dar si despre otravirea cu diverse substante de la acizi la bacterii si alte microorgnaisme. Pentru ca lucrurile sa fie cat mai clare, avem si un semi-sextil Marte-Mercur. Posibil ca presa sa devina virulenta in ce afirma – sa acuze si sa jigneasca doar de dragul de a se razbuna pe cineva si povestea sa capete sens, dar sa atraga si cititorii / telespectatorii, iar informatiile care le colportreaza sa aiba un efect devastator. De asemenea, combinatia Marte – Algol: violenta, moarte, cadrave multe (vedeti ce se intampla inca in Orientul Mijlociu, in Libia si Siria, ca sa nu amintesc de deja cunoscutele zone de conflict Afganistan sau Iraq) sau combinatia Marte – Mercur poate sugera proceduri medicale neortodoxe in laboratoare, manipulare genetica. Sa ne amintim de sangele Medusei, acesta poate vindeca, dar poate si otravi. Conexand toate aceste informatii, la modul benefic, s-ar putea ca in urmatoarele 6 luni sa asistam la noi descoperiri stiintifice in lumea medicala, la un nou tratament medical.

Pe de alta parte, inconjunctia cu Marte, ne va fi dificil sa acceleram lucrurile, atunci cand ele sunt lente de felul lor si de aici irascibilitate, nervi in trafic, mai ales pentru soferi sau izbucnirea unui conflict  major in situatii in care punctul nostru de vedere va fi minimalizat. Nodul Nord conjunct inca cu Ras Alhague tandem Om – Medicament s-ar potrivi cu tema generala. Ras Alhague este legata in acelasi timp, de shamanism, de persoana shamanului care s-ar putea traduce printr-o intensificare a vanzarii de droguri pe strada. Intervine si Ceres in ecuatie si ar trebui sa ne gandim si la controverse legate de sanatatea noastra. Haideti sa ne gandim la controversele si revolta starnita in lumea adeptilor terapiilor alternative si naturo-patiei vis-a-vis de decizia UE de a interzice plantele medicinale pe care mai marii UE le confunda cu drogurile si de aici decizia de a inchide cabinetele de tratament alternativ si magazinele de produse naturiste. Algol vorbeste printre altele, de puterea auto-castratoare lasand zeii (medicii) sa decida ce este mai bine pentru pacient. Aceasta decizie descrie procesul de pierdere a contactului cu semnalele pe care ni le trimite organismul nostru, dar si teama de a merge la medic.

La nivel personal, acest lucru s-ar traduce printr-o atentie mai deosebita, pe care trebuie sa o dam organismului nostru, sa fim atenti la orice disconfort sau durere cat de  mica. Am putea decide, de exemplu sa renuntam la dieta sau la orice alt regim. Marte in sextil cu Ceres poate determina acumularea de kilograme in plus, la un moment dat. Lesat ne poate zgandari cu idei de tipul ce am vrea sa bem si cum Marte este conjunct cu Algol, asocierea cu alcoolul este cunoscuta, asa ca va trebui sa fim atenti la semnalul violenta de e urma consumului de alcool. Iar relationat cu aceasta eclipsa as sugera sa lasam lucrurile sa isi urmeze cursul lor normal si sa nu incercam sa manipulam prea mult situatiile chiar daca ne sunt favorabile. Tendinta de razbunare este foarte mare.

Luna Sagetator, coroborat cu Nodul Nord, insa aduce si mult entuziasm afectiv si o atitudine puternica de exprimare, cu accent pe atasamentul fata de relatii si aspiratiile care fac inima sa tresalte. Cu toate acestea se pare ca ne va fi dificil sa ne mutam de pe axa ego-ului pe cea a altruismului fara sa resimtim dezamagirea pana in cea mai indepartata celula a fiintei noastre.

Revenind la Ceres as spune ca una din principalele influente ale acestei eclipse este faptul ca ea este in patrat cu Soarele si cu Luna. Aduce astfel in ecuatie, persuasiunea pentru a obtine mai mult care nu face altceva decat sa induca sentimentul de pierdere si de nemultumire. Cu Ceres focar pentru ca privit din perspectiva configuratiilor suntem totusi in fata unui Careu in T, scopul principal este de a creste prosperitatea dar ca exista numeroase piedice pana la a avea aceasta prosperitate. Exista solutii, dar va trebui sa se recurga la masuri drastice pentru a asigura nevoile fiecaruia. Compromisul ar putea fi realizat prin cresterea preturilor la alimentele de baza si obligatia de a ne adapta noului rol de consumator.

Mercur la 27 Gemeni 55 este in trigon cu Neptun – 00 Pesti 53 si aduauga prin asta total de calm, de linistire de pe urma aceste eclipse. Aspectul aduce intuitie si imaginatie. Pe de alta parte, patratul cu Ceres sugereaza ca stim adevarul instinctiv, fara sa ni se spuna, dar si ca nici nu facen ceva ca sa amelioram situatia preferand un compromis. Dar mai stim ca orice compromis, cat de mic este drumul catre un sir incontrolabil de compormisuri. Totusi aspectul ne va permite sa ne concentram mai mult pe partea pozitiva a rezultatului, vom afisa un zambet de multumire desi interior, traim un ciudat sentiment de dezamagire.

Cu Luna in inconjunctie cu asteroidul Sedna, se adauga un aer de confuzie situatiei de fapt, mai ales in ceea ce priveste pierderile si in loc sa o cautati in voi va veti repezi la primul venit sau veti cauta consolare la persoana nepotrivita iar trigonul cu asteroidul Eris face sa vedem motivatia logica dar sa nu fim capabili sa pastram linia, sa mai fim si productivi ideatic sau sa avem senzatia ca suntem izolati, exclusi din evenimente care in mare parte ne apartin.

Stapanul Lunii Noi si implicit al eclipsei, este Jupiter aflat la 2 Taur 13 in sextil (aspect separant) cu Neptun. Spiritual si imaginativ a fost un aspect centrat pe incredere, dar si pe suflul creator, pe grija pentru eforturile celuilalt. Destul de gelos si defetist, aceasta sursa de energie excitabila doreste sa creeze si sa produca, dar nu cred ca este suficient de puternic pentru a o face acum, iar acest sentiment de lipsa de putere ii poate face pe unii sa se blocheze, sa-si incarcereze  forta de creatie in sentimente cum sunt nemultumirea, invidia, gelozia. Incurajarea exprimarii emotiilor artistice este o cale de iesire din impas.

Venus (7 Gemeni 36) este puternic influentata de trigonul cu Saturn (10 Balanta 27), relatie care incearca sa o tina pe loc desi ea lucreaza din greu. Pe cealalta parte, inconjunctia cu Pluto (6 Capricorn 30) aduce stres si tensioneaza relatiile cu ceilalti. Luna Neagra (9 Berbec27) ii influenteaza pe amandoi, ceea ce ne va irita cel mai puternic va fi relatia cu autoritatea, cu persoanele lunecoase care vor sa scape de responsabilitati sau sa-si asume realizarile altora ori se joaca, nu vor sa se implice afectiv. Cum vom dori angajament, intensitate, afectivitate, iar feed-beck-ul va fi minim, relatiile pot deveni dificile.

Si aceasta eclipsa se produce in preajma a nu mai putin de zece asteroizi. Ploile par sa continue daca ne gandim la conjunctia dintre Luna si asteroidul 217 Eudora, nimfa ploii, una dintre cele sapte Hyade. Sa speram ca nu vom mai asista la inundatii maraton, la eruptia in forta a vreunui vulcan si nici la betii crunte insotite de suvoaie de lacrimi si cu regrete care nu se trezesc decat sub influenta alcoolului. De asemenea, conjunctia cu 1064 Aretusa.

In mitologie, nimfa apelor a jurat sa ramana casta. Scaldandu-se in apele limpezi ale raului Alpheu habar nu avea ca acesta se va indragosti iremediabil de ea. Aparandu-si fecioria, nimfa i-a respins avansurile si a rugat-o pe Artemis, printre altele si zeita castitatii, sa o apere. Aceasta a transformat-o intr-un nor doar ca Alpheu s-a transformat in valvataie si a facut-o sa revina pe pamant in chip de ploaie. Artemis a aparat-o din nou, deschizand o prapastie intre ploaie si rau dar si aceasta tentiva a esuat si prin urmare ploaia s-a amestecat cu apele raului Alpheu. Putem spune ca unii dintre noi se pot confrunta cu negarea propriei emotivitati si sentimente pentru a evita asumarea unor responsabilitatii decat sa se confrunte cu ea, dar poate sugera si un dezechilibru emotional. Conjunctia cu Aretusa poate indica, de asemenea, hartuirea sexuala la locul de munca si de care unele fete nu pot scapa.

Soarele este conjunct cu:  2153 Aristeu care patroneaza septelul, pomii fructiferi, vanatoarea si apicultura, semn ca suntem invitati sa reflectam putin asupra acestor domenii; cu 4946 Askalaphus, mica zeitate a lumii subterane transformata in bufnita de catre Demetra, mama Chorei/Persefonei rapite de Hades/Pluto pentru ca a  recunoscut ca fiica ei inainte de a parasi lumea subterana a mancat semintele unei rodii, ceea ce pecetluia soarta acesteia si o obliga sa revina la viata de sub pamant. Poate semnifica pedepsirea pentru ca am avut curajul sa spunem adevarul asa cum este, nu cum ar vrea altii sa fie; sacrificiul de a tacea sau cum spun eu, mai bine musca-ti limba decat sa spui ceva ce ai putea sa regreti imediat, pare sa vina sub forma conjunctiei cu 2759 Idomeneu, regele care si-a sacrificat fiul pentru o promisiune pe care a facut-o lui Poseidon /Neptun, ca sa-i salveze viata dintr-o furtuna in timp ce naviga pe mare; in timp ce conjunctia cu 3391 Sinon sugereaza frica de a nu fi inselati si ce ar trebui sa facem ca sa ne protejam de aceasta.

Stapanul eclipsei, Jupiter este si el conjunct cu doi asteroizi. Cu 105 Artemis care aduce competitivitate, mandrie si ambitie in ecuatie. Cu alte cuvinte vom fi nevoiti sa apelam la atitudini mai agresive, altfel decat cele obisnuite chiar si in relatiile de familie. Cu 85 Io avertismentul este mai ales pentru iubareti si cei care au obiceiul sa intre in relatii adulterine, sa stea cuminti o perioada, sansa de a fi prinsi este foarte mare si de aici toate celelalte. Din punct de vedere a afacerilor, este indicat sa se evite comenzile onorate la repezeala.

Marte este la randul sau conjunct cu 57 Mnemosyne si 3200 Phaeton. Conjunctia cu 57 Mnemosyne sugereaza trairi nostalgice de pe urma amintirilor placute. Conjunctia cu 3200 Phaeton, sa nu uitam ca acest print afland ca este fiul lui Helios a vrut sa conduca si el carul de foc al tatal sau, dar necunosterea sa intr-ale cailor a dus la moartea sa prin prabusirea din inaltimi, ne sugereaza sa fim atenti nu cumva sa ne supraestimam si ca cel mai bine este, atunci candu nu suntem siguri de ceva, sa cerem sfatul cuiva. De asemenea, este un indemn sa ne ascultam intuitia.

Una peste alta, aceasta eclipsa va continua sa alimenteze fluxul de energie, de curaj si de intelepciune generat de eclipsa partiala de Luna de pe 1 iunie, ba mai mult, vom fi tentati sa dam la oparte o oportunitate in care nu credem sau sa ne ferim de o afacere pentru ca ni se pare noua nesigura si inselatoare. De aceea este foarte important sa fim atenti la ce se petrece in jurul nostru, la ce spune sau promitem, sa ne incredem in judecata noastra si sa fim deschisi la discutii si sfaturile pe care le primim. De asemena, sa fim atenti la reactiile noastre pentru ca gelozia fara acoperire ne poate crea destule probleme.
Tag-uri: , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din www.astrologiecuminerva.blogspot.com; www.cal
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 apr