S-a demonstrat ştiinţific că anturajul îţi influenţează...

De în Diete 5 feb 2019

Prietenii, iubitul, familia și chiar iubitul surorii tale sau iubita fratelui tău, îți influențează greutatea.

Ca în cazul oricărei alte boli contagioase, secretul este să previi, dar pentru acest lucru trebuie să fii extrem de conștientă de pericole și în continuare vei găsi explicațiile științifice.

Într-un studiu publicat în New England Journal of Medicine, s-a demonstrta că obezitatea răspunde aceluiași plan și acelorași simptome precum o boală contagioasă. Această idee a fost lansată de cercetătorii Nicholas A. Christakis și James H. Fowler, care au analizat tendința de a repeta comportamentele celor din jur. Studiul a fost efectual pe 12000 de adulți și cercurile lor sociale, iar pentur acest lucru s-a creat o hartă cu puncte și linii ce reprezentau conexiunile inte-umane și când un punct devenea mai mare și celelalte din jurul lui se îngrășau.

Riscul

Harta obezității formată din puncte și linii a scos la iveală ipoteza că aceasta ar fi contagioasă și concluzia care s-a putut trage a fost că riscul de a suferi de obezitate crește cu 57% dacă cei din jur încep să se îngrașe, cu 40% dacă este vorba despre o rudă de gradul I și cu 37% dacă este vorba despre partener.

3 grade de separare

Așadar, obezitatea se transmite, dar nu o iei doar dacă traversezi strada cu cineva. Conform cercetătorilor, există 3 grade de separare, ceea ce înseamnă că dacă un cunoscut al prietenului iubitului tău se îngrașă tu nu vei avea de suferit, deoarece legătura dintre voi este una prea slabă.

Indiferent de distanță, influența există

Pentru autorii studiului, distanța socială este mai relevantă decât cea fizică și ei au arătat că dacă legăturile sociale sunt strânse, chiar dacă o persoană este foarte departe din punct de vedere fizic, riscul este la fel de mare și se transmite practic prin empatie.

Standarde

Cercetătorii au plecat de la ideea a ceea ce este o masă corporală acceptabilă și faptul că unii oameni consideră că este în regulă să fii supraponderal dacă în jurul tău sunt și alte persoane la fel, pentru că îți formezi o idee despre ce este acceptabil și ce nu în funcțtie de ceea ce vezi în jurul tău.

Nu este singurul motiv

Desigur, kilogramele nu se acumulează doar pentru că îi vezi pe alții că se îngrașă ci din cauza propriilor obiceiuri alimentare și a lipsei de exerciții fizice, a moștenirii genetice, a problemelor medicale și circumstanțelor. Acest studiu este doar un indiciu a cât de mult contează să fii atentă la ceea ce are nevoie organismul tău.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 aug