Cele 7 arene ale succesului - De la potenţial la performanţă

Succesul este strâns legat de capacitatea individului de a excela în anumite segmente ale vieţii. Aceste segmente sau arene completează imaginea de ansamblu a omului de succes.

succes

1. Eu sunt: Arena valorilor

Orice persoană sau organizaţie are propriile valori, chiar dacă nu sunt unele foarte bine formulate. Valorile tradează acele lucruri în care crezi, care sunt importante pentru tine.

Valorile unei companii afectează modul în care funcţionează, modul în care angajaţii acţionează. Atunci cand vrei să ai succes trebuie să ai o continuare clară pentru "Eu sunt..." şi "Noi suntem...".

2. Eu trebuie să: Arena responsabilităţii

Integritatea este una dintre principalele responsabilităţi ale persoanelo de succes. Succesul profesional este lipsit de substanţă dacă nu este completat de satisfacţii pe plan personal, aşa că o altă responsabilitate este aceea de a face din familie şi prieteni o prioritate pe cât posibil.

Nu în ultimul rând, un semn al succesului este capacitatea de a oferi şi altora o bucăţică din colţul nostru de "rai". Fie că e vorba de bani, timp sau alte bunuri de care dispui, fă-ţi un obicei din a face o faptă bună din când în când. Astfel de gesturi fac diferenţa.

3. Eu aş putea: Arena posibilităţilor

Adesea, oamenii devin atât de prinşi în rutina de zi cu zi încât îşi pierd pofta de viaţă. Uită să viseze şi să exploreze potenţialul lui "ce ar fi dacă...?".

Gândeşte-te mereu care ar fi posibilitatea de a face ceva măreţ. Nu lăsa ideile să se umple de praf. Opreşte-te din când în când şi vezi ce ai putea schimba în bine.

4. Eu aş fi dispus să: Arena negocierilor

Orice posibilitate are un cost asociat. Fă-ţi timp pentru a evalua costurile şi recompensele fiecărei oportunităţi apărute în viaţa ta şi profită de cele din care ieşi în câştig.

5. Eu vreau să: Arena viziunii

Dintre numeroasele posibilităţi pe care viaţa ţi le oferă, care sunt cele pe care chiar ţi-ai dori să le vezi duse la bun sfârşit?

Acele idei care îţi trezesc dorinţa de a fi mai bun, pe care le poţi "vedea" cu uşurinţă - acelea sunt ideile care pot deveni în timp "viziunea" ta.

Înainte ca un lucru să prindă viaţă, e nevoie ca tu să îl vezi deja ca şi când ar exista. Dacă nu s-ar pune problema că nu ai bani sau timp suficient pentru a reuşi, ce ai încerca? Aceasta este viziunea ta, iar viziunea este un factor care atage succesul.

6. Eu voi face asta: Arena dedicării

Perseverenţa este cel mai important aspect în carieră. De multe ori, ceea ce îi diferenţiază pe oamenii de succes de ceilalţi este pur şi simplu determinarea.

Oamenii de succes nu sunt mereu cei mai străluciţi, cei mai frumoşi sau cei cu diplome multe. În schimb, sunt oameni care spun "Eu voi face asta!" în ciuda vicistitudinilor.

7. Sunt mândru de ce am făcut, dar nu mă opresc aici: Arena realizărilor

Realizările sunt ultima etapă, însă doar pentru că ai ajuns în vârf, nu înseamnă că poţi să te laşi pe tânjeală.

Odihneşte-te puţin, celebrează victoria, bucură-te de satisfacţia lucrului bine făcut, după care încearcă să stabileşti o nouă ştachetă.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 ian