Scrisoarea plină de învăţăminte a unei femei de 83 ani către prietena ei

De în Dezvoltare personala 4 ian 2018

Viața este pentru cei mai mulți oameni, o cursă continuă: pentru promovare la muncă, pentru corpul perfect, după reduceri și multe altele. În această alergătură nu mai avem timp să ne bucurăm de lucrurile mărunte, să ne uităm în jur și să fim fericiți.

O femeie care are 83 de ani și-a dat seama cât de repede trece timpul și a decis să îi scrie prietenei sale, ca aceasta să fie conștientă de anumite lucruri.

„Dragă Bertha,

Citesc mai mult și fac curat mai rar. Acum stau în grădină și admir priveliștea fără să mă agit în privința buruienilor. În ultimele zile am petrecut mai mult timp cu familia și prietenii și mai puțin lucrând, pentru că atunci când se poate, viața ar trebui să fie plină de experiențe plăcute nu de greutăți și încerc acum să recunosc aceste momente și să le apreciez.

Am folosit porțelanurile cele bune pentru a sărbători orice eveniment important din viața mea, cum ar fi pierderea unor bani, desfundarea chiuvetei sau înflorirea transafirilor. Port hainele cele bune chiar și când merg la magazinul din colț, deoarece teoria mea este că dacă arăt bine pot să car singură o pungă de cumpărături. Nu-mi mai păstrez cel mai bun parfum doar pentru petreceri ci îl port cu mândrie oricând, pentru casierii de la supermarket și lucrătorii de la bancă. Vorbe incerte precum <Într-o bună zi> și <În curând> au dispărut din vocabularul meu și dacă ceva merită auzit, văzut, spus sau făcut nu mai ezit și fac ceea ce trebuie, pentru că așa vreau eu.

Nu sunt sigură ce ar face alții dacă ar știi că de mâine nu mai sunt prezenți printre cei dragi, cred că, cel puțin unii dintre ei, și-ar chema cei mai apropiați prieteni și familia ca să mai stea un pic în compania lor, iar alții și-ar cere iertare de la oamenii cărora le-au greșit de-a lungul timpului. Îmi place să cred că s-ar duce la restaurantul lor preferat și ar petrece, nu știu exact și nu voi știi vreodată.

Acele lucruri mărunte care rămân nerezolvate m-ar necăji cel mai tare dacă aș știi că mai am doar câteva ore de trăit. As fi nefericită pentru că nu am scris anumite scrisori, lucru pe care l-am tot amânat, tristă că nu le-am zis mai des soțului și părinților mei cât de mult îi iubesc și altele...

Încerc din greu să nu mai amân lucrurile, să nu mai fac economii pentru zile negre și să nu mă mai abțin de la nimic, deoarece viața este făcută ca să te bucuri de ea și în fiecare zi când deschid ochii îmi spun că este un lucru special, că fiecare zi, fiecare minut și fiecare clipă sunt un dar divin.

Poate că viețile noastre sunt altfel decât ne-am fi imaginat, dar atâta timp cât mai suntem aici, trebuie să ne bucurăm de ceea ce avem.”

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 aug