Stiai ca anumite produse dietetice ingrasa?

De în Sport 31 aug 2012
Suntem din ce in ce mai atente la dieta pe care o urmam si ne dorim sa ne bucuram de o stare de sanatate cat mai buna. Dar oare stim totul despre alimentele pe care le folosim?

Morcovul este una dintre legumele cu multe calitati si beneficii pentru sanatate, insa un aport prea mare de morcovi poate fi inadecvat.

Ce este bine sa evitam?

Combinarea legumelor cu grasimile

Este recomandat sa se consume alimente sanatoase la micul dejun, dar combinarea acestora cu unt de arahide, nu este tocmai una benefica pentru organism. Untul de arahide contine 94 de calorii pe lingurita, chiar daca proteinele si grasimile pe care le contine sunt sanatoase.

Tu stiai ca 100 de calorii consumate in plus in fiecare zi, pot duce la o acumulare de aproximativ 5 kilograme pe parcursul unui an?

Cartofi prajiti dulci

Pe langa cantitatea ridicata de beta-caroten (pe care organismul uman il transforma in vitamina A), responsabil pentru culoarea portocalie, un cartof dulce mediu care cantareste aproximativ 100 de grame asigura necesarul zilnic de vitamina D, acid folic, potasiu, fibre. Totusi, daca acesta va fi gatit alaturi de alte tipuri de legume (broccoli, dovlecei) numarul de grasimi si calorii va creste.

Prea mult ulei de masline

Uleiul de masline extravirgin contine grasimi mononesaturate sanatoase, care contribuie la scaderea colesterolului LDL. Totusi, un sfert de ceasca de ulei extravrigin de masline are 477 de calorii si 54g de grasimi. Daca nu se masoara cu grija cantitatea de ulei necesara pentru prepararea unui sos, a carnii la gratar sau a fripturii, se poate ajunge sa se foloseasca mai mult ulei decat este indicat.

O alternativa sanatoasa este sa se foloseasca o pensula pentru ungerea carnii care va fi fripta sau fiarta, pentru a acestea sa fie acoperite doar usor cu ulei.

Salatele bogate in calorii

Atunci cand peste o salata se adauga prea multe sosuri sau toppinguri (cum ar fi branza, nuci, fructe uscate, crutoane) va creste si numarul caloriilor.

O alternativa sanatoasa ar fi sa se foloseasca, in proportie de trei sferturi, legume si fructe proaspete in compozitia salatei si sa se adauge proteine slabe cum ar fi carne de pui, peste care se pot presara cereale, cum ar fi boabe de grau sau quinoa.

De fapt, este bine sa combinam cat mai putine alimente sanatoase pentru a obtine o gustare sau o mancare saraca in calorii.

6 gustari ce contin putine calorii

Mananci prajituri si slabesti

Consuma fructele corect!

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 iul