armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Capacitatea de a ne materializa visele

Ciclul retrogradarii jupiteriene:
•    11 iulie 2012 - Jupiter a intrat in zona de peumbra – 6 grade 19.
•    05 octombrie 2012 - Jupiter intra in retrogradarea propriu-zisa la ora 15: 32, ora Bucurestiului, din 16 grade 22 Gemeni.
•    29 ianuarie 2013, in jurul orei 13:39, ora Bucurestiului cand Jupiter ajunge in statia de unde va intra in mers normal, adica va ajunge iar la 6 grade 19, moment in care a inceput sa franeze.
•    25 aprilie 2013 - Jupiter va trece peste 16 grade 22 Gemeni si incheie ciclul retrogradarii.

Pe 5 octombrie, dupa pranz, Jupiter va intra in retrogradare, din gradul 16 grade 22 Gemeni, grad pe care se chinuie sa-l atinga din 11 iulie cand a inceput sa-si incetineasca viteza de rotatie in jurul proprie axe, pregatindu-si retrogararea. Aceasta incetinire a facut ca in aproape trei luni Jupiter sa parcurga, 10 grade, aparent inapoi, datorita franarii, la 6 grade 19 Gemeni, pe 30 ianuarie.


Si sa ajunga abia la 16 grade 22 , pana pe 30 ianuarie 2013, cand va reveni la statia de oprire din Gemeni, 6 grade 19. Perioada de retrogadare propriu-zis va dura pana la gradul 16 si 22 de minute, grad pe care il va depasi in mers normal pe 30 aprilie 2013 cand se va incheia ciclul retrogadarii jupiteriene.

Acesta este un ciclu regulat care are loc la fiecare 13 luni, iar durata sa este de aproximativ 4 luni. In timpul miscarii retrograde, oferta jupiteriana din mers normal - fericire, bogatie, convingerile noastre filosofice sau religioase ori capacitatea si dorinta noastra de studiu,  pot fi sursa de introspectie si la care va trebui sa fim  atenti deoare circumstantele par karmice in esenta lor, este vorba, totusi, despre o retrogadare, nu?

Jupiter retrograd poate aduce la lumina calitati mai putin placute, daca se poate spune asa, mai de graba le-as numi defecte ascunse, cum ar fi vesnica nemultumire sau, dimpotriva, sa ne multumim cu ceea ce avem si sa traim acea senzatie de fericire, multumiti cu ceea ce avem, indiferent ca este bun sau rau, egoism si lacomie, extravaganta si rasfat peste masura, stari de gelozie nejustificate, de invidie, dar si zel, ipocrizie sau dogmatism religios ori moral. Daca vreuna din aceste trasaturi se accentueaya sau se exacerbeaza in aceasta perioada,  este un semnal ca aveti ceva de lucru la capitolul echilibru, sub toate formele sale. Ce valori pot inlocui familia si prietenii cand se pune problema sa castigi? Daca suntem prea generosi, dand mai mult celor care nu merita si primind putin in schimb? Oricare ar fi problemele cu care ne vom confrunta, ca tin ele de noi, de nevoile noastre interioare, de sistemul axiologic sau vin din partea altor persoane la care nici nu ne gandim, scopul este acela de a creste spiritual, de a invata  si de a regasi fericirea interioara.

Acum, daca privim harta momentului pentru unii ar putea fi un soc. Multimea de patrate au facut sa-mi fuga si mie ochii, mai ales ca vedem nu una, ci doua Cruci Cosmice care se formeaza intre conjuncta Luna Neagra (Taur 28gr13, decanul lui Saturn, duadul Berbecului) – Nod Sud (Gemeni, 2gr35, decanul lui Mercur, duadul Gemenilor) – Venus (Fecioara, 2 grade 38, decanul lui Mercur, duadul Fecioarei) – conjunctia Nod Nord (Scorpion, 28 grade 13, decanul lui Lunii, duadul Balantei) – Marte (Scorpion, 28 grade 53, decanul lui Lunii, duadul Balantei ) – conjunctia Neptun (Pesti, 00 grade 43, decanul lui Neptun, duadul Pestilor) – Chiron (Pesti, 5 grade 44, decanul lui Neptun, duadul Gemenilor), una este in semne mutabile si una in semne fixe daca priviti atent, dar si un trigon frumos intre Soare (Balanta, 12 grade 42,decanul lui Uranus, duadul Varsatorului) – conjunctia Luna (Gemeni, 12 grade 34, decanul lui Venus, duadul Balantei) / Jupiter (Gemeni, 16 grade 22, decanul lui Venus, duadul Balantei) – Ascendetul momentului intrarii in retrogradare (Varsator, 14 grade 21, decanul lui Mercur, duadul Racului), in semne de aer, ceea ce sugereaza ca, cu diplomatie si analizand cu atentie fiecare situatie, vom gasi resursele sa depasim dificultatile care vor aparea. Si spun asta pentru ca Jupiter, in momentul intrarii in mers aparent retrograd, strabate constelatia Orion si trece peste o stea extrem de norocoasa, Rigel, o stea cu calitati jupiteriene care aduce bogatie, nu neaparat materiala, fericire, generozitate. Vivian Robson vorbeste despre aceasta stea, in mod special si spune ca anunta o rezolvare juridica extraordinara sau o recunoastere ecleziasta glorioasa, multe calatorii, beneficii in afacerile externe si este favorabila casatoriei. Pentru a avea toate acestea, insa, trebuie sa gasim remediile cu care sa contracaram slabiciunile lui Jupier de care aminteam ami sus si daca nu putem singuri, vor fi dintre cei care ne vor ajuta sa le gasim.

Marea Cruce Cosmica are un caracter personal, deci in functie de tema astrala a fiecaruia si implica relatii contagioase cu Luna Neagra conjuncta cu Nodul Sud, Marte si Venus, dupa cum se poate observa. Conjunctia Luna Neagra – Nod Sud este cea care aduce accentul karmic mai, ales in relatiile de comunicare cu cei apropiati. Am putea spune ca si Luna, in aspect separant, este conjuncta cu Luna Neagra si in privinta ei, accentul se muta pe relatiile de familie. Luna traverseaza Pleiadele si este in acelasi loc in care era si la eclipsa totala de Soare din mai anul acesta.

In opozitie, sunt Neptun si Kiron. Interesanta combinatia de intelepciune oculta dar si de iluzie si curatarea de otravurile lichide, vindecarea chironiana. Atentie, otravurile lichide nu inseamna neaparat o otrava lichida, vorbesc la figurat desi nu as exclude otravirile accidentale! Daca va aduceti aminte, eclipsa din mai conjuncta cu Pleiadele vorbea ceva despre tristete, lacrimi, inimi frante sau suflete prea deschise, empatice, usor de ranit, dar si despre compasiune si revansa. Posibil ca acum sa trecem la contabilizari de care deocamdata nu stim.

Luna Neagra in opozitie cu Marte poate provoca furia de a vedea naruite anumite planuri, dar si izbucniri temepramentale si emotionale cand abuzul psihic al iubitilor, al sefilor, al celor din familie sau a unei natiuni extrem de stresate, ajunge la paroxism – vezi situatia din Libia, cand un filmulet aparent fara mesaj a starnit mania lumii musulmane sau situatia din Golful Persic, escaladarea tensiunilor dintre Iran si Israel, catalizata de interesele altor state nicidecum a celor implicate.

Venus in opozitie cu Neptun poate face sa fim mai sensibili ca de obicei, iar problema retrogradarii lui Jupiter se va regasi la fiecare nuantate in functie de personalitate dar si de tema natala. Multi se vor simti folositi, inselati in asteptarile lor sau insealam noi in cele mai neasteptate moduri si situatii – fraze aruncate la intamplare, proprozitii sau idei neterminate si de aici inaelege fiecare ce vrea! Si chestia asta functioneaza in ambele sensuri. Daca realizati ca fara sa va dati seama profitati de altii mai slabi schimbati atitudinea si comportamentul fata de acestia, cautati altceva! Venus inseamna pace, dragoste si bani, cum sa pretuim si sa dam ca sa primim afectiune, dar atentie, ea este si o zeita a razboiului, a revoltei din fiecare, iar sub presiunea lui Marte, a Lunii Negre, a Nodului Sud si a lui Neptun face sa ne simtim vulnerabili si folositi, usor de manipulat si fortati sa ripostam.

Mai exista un aspect care, pe mine una, cel putin, ma intereseaza. Trigonul dintre conjunctia Mercur (Scorpion, 00gr10, decanul lui Pluto, duadul Scorpionului - sa regasim oare, mental, forta de regenerare interioara?!) – Saturn (Balanta, 29 grade 57, decanul lui Uranus, duadul Fecioarei – solutii diplomatice neasteptate? Metode medicale non-invazive noi? Noi surse de energie? Orice este posibil!) si conjunctia Neptun – Chiron. Cu Neptun si Chiron implicati, s-ar putea sa avem perspectiva practica pentru a ajunge la un rezultat dar si capacitatea, neortodoxa, de a ne materializa visele.

Pe de alta parte, conjunctia Mercur – Saturn face un sextil cu Venus aduce respectul de sine si capacitatea de a comunica orice nemultumire, fara sa jignim, cu tact si intelepciune si, nu in final, dragoste.

Interesanta este si relatia lui Jupiter cu Ceres (Gemeni,16gr36, decanul lui Venus, duadul Balantei) cu care primul era in conjuctie in momentul inceperii ciclului retrogradarii. Ceres ca exponenta a ideii de hrana, hranire, alimentatie are printre prerogativele sale culturile agricole, dar si propria cultura spirituala si cultul propriei persoane, deci o atentie sporita la ceea ce mancam, decizia brusca si neasteptata de a dori sa ne schimbam modul de alimentatie, in ideea de a fi mai sanatosi, Neptun ajutand la elimarea toxinelor din organism si fara lacomia jupiteriana. Ar fi o explicatie pentru avalansa de diete despre care se vorbeste pretutindeni – presa scrisa, televiziuni,intre prieteni s.a. Apoi, Ceres este cea care vegheaza asupra relatiilor de familie, in special, intre parinti si copii dar si asupra familiilor aflate in impas – relational, financiar, subzidenta etc.

Exista in acel moment, o empatie extrem de puternica si care se va resimti pe tot parcursul ciclului retrogradarii jupiteriene, intre Luna din Berbec si Venus si Ceres din Gemeni si pe care am putea-o traduce prin tipurile de relatii care ne-au ajutat, si ne ajuta, sa gasim raspunsuri la problemele cu care ne-am confruntam sau ne vom confrunta, sa-i ajutam pe cei care se confrunta cu diverse blocaje de acest tip. Intra-adevar, aceasta relatie poate fi sursa unor drame afective, dar si cheia pentru eliberarea si cresterea spirituala sau pentru gasirea unei noi cai spre fericire.
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din www.astrologiecuminerva.blogspot.com; www.cal
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr