Soluţia ideală pentru LENEŞI: Aşa îţi îmbunătăţeşti relaţiile şi dispoziţia

În Dezvoltare personala 17 apr 2015

Deşi pare o pierdere de vreme, noi studii arată că visatul cu ochii deschişi are efecte benefice. Acest impact este resimţit cel mai bine atunci când îţi ocupi mintea cu gânduri legate de partenerul de cuplu.

visare

Pe lângă o dispoziţie semnificativ îmbunătăţită, atunci când visezi cu ochii deschişi reuşeşti şi să îţi consolidezi indirect relaţia de cuplu.

Fanteziile legate de persoana iubită, nu numai cele cu conotaţii sexuale, sporesc sentimentele şi creează o legătură emoţională puternică între partenerii de cuplu, potrivit unui studiu britanic publicat în jurnalul Consciousness and Cognition.

"Ne sunt constant subliniate beneficiile capacităţii de a fi prezent şi de a trăi "aici şi acum". Studiul nostru arată că visatul cu ochii deschişi cu privire la cei dragi poate fi o metodă eficientă pentru a-ţi îmbunătăţi starea de spirit, simulând mental contactul cu persoanele iubite atunci când acestea nu sunt disponibile în realitate", explică Dr. Giulia Poerio, psiholog la University of Sheffield.

Cercetătorii au trimis la întâmplare mesaje către cei peste 100 de participanţi la studiu, de sex masculin şi feminin, cu o medie de vârstă de 22 de ani. Specialiştii i-au întrebat pe participanţi, prin intermediul mesajului, la ce se gândeau în acel moment şi cum s-au simţit înainte şi după momentul de reverie.

Studiul a scos la iveală că astfel de momente care nu au legătură cu partenrul de cuplu nu influenţează deloc dispoziţia persoanei. În schimb, după ce au visat cu ochii deschişi la partenerul de cuplu, participanţii care şi-au descris relaţia ca fiind satisfăcătoare au raportat şi o stare de spirit mai bună, precum şi o senzaţie că legătura cu partenerul a fost consolidată. Subiecţii cu o relaţie solidă şi fericită au raportat că au resimţit un impact mult mai puternic, simţindu-se mult mai bine după momentul de visare cu ochii deschişi.

Cercetătorii au concluzionat că visarea cu ochii deschişi poate servi drept substitut temporar pentru interacţiunea socială atunci când nu îi ai pe cei dragi prin preajmă.

"Reveriile care îi au drept subiect pe cei apropiaţi pot fi o strategie eficientă pentru a depăşi sentimentele negative din viaţa de zi cu zi, cum ar fi singurătatea sa dorul de cei dragi. Este dovedit că interacţiunile cu persoanele iubite pot spori sentimentul de bună dispoziţie, însă rezultatele noastre sugerează că un astfel de beneficiu emoţional poate fi obţinut şi cu ajutorul imaginaţiei."

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 ian