armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Top 3 "diete" ale femeilor business

De în Sport 19 noi 2008
Nu ai timp sa te ocupi de imaginea ta? Programul tau nu iti permite acest lux? Ei bine, afla de la trei femei de cariera care au acelasi program ca tine, poate chiar mai incarcat, cum reusesc sa se mentina in forma in fiecare zi! Vei descoperi ca o dieta restrictiva sau obligatia de a merge la sala nu sunt singurele solutii pentru o silueta armonioasa.

Program incarcat, drumuri multe, intalniri frecvente, delegatii, sedinte si alte sarcini de serviciu neprevazute. Te regasesti in aceasta descriere? Fie ca da, fie ca nu, ideea este ca cele trei femei de afaceri pe care vi le vom prezenta azi trec prin acest program in fiecare saptamana. Sarcinile de acasa nu le mai punem la socoteala, ne limitam doar la ceea ce presupune latura profesionala, fiind suficient pentru a ne face o idee despre timpul liber pe care il mai au pentru ele.

Simona Bogdan – Stilul de viata sanatos, aliatul ei la locul de munca


Este PR Manager la BitDefender Romania si ne putem imagina numai cum arata programul ei. Am fost curioasa cum reuseste sa se mentina in forma avand o viata destul de agitata si timp liber aproape inexistent.

Nu tine o dieta propriu-zisa, dar e constienta de importanta unei alimentatii sanatoase si a unui stil de viata sanatos. Chiar daca nu are in spate strictetea programului unei diete, nu este usor sa reusesti sa mentii un stil de viata sanatos si sa nu cazi prada tentatiilor fast-food-ului sau a preparatelor rapide si la indemana oricui atunci cand senzatia de foame nu mai poate sa astepte: “Nu tin o dieta anume, dar intotdeauna am fost atenta la ce mananc. Mi-am format mai degraba un stil de viata sanatos, de ani de zile, care imi confera nu doar o stare de bine zi de zi, dar contribuie si la mentinerea unui tonus bun, mai ales in momentele critice, de solicitare maxima la serviciu. Un corp bine hranit si intretinut, te ajuta sa dai randamente mai bune si la birou, sa fii mai tot timpul alert.”

Este o norocoasa pentru ca alimentele fast-food nu au reusit sa o corupa si sa o faca sa devina o „prizoniera” a acestor restaurante. Alimentele grase si calorice sunt niste „necunoscute” in meniul ei de zi cu zi, sucurile proaspete de fructe si alimentele eco fiind baza oricarei mese pe care o serveste: „Imi bazez alimentatia zilnica pe foarte multe cereale, legume si salate, si in general tot ce tine de produsele ecologice, fara conservanti si colesterol. Mult peste, in special somonul este preferatul meu, precum si iaurturi si sucuri naturale (nu cele din comert, ci din fructe proaspat stoarse). Din fericire, nu sunt adepta mancarurilor fast-food si imi este foarte usor sa ma abtin de la aceste tentatii, iar dulciurile fara zahar, in cantitate moderata sunt suficiente pentru necesarul de zahar. In orice caz, nivelul de zahar cerut de organism este satisfacut si din cantitatea bogata de fructe variate, in special citrice iarna, pe care le consum permanent.”

Ai crede ca este destul si atat. Ca face suficiente pentru silueta si sanatatea ei prin alimentatie. Ei bine, nu e chiar asa. Desi responsabilitatile pe care le are ii aglomereaza programul pe zi ce trece, Simona are timp si pentru sport. Greu de crezut, nu-i asa? Cand? „M-am orientat in primul rand catre o sala de sport cu program extrem de flexibil, astfel incat pot incepe antrenamentele si la 7-8 dimineata si la 9-10 seara, totul depinzand de programul de la serviciu din ziua respectiva. In weekendul imi rezerv de asemenea cateva ore pentru o vizita la sala. In plus fata de regimul de sala, saptamanal aloc 2 ore si pentru tratamentele corporale sau masajul de relaxare, care dupa o zi de munca tensionata, face minuni.”

Ce o stimuleaza sa mearga atat de des la sala? Si totusi ce o determina sa se trezeasca la o ora asa matinala pentru sala, cand multe dintre noi am prefera inca o ora de somn bun dupa o zi epuizanta? Ne spune chiar ea: „Principalul beneficiu si singurul sentiment care ma impinge sa continui este starea de relaxare de dupa, de bine, de 'usor' si de reincarcare a bateriilor pe care mi-o ofera acest program. Chiar si seara cand termin antrenamentul, am placere sa mai rezolv si alte 2-3 lucruri pentru birou, inainte de culcare.”

Mariana Sebe – „Imaginea este esentiala si spune totul despre o persoana”

Este PR Coordinator la agentia de publicitate „More Than Pub” iar timpul ii este impartit intre birou, casa si evenimente prin mai toate regiunile tarii. Este o tanara femeie zvelta, subtirica si impozanta, atat prin fizic, dar si prin caracter. S-ar putea spune ca pentru a arata in acest mod face eforturi intense: sala, dieta, masaj, etc. Nu le face pe toate per ansamblu, dar tine „cont” de toate aceste aspecte in felul ei.

Nu se poate considera o femeie norocoasa „cu arderi puternice”, care orice ar manca se topeste instantaneu in urmatoarele ore. Probleme mari cu greutatea nu a avut niciodata (a si avut grija ca acest lucru sa nu se intample), dar intotdeauna a oscilat intre 2-3 kilograme plus/minus care ii dadeau batai de cap. Ai putea spune ca 2 kilograme in plus adaugate la o greutate optima nu sunt nici extrem de vizibile si nici nu iti dau batai de cap.

Nu si pentru ea! Chiar si invizibile pentru altii, pentru ea erau extrem de evidente si naucitoare, pur si simplu o deprimau. Lupta ei s-a dat intotdeaua cu aceste cateva kilograme, dar nu a renuntat niciodata! E o perfectionista in felul ei in toate privintele, iar aceasta problema nu putea ramane nerezolvata. Cum le rezolva? Cu multa grija in privinta alimentatiei mai ales! Drumurile la sala au fost dintotdeauna un subiect inchis pentru ea. Nu le-a agreat niciodata si nici nu i-au trezit interesul.

Ce face atunci pentru a avea un corp armonios si siluetat? Cate putin din toate! Face „sport” in felul ei: merge foarte mult pe jos pana la serviciu, prefera sa plece cu 20 de minute mai devreme pentru a avea timp de plimbarea de dimineata si de gura de aer proaspat, mai ales acum pe timp de iarna. Cand toata lumea cauta sa se adaposteasca de frigul care a reusit sa se instaleze peste noi, ea prefera plimbarile „pe racoare”. Simte ca se incarca cu energie si isi improspateaza tot corpul atunci cand miroase „iarna”.

Ca activitati fizice care ar putea sa inlocuiasca sportul de la sala, se poate spune ca se bucura de multa miscare la casa pe care o are undeva in afara Bucurestiului. Cu o gradina enorma, cu livada si teren de sport, nu are cum sa nu faca miscare. Nepotica este cea mai „vinovata” pentru miscarea pe care o face cand sta pe acolo. Nu o lasa sa respire nici un minut, iar joaca ii pune la”munca” toate grupele de muschi.

In privinta alimentatiei, Mariana nu tine o dieta stricta, dar intotdeauna este atenta la ce mananca, iar pentru mesele de seara nu exista. Si cand zic seara ma refer dupa ora 6. Si nu si-a „programat” acest lucru, ci pur si simplu spune ca organismul ei nu mai „cere” seara de mancare. Din camara ei nu lipsesc niciodata fructele proaspete, pe care de cele mai multe ori le serveste din livada proprie, iar iaurturile degresate, cerealele integrale sunt „omniprezente” in casa ei. Intre timp a renuntat si la consumul de paine, inlocuind-o uneori cu aceea de secara, dar de cele mai multe ori mananca fara. Bauturile acidulate sunt istorie de foarte mult timp, iar ceaiurile calde cu lamaie si putina miere inlocuiesc cu succes bauturile „racoritoare”.

Este o perfectionista in tot ceea ce face si tinteste intotdeauna sus, fie ca e vorba de cariera, look sau viata personala.

Ioana Moholea - Miscarea ne regleaza mai bine nivelul de energie, somnul este mai linistit si concentrarea mai buna

Este Project Manager la „Perspective Group”, un job cu multe responsabilitati si raspunderi. Presupune concentrare, atentie la detalii si multa rabdare. Toate acestea nu se pot realiza decat cu un stil de viata sanatos si cu o forma fizica foarte buna. Pentru a se mentine in forma a preferat sa faca o schimbare mai profunda si de durata in privinta alimentatiei si stilului de viata. Nu a optat niciodata pentru diete rapide si drastice, din care rezulta o multime de efecte negative asupra organismului, deoarece ele au efect pe termen scurt.

Si atunci cum reuseste sa se mentina in forma?

Imi povesteste ca reuseste acest lucru „in echipa”, impreuna cu colegele ei de serviciu si ca au convenit sa respecte cateva reguli de aur in alimentatie. Iata care sunt acestea:

- Nu sare peste orele de masa zilnice (micul dejun si masa de pranz in principal, care sunt luate aproximativ la aceleasi ore).
- La micul dejun prefera: cereale integrale cu lapte sau iaurt degresat, sandvis cu ceai indulcit cu miere sau chiar neindulcit (pentru cine prefera aceasta varianta), ou fiert cu legume, suc natural, etc.
- La pranz evita alimentele prajite si le prefera pe cele fierte sau gatite la cuptor (ex. ciuperci, cartof copt/fiert, paste integrale in diverse combinatii, legume coapte, orez fiert cu legume, salata de peste, salate diferite cu legume proaspete, etc).
- Nu lipsesc legumele si fructele consumate zilnic!
- De cel putin 2-3 ori pe saptamana mananca o supa/ciorba calda (nu instant).
- Painea este integrala, neagra, de secara sau sub forma de tablete de orez/grau expandat.
- Consuma multe lichide! (ceai, apa – pentru care avem pahare mari), iar cafeaua o bea moderat.

In privinta sportului nu poate spune ca are un program strict saptamanal de antrenament dar miscarea trebuie integrata cat mai mult in vietile noastre, iar pentru aceasta ea are cateva „secrete” prin care reuseste sa aiba un stil de viata mai „alert”: „Am observat ca miscarea ne regleaza mai bine nivelul de energie, somnul este mai linistit si concentrarea mai buna. Chiar daca frecventa variaza, saptamanal includem totusi in program activitati sportive pentru ca le vedem sensul si ne fac sa ne simtim mai bine. Ne impulsionam unii pe ceilalti de multe ori si observam efectele atat la noi cat si la ceilalti colegi.”

- Cand programul este foarte incarcat si activitatile mai statice, ½ ora de plimbare in afara biroului este binevenita.
- Mergem pe bicicleta sau cu rolele la sfarsit de program si weekend (de 2-3 ori pe saptamana) sau la sala (aerobic si fitness) dupa preferinte.
- Iesiri la munte in weekend (vara in drumetii, iarna pe partie).
- Vara inot si jogging
- Folosesc mai rar masina pentru a ajunge la serviciu si zilnic merge minim ½ ora pe jos.
- Ocazional participam la competitii sau alte activitati sportive (cross, lasertag, parcursuri sportive in parc special amenajat, etc)

Dupa o zi infernala la birou, ne spune Ioana, ora de sport vine ca o descatusare si simti ca te eliberezi de toate energiile negative acumulate. Te simti mai increzatoare in propriile forte si mult mai puternic. Moralul se imbunatateste vizibil, iar forma fizica odata cu el. Intr-adevar creeaza o stare de bine, pe care fiecare dintre noi ar trebui sa o incerce.

3 sfaturi utile:

1. Incearca o data sau de doua ori sa mergi la sala in timpul saptamanii. In curand, vei experimenta o senzatie de bine, la care cu greu vei putea renunta. Nu este usor, bineinteles. In mediul de viata actual, cand petrecem aproape 2 ore pe drumul de la munca, acasa, un program strict care sa implice si efort fizic, nu doar intelectual, nu este usor de respectat. Dar cu siguranta, primesti mai mult de pe urma unui astfel de program, decat sacrificiile pe care le faci ca sa-l respecti. – Simona Bogdan

2. O data ce ti-ai dat seama ca o singura viata ai si ti-ai propus sa nu o traiesti chinuit, lucrurile merg mult mai usor. Timp vom putea sa ne acordam mereu, am vazut ca depinde de fiecare din noi cum anume isi prioritizeaza ceea ce face. Am ascultat o vorba inteleapta venita de la Oana Pelea: Trebuie sa ne oprim si sa ne luam timpul de care avem nevoie pentru noi! Inseamna respect si armonie. – Ioana Moholea

3. Nu trebuie sa mergi la sala pentru a arata bine, trebuie doar sa te „iubesti” suficient de mult pentru a avea grija de cum arati. Din cap pana in picioare trebuie sa arati intotdeauna impecabil: fie ca esti in casa sau la o intalnire de afaceri, trebuie sa fii „femeie”
si sa o si arati, chiar daca asta cere sacrificii cateodata: sa te abtii de la micile placeri culinare care atenteaza la silueta sau sa iti rupi din timpul liber pentru antrenamente de sport (daca iti plac). Numai incercand vei afla daca merita sau nu cu adevarat!

Dupa cum observati, pentru a avea silueta mult visata nu este neaparat nevoie sa faci sport in fiecare zi sau sa tii o dieta care sa te infometeze, asa cum credem noi de multe ori. Trebuie putina grija si o stima de sine crescuta. Si de asemenea dorinta de a arata bine. 

Tu cum te mentii in forma?

Poza: Nichi

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 apr