S-a descoperit ciocolata fara grasimi!

De în Sport 11 apr 2013
Chimistii au descoperit secretul prepararii ciocolatei sanatoase, care contine cu pana la 50% mai putine grasimi!

O intalnire recenta a Societatii Americane a Chimistilor a avut ca subiect de dezbatere ciocolata. De ceva timp se cauta formula perfecta pentru obtinerea unei ciocolate cu 50% mai putine grasimi, dar care sa isi pastreze gustul si textura.

Cercetatorii de la Universitatea Warwick au venit cu o solutie: inlocuirea grasimilor cu apa, suc de fructe, ori chiar alcool. Dr. Bon, reprezentant al universitatii, sustine ca, pentru a pastra textura fina a ciocolatei, particulele de apa, suc sau alcool care inlocuiesc grasimile nu trebuie sa depaseasca diamentru de 30 de microni (asta insemnand jumatate din circumferinta unui fir de par).

Aceasta descoperire este nemaipomenita, intrucat, pe viitor, folosind aceleasi principii, cercetatorii vor putea dezvolta o reteta a unei ciocolate cu un continut mai mic de zahar.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 noi