Provocările din viaţa noastră – cum despachetăm cadourile pe care ni le trimit?

De în Dezvoltare personala 12 oct 2015

Întâlnim pe parcursul vieţii tot felul de provocări. Pe unele le acceptăm cu bucurie, chiar dacă poate uneori cu mici emoţii, în timp ce pe altele le respingem, le opunem rezistenţă, pentru că par generatoare de suferinţă.

provocari

Cum ar fi, în schimb, dacă am trata fiecare provocare ca pe un cadou surpriză ce urmează să fie despachetat? Viaţa noastră s-ar petrece în acest mod şi ne-am ocupa doar cu despachetatul cadourilor, ca şi cum am trăi perioada de Crăciun fără sfârşit.

Revenim la provocările din viaţa noastră. Unele dintre aceste provocări le tratăm, de la bun început, ca pe niste oportunităţi şi ne bucurăm de ele. Reuşim să facem asta pentru că deja întrevedem un posibil rezultat care ne bucură. De exemplu, avem un proiect nou care ne place şi faţă de care manifestăm încrederea că îl vom finaliza cu succes.

Suntem poate doar nerabdatori, dar ştim şi simţim că la final vom fi mândri de ce am realizat. Aşa că ne bucurăm de întreg parcursul ce conduce la rezultatul mult dorit. Încrederea ne dă forţă, ne oferă abilitatea de a fi mai convingători şi de a îndeplini cu uşurinţă etapele necesare. E ca un generator de energie pozitivă ce ne propulsează spre reuşită. Ne bucurăm şi vom primi bucurie şi mai mare.

Alte provocări, în schimb, ne sperie. Nu doar că nu percepem nici un viitor rezultat pozitiv, ci, mai mult, vedem un dezastru. Ne opunem, ne îndârjim şi mai mult şi ca o consecinţă a acestei atitudini, suferim. Iar la final, suferinţa generează şi mai multă suferinţă. Tot un generator, dar de această dată de un alt tip de energie.

Cum ar fi, în schimb, dacă am trata această suferinţa ca pe ceva temporar, eliberator, conştientizând că în urma acestei experienţe vom deveni mai conştienţi de noi înşine, mai puternici şi mai aşezaţi? Mai abili în a parcurge anumite etape şi în a ne face mai fericiţi? Mai clari. Şi, în plus, mai bucuroşi.

De ce mai bucuroşi? Pentru că am experimentat această provocare cu încrederea şi curiozitatea de a descoperi binele mai mare pe care aceasta ni-l aduce. Această atitudine este cea care ne scuteşte de multă suferinţă şi care aduce o altă înţelegere asupra a ceea ce ni se întâmplă.

Astfel, la final vom putea vedea darul care ne aşteaptă. Lucrurile pe care le căutăm, le aşteptăm, le intuim, le vom şi vedea. Le vom observa şi ne vom putea bucura de ele.

Aşadar, tu după ce alegi să te uiţi? Ce daruri crezi că-ţi pot aduce provocările care vin spre tine?

Doina Enache, Holistic Development Coach

doina

www.upperself.ro
Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 oct