Loredana Groza

Loredana Groza a cântat alături de mama ei la petrecerea...

Citeste mai mult»
Aya Nakamura

Cântăreața Aya Nakamura are o statuie din ceară la muzeul...

Citeste mai mult»
Tora Vasilescu

Ce consumă Tora Vasilescu pentru a se menține în formă la...

Citeste mai mult»
 Katy Perry și Orlando Bloom

Relația dintre Katy Perry și Orlando Bloom ar fi ajuns la...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Harvey Weinstein a fost găsit vinovat de agresiune...

Citeste mai mult»
Gabriela Cristea

Gabriela Cristea, probleme în vacanța petrecută în...

Citeste mai mult»
amalia

Prințesa Amalia a Țărilor de Jos a suferit o fractură de...

Citeste mai mult»
justin baldoni si blake lively

Un judecător a respins procesul de 400 de milioane de...

Citeste mai mult»
rochii

Rochii de vară extrasezon – cum să le porți în zilele mai...

Citeste mai mult»
frum

Self-care feminin în era digitală: Cum evoluează...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Obiecte de vestimentație care i-au aparținut prințesei...

Citeste mai mult»
Malia

Malia, fiica lui Michelle şi Barack Obama, renunţă la...

Citeste mai mult»
sejur

Antalya sau Bodrum? Ce destinație ți se potrivește mai bine?

Citeste mai mult»
Tom Cruise

Tom Cruise a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness

Citeste mai mult»
jane

Prima geantă Hermès concepută în 1984 pentru Jane Birkin...

Citeste mai mult»
David Beckham

David Beckham va primi titlul de cavaler din partea...

Citeste mai mult»
Cătălin Crișan

Cătălin Crișan, acuzat că și-a agresat fizic partenera, a...

Citeste mai mult»
Harry

Prințul Harry a analizat posibilitatea de a-și schimba...

Citeste mai mult»
Rod Stewart

Cântărețul Rod Stewart a anulat două concerte în Las...

Citeste mai mult»
Michael J. Fox

Michael J. Fox lansează un apel pentru găsirea unei...

Citeste mai mult»
Morten Harket

Morten Harket, solistul trupei a-ha, suferă de Parkinson

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle sărbătoreşte ziua de naştere a fiicei sale...

Citeste mai mult»
crbl

De ce își vede rar CRBL fiica: „E complicată toată treaba...

Citeste mai mult»
Nicoleta Luciu

Nicoleta Luciu a slăbit 7 kilograme în trei săptămâni:...

Citeste mai mult»
 Kim Kardashian

Procesul Kardashian: Sentințele 'bunicilor bandiți' au...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Taylor Swift a recâştigat controlul asupra muzicii sale,...

Citeste mai mult»
Opal Suchata Chuangsri

Opal Suchata Chuangsri din Thailanda este Miss World...

Citeste mai mult»
buchet

Buchete de 101 trandafiri pentru aniversări speciale

Citeste mai mult»
dlllf

Când să te oprești: Semnale că este timpul să iei o pauză...

Citeste mai mult»
Russell Brand

Russell Brand a pledat nevinovat la acuzațiile de viol și...

Citeste mai mult»
Mako a Japoniei

Fosta prințesă Mako a Japoniei a născut primul său copil

Citeste mai mult»
vancea

Cum se menține în formă Roxana Vancea. Fosta asistentă TV...

Citeste mai mult»
Angelina Jolie si Brad Pitt

Brad Pitt, prima reacție după încheierea divorțului de...

Citeste mai mult»
Maria

Maria Grazia Chiuri a demisionat din funcția de director...

Citeste mai mult»
maicu

O sesiune de beatboxing a unor călugăriţe braziliene la o...

Citeste mai mult»
cuplu

Mituri despre dragoste care pot distruge o căsnicie

Citeste mai mult»
cancer

Medicii au descoperit o posibilă cauză a creșterii...

Citeste mai mult»
giulia

Giulia a ajuns de urgență la spital după ce a mâncat...

Citeste mai mult»
Ilona Brezoianu

Ilona Brezoianu este însărcinată: „Suntem mega fericiți!”

Citeste mai mult»
borcea

Pe ce cheltuie Cristi Borcea 500.000 de euro lunar: „E...

Citeste mai mult»

Tot ce ştiai despre diete este GREŞIT - Acum poţi mânca alimentele interzise

De în Diete 15 feb 2016

Când vine vorba despre mituri, domeniul dietelor şi alimentaţiei sănătoase este plin de informaţii care mai de care mai ciudate. Aşa că astăzi ne propunem să demontăm câteva mituri şi să te facem să înţelegi că tot ceea ce ştiai până acum despre diete este greşit. Aparent, tu poţi mânca acele alimente despre care credeai că nu ai voie să le consumi în timpul dietei.

legume crude

Ani la rând, ni s-au dat aceleaşi sfaturi în materie de alimentaţie sănătoasă. Dar noile cercetări scot la iveală faptul că unele dintre aceste recomandări sunt de-a dreptul depăşite, învechite.

Credeai că brânza şi ouăle sunt nocive pentru tine, dar că regula celor 8 pahare cu apă pe zi este o recomandare necesară? Ei bine, noile cercetări în domeniu scot la iveală informaţii utile despre miturile în care credeai până mai ieri. O nutriţionistă citată de mirror.co.uk clarifică lucrurile şi demontează cele mai cunoscute mituri despre diete.

1. Legumele

Vechea regulă: să mănânci legume crude, deoarece acestea conţin mai mulţi nutrienţi.

Cercetările arată că prin gătire (sau fierbere), unele legume îşi îmbunătăţesc conţinutul nutriţional. Într-adevăr, morcovii fierţi conţin mai mult betacaroten (comparativ cu morcovii cruzi), un nutrient pe care corpul îl transformă în vitamina A, pentru o imunitate mai bună, pentru o vedere mai bună şi o piele mai sănătoasă.

În mod similar, licopenul (care poate proteja bărbaţii de cancerul de prostată) are o concentraţie mai ridicată în roşiile fierte, comparativ cu roşiile proaspete. Motivul: prin gătire sau fierbere, pereţii celulari din legume se sparg, eliberând astfel mai mulţi nutrienţi.

Noua regulă: Cel mai important lucru este să ai cel puţin 5 porţii diferite de legume şi fructe, în fiecare zi, fie gătite sau fierte, fie crude.

2. Sosurile sau dressing-urile pentru salate

Vechea regulă: să nu pui dressing-uri cu ulei pe salata ta, pentru ca preparatul să aibă un conţinut scăzut de grăsimi.

Cercetările au scos la iveală faptul că, prin adăugarea unor sosuri cu grăsimi sau unor ingrediente care conţin grăsimi (cum ar fi fructul de avocado sau ouăle) în salată, noi absorbim în organism mai multe carotenoide care luptă împotriva cancerului, cum ar fi betacarotenul şi licopenul din roşii, frunzele de salată şi morcovi.

Anul trecut, un studiu a constatat că de 8 sau 10 ori mai multe carotenoide au fost absorbite atunci când ouăle au fost adăugate la salată.

Noua regulă: Grăsimile mononesaturate - principalul tip de grăsimi care se găseşte în uleiul de măsline şi uleiul de rapiţă, avocado şi ouă - se descurcă cel mai bine atunci când absorb caroteinoide în cantităţi mici, arată cercetările. Aşa că şi tu poţi adăuga cantităţi mici din aceste ingrediente în salatele tale, pentru a te bucura de mari cantităţi din nutrienţii pe care îi conţin.

3. Ouăle

Vechea regulă: nu mânca mai mult de două ouă pe săptămână pentru a reduce colesterolul din sânge.

Se ştie în prezent că pentru majoritatea oamenilor (cu excepţia celor care au o predispoziţie genetică pentru un nivel extrem de ridicat al colesterolului), consumul de ouă are un impact prea mic asupra colesterolului din sânge sau asupra sănătăţii inimii.

Un studiu publicat în British Medical Journal a arătat că nu există un risc crescut de boli cardiovasculare sau de atac cerebral în cazul oamenilor care au mâncat un singur ou pe zi.

Experţii din domeniul sănătăţii spun acum că este în regulă să mănânci ouă, ca parte dintr-o dietă sănătoasă şi echilibrată, şi că nu există nicio limită în privinţa cantităţii. Experţii spun că este mai vital să reduci grăsimile saturate care cresc colesterolul "rău" din sânge.

Noua regulă: Ouăle sunt pline de nutrienţi, printre care proteine, fosfor, zinc, fier, iod şi seleniu, aşa că reprezintă un adaos excelent într-o dietă sănătoasă.

4. Cartofii

Vechea regulă: evită cartofii deoarece au un indice glicemic extrem de mare.

Cartofii, luaţi ca atare, au un indice glicemic foarte mare, aşa că, în teorie, ei determină o creştere rapidă şi o scădere rapidă a glucozei din sânge, iar din această cauză te vei simţi foarte repede înfometată. Dar indicele glicemic identifică doar efectul pe care îl are un anumit aliment asupra glicemiei (cantitate de glucoză aflată în sânge).

Atunci când combini mai multe alimente la o singură masă, cum ar fi cartofii cu carne, peşte, fasole sau legume - indicele glicemic al acelei mese poate fi foarte diferit deoarece componentele precum fibrele, grăsimile şi proteinele afectează modul în care se descompun carbohidraţii în zaharuri şi absorbţia lor.

Fibrele acţionează ca o barieră, încetinind viteza cu care glucoza intră în sânge. Miezul unui cartof copt are un indice glicemic de 98, dar dacă îl mănânci cu tot cu coajă, indicele glicemic este 69. În acest caz, valoarea mai mică a indicelui glicemic este mai bună pentru tine.

Noua regulă: bucură-te de cartofi şi consumă-i după pofta inimii - aceste legume au un conţinut mic de grăsimi, îţi oferă fibre dacă mănânci şi coaja, şi stimulează tensiunea arterială, scăzând totodată nivelul de potasiu.

5. Apa

Vechea regulă: bea 8 pahare cu apă pe zi.

Recomandările în domeniul sănătăţii spun că femeile, în medie, au nevoie de 1,6 litri de lichide în fiecare zi. Acest volum este egal cu 8 pahare de 200 ml. Dar nevoia noastră individuală depinde de înălţime, vârstă, de vreme şi de cât de active suntem din punct de vedere fizic.

Nu trebuie să bem doar apă, ca atare, pentru a respecta vechea regulă. Toate lichidele, cu excepţia alcoolului, se iau în considerare pentru a acoperi nevoia zilnică de a bea lichide - ceaiul, cafeaua, laptele, sucul de fructe, smoothie-uurile şi chiar băuturile nonalcoolice.

Noua regulă: Lichidele tale trebuie să varieze de la o zi la alta, astfel încât să nu te fixezi pe ideea de a te forţa să bei 8 pahare cu apă pe zi, în special când bei această apă pe lângă alte lichide. Apa nu are calorii şi nu îţi afectează smalţul dinţilor, tocmai de aceea reprezintă cea mai bună alegere. Şi nu uita să iei mereu în considerare alţi factori când vine vorba de lichidele pe care trebuie să le consumi. De exemplu, băuturile îndulcite sunt pline de calorii "goale", în timp ce sucurile şi smoothie-urile naturale îţi oferă vitamine şi antioxidanţi.

6. Proteinele

Vechea regulă: omletele din albuşuri de ou sunt o sursă grozavă de proteine

Gălbenuşul are cantităţi mari de proteine, în aceeaşi măsură cu albuşul - un albuş de ou conţine 4 grame de proteine, în timp ce un ou întreg are 7,5 grame de proteine.

Dacă renunţi la gălbenuşul de ou, vei pierde cantităţi importante de fosfor, fier, cupru, zinc, seleniu, iod, vitaminele A, D, e şi cele mai multe dintre vitaminele din complexul B.

Noua regulă: Bucură-te de oul întreg şi consumă-l ca atare, pentru a consuma şi mai multe proteine. Sursa.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 iun