armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Planetele iti salveaza silueta: Neptun si reusita unei diete!

În Sport 13 ian 2010
"Regula de aur dupa care se conduc astrologii atunci cand este vorba despre alimentatie este: atentie la Neptun si la toate alimentele si substantele pe care le stapaneste!. Multe din aceste substante sunt daunatoare organismului din diferite puncte de vedere.", atentioneaza astrologul nostru Minerva. Se pare ca planeta Neptun este viciul alimentar din cauza careia dieta ta esueaza, si nu numai dieta, ci orice tentativa de a slabi. Tine cont de ravagiile pe care aceasta planeta ti le poate cauza si despre componenta neptuniana din cotidian. Toate acestea in materialul de mai jos, semnat Minerva.
Sa slabim in cunostinta de cauza

Auzim mereu despre cura de slabire minune, ni se ofera retete mai ceva ca la talcioc, ca sa nu mai spun ca este ridicat in slavi cine stie ce dieta a vreunei vedete de la Hollywood. Rar ori insa ni se spune in subsidiar ca vedeta respectiva, de fapt, are un regim de viata definitiv si un anumit mod de alimentatie.

Teroarea curelor de slabire

Am vazut femei care s-au chinuit toata viata cu curele de slabire si nu au rezolvat nimic, dimpotriva s-au imbolnavit de diferite forme de cancere. La fel, am citit despre femei care au murit de pe urma curelor de slabire, este cazul mamei fondatorului trustului Herbalife, care a decedat la doar 33 de ani datorita curelor de slabire repetate sau mai recent, o dieta cuplata cu medicamente, cum a fost cazul actritei Anne Nicole Smith..
 
Ma numar printre aceia care sunt convinsi ca atunci cand tii o cura de slabire o faci pentru toata viata. Cura respectiva este de fapt o regandire a modului de alimentatie cu ajutorul medicului nutritionist. Multi dintre cei care tin dieta sau ar dori sa tina, consuma mai putin decat este minimul necesar zilnic de proteine cu toate ca ei sunt convinsi ca au redus si caloriile, iata un lucru care poate crea mari neplaceri.

Intre iluzie si realitate

Semnul Fecioarei reprezinta alimentatia dar si un mod alimentar sanatos. Neptun reprezinta idealul nostru despre frumusetea, ma refer la silueta, dar Neptun mai reprezinta si iluzia, amagirea ca si cum ne-am minti noi insine, iar acest fapt este in contradictie cu Fecioara. Multe persoane care au acum in jur de 42 – 43 de ani s-au nascut cu Neptun in Fecioara si aceasta este varsta la care femeile, de regula, sunt atrase de ideea de a tine regim, intrucat resimt puternic ca au trecut de tinerete si ca trupurile au inceput sa-si piarda din forme. Nu-l lasati insa pe Neptun sa va amageasca, ci decideti singure ce va este mai bun. Puteti spune fericite, ce ma intereseaza, eu am Neptun in Leu, aceasta in cazul ca aveti 51 -52 de ani sau in Balanta, 28 - 30 de ani. Chiar nu va confruntati cu asemenea probleme? Cand se pune problema unui regim si alegerea alimentelor care ne fac bine, toate avem probleme cu Neptun! Dar, revenind la ideea de la care am pornit, aceste probleme, intr-adevar sunt caracteristice generatiei cu Neptun in Fecioara, persoane care sunt inclinate spre excese alimentare si pe retentia de toxine in organism.

Componenta neptuniana din cotidian

La modul general, Neptun reprezinta substantele chimice care nu au ce cauta intr-un regim alimentar sanatos. Neptun simbolizeaza, in situatia pe care o analizam, viciul alimentar  sub toate formele sale – de la ingurgitarea de medicamente de orice fel, la cafeina, nicotina, alcool si multe alte substante toxice. Aceasta componenta neptuniana este dibace si amagitoare in sensul cel mai adevarat al conotatiei astrologice, pentru ca multe din cele amintite sunt stimulente naturale de care organismul are nevoie. Cel mai la-ndemana exemplu il ilustreaza imaginea pe care o avem despre frumusetea corporala.
Cafeina din cafea stimuleaza adrenalina prin efectele pe care le are in organism – stimuleaza eliberarea de glucoza si produce accelerarea metabolismului. Alcoolul stimuleaza glucoza, si exista credinta ca organismul prefera alcoolul cand este vorba despre procesele oxidative de baza, dar tot alcoolul este cel care va produce scaderea energiei cat si cresterea numarului de calorii.

Un medicament simplu cum este aspirina la care majoritatea apeleaza cand ii doare cate ceva, dar durerea este un simptom, un avertisment ca se intampla ceva neplacut undeva in organism. Cand calmati durerea cu o aspirina nu faceti altceva decat sa induceti o falsa siguranta pentru ca simptomul aparent dispare dar problema adevarata, cauza care a determinat durere nici macar nu o banuiti. La fel si aditivii alimentari nu sunt altceva decat niste trisori prin gustul de natural pe care il imprima unor produse. La fel indulcitorii sunt trucuri pentru gustul dulce dupa care jinduim dar nu sunt…dulciuri.

Ce fac astrologii?

Regula de aur dupa care se conduc astrologii atunci cand este vorba despre alimentatie este: atentie la Neptun si la toate alimentele si substantele pe care le stapaneste. Multe din aceste substante sunt daunatoare organismului din diferite puncte de vedere.

De exemplu, intoxicatiile sunt sub semnul lui Pluto si a lui Neptun si sunt produse de substante care interfereaza si adesea chiar distrug, o serie de procese fiziologice esentiale. Intoxicatia plutoniana si sursele sale sunt usor de recunoscut:  muscatura otravita a unui sarpe sau a unei soparle, a scorpionului sau intoxicatia cu ciuperci. Intoxicatia neptuniana este mai subtila si destul de greu de usor de recunoscut. Cele mai insidioase intoxicatii sunt cele care interfereaza cu proteinele din cadrul procesului metabolic – ingerarea de alcaloizi – heroina, cocaina sau de metale grele – cu plumb.

Neptun este cadere in Capricorn care este guvernat de Saturn si care reprezinta printre altele si proteinele din organism. Generatiile 40, 50, 60 ,70 nu au Neptun  in Capricorn, doar planete in Capricorn care sunt in aspect cu Neptun uneori ca sa se ajunga la efectele de care aminteam. Abia la generatiile 80 si 90 il intalnim pe Neptun in Capricorn. Deci cei care au abuzat de substante neptuniene vor culege roadele a ceea ce au distrus, uneori cu repercusiuni ireversibile.

Dar, Neptun este in exaltare in Rac care este guvernat de Luna, antidotul astrologic natural pentru bolile si problemele neptuniene. Aceasta deoarece Luna guverneaza apa ca atare, cea filtrata, cea care dilueaza si spala multe substante otravitoare din organism. Urina este cea mai complexa solutie formata din substante care ar otravii organismul daca nu ar fi eliminata cu regularitate. Ureea, principala componenta a urinei este produsul final al metabolismului proteic, forma in care proteinele degradate sunt eliminate din organism. Se pare ca ureea este guvernata de Saturn, dar urina ca produs final este guvernata de Pluto si sta sub semnul Scorpionului, ca functie de eliminare. De asemenea, prin urina se elimina excesul de sare si de zahar cand concentratia lor in organism risca sa depaseasca nivelul normal. In mod obisnuit urina contine si sare si particule de zaharuri.

Sa eliminam toxinele din organism

Proteinele se afla sub semn saturnian si esentiale in procesele vitale, sunt doar substantele chimice pe care le cunoastem. Atunci cand se aduna la un loc vorbim de amino acizi, iar acestia sunt sub semnul lui Marte. Cantitati bine definite din cei opt aminoacizi esentiali fac parte obligatorie din alimentatia noastra zilnica fie ca stim acest lucru,fie ca nu constientizam. O fi guvernand Neptun unele substante nocive pentru organism, dar cu cealalta mana putem elimina ceea ce este prea mult in organism dar si din dieta. Intrucat este aproape imposibil sa elimini complet toxinele din organism, apa plata inclusa in dieta, 6 - 8 pahare de apa pe zi, poate dilua aceste substante si apoi, ele sa fie eliminate prin urina.

Deci, doamnelor, daca doriti sa faceti o cura de slabire pe baza de…planete, nu uitati ca principiul polaritatii aplicat caselor si semnelor este valabil si in cazul planetelor. Una din caile de a pierde in greutate (acumularea de grasimi fiind sub patronaj jupiterian) este sa tinem un regim cu proteine saturate (guvernate de Saturn), sa facem miscare (activitatea musculara fiind stapanita de Marte) ca sa ardem caloriile (aflate sub stapanirea lui Venus)

Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Daniela Ganciu (14.01.2010, 13:24)
Buna ziua,
Cu siguranta astrologul nostru va raspunde solicitarilor dvs. In legatura cu stilul mult prea tehnic si specializat, tocmai de aceea dansa are si un Blog la noi pe site, chiar o subsectiune a blogului numindu-se: Putin cate putin din astrologie http://www.feminis.ro/bloguri/AstrologMinerva/putin-cate-putin-din-astrologie/ unde ne invata despre planete, semne, ascendent, si de unde ne putem insusi astfel de termeni pentru a ne ajuta in intelegerea articolelor de specialitate...
Răspunde-i
Gabriela Tamara Alexandrescu (14.01.2010, 08:35)
Articolul D-nei.Minerva nu m-a lamurit cu absolut nimic.Ar trebui sa ai cunostinte temeinice de astrologie ca sa intelegi legaturile dintre planete,case,etc.Ba mai mult ,desi eu am 52 de ani am planeta Neptun in Scorpion si nicidecum in Leu.Nu este primul articol al acestei doamne pe care-l citesc si am ajuns la concluzia ca stilul folosit este prea alambicat uzand de prea multi termeni tehnici.Deci nu am reusit sa inteleg Cu ce ma ajuta Neptun , ce substante sunt sub influenta aceste planete ,cand este perioada propice pentru slabire.Poate revine cu un articol mai explicit.Multumesc pentru intelegere.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr