armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Perfectiunea dauneaza grav sanatatii

Totul a inceput acum o saptamana, intr-o dupa amiaza de marti,alergam ca de obicei sa bifez toate cele 1000 de chestii pe care trebuia sa le fac in ziua respectiva si deodata…."hard-disk-ul" meu a dat "shut down". Ma durea capul, ochii, mintea, inima si tot organismul meu striga "Pauza!". Asa ca asta am si facut, nu mi-am mai respectat programul strict  si am ramas acasa sa gatesc ascultand opera. Habar n-aveam ca e de-abia inceputul. Se pare ca atunci cand iti doresti ceva, trebuie sa ai mare grija, caci s-ar putea sa se indeplineasca. Eu eram depasita de situatia din viata mea, adica situatia de a jongla cu meseria, viata sentimentala, viata de familie, prieteni, bani, casa, sport si imi doream o pauza. Doream macar o zi in care sa nu trebuiasca sa fac nimic si sa ma pot gandi ce sa aleg mai departe, era clar ca nu mai puteam continua asa, programul meu ar fi speriat si un sportiv de performanta si un director de multinationala. Ei bine, corpul meu mi-a indeplinit dorinta. Cu mici exceptii foarte necesare, nu mi-am parasit locuinta de martea trecuta si pana in dimineata aceasta de marti. Cum? Simplu, o raceala ingrozitoare care a atins apogeul vineri seara cu peste 39 de grade febra.

Va imaginati ca stand atatea zile in casa, chinuita de febra, am avut destul timp sa gandesc. Si in principal m-am gandit de ce mi s-a intamplat asta tocmai cand aveam repetitii, spectacole si workshop-uri de tinut. Adica, exact cand aveam mai multa treaba, cand trebuia sa muncesc pentru a-mi castiga painea. Raspunsul a venit rapid si asa a aparut acest articol, care vreau sa va anunt de acum ca va fi imperfect. De ce? Pentru ca, dupa cum am observat pe pielea mea saptamana asta, perfectiunea dauneaza grav sanatatii.

Nu stiu cand m-a apucat obsesia perfectiunii, poate in copilarie, cand mama ma compara constant cu baiatul unei colege, care lua mereu 10 la matematica, era olimpic, ordonat, nu facea nimic nelalocul lui (mama, daca citesti, nu sunt suparata pe tine, serios!). Apoi mai tarziu s-a reflectat in felul in care aratam…Cand in liceu toate fetele sunt slabe si arata ca niste top modele si tu arati…cu cateva kilograme in plus, nu prea te simti perfecta. Asa a inceput obsesia pentru corpul meu si perspectiva gresita ca nu sunt slaba orice as face. Totul a luat apoi proportii in facultate, cand nu eram cea mai talentata, nici cea mai muncitoare, nici cea mai inteligenta, aveam din nou o alta persoana care era data exemplu pentru toate astea, dar pe care o admir si la care tin enorm pana in ziua de azi.Atunci eram mai putin inteleapta insa. Si astfel s-a ajuns la situatia de martea trecuta in care eu incercam sa fiu superwoman.

Adica, Raluca trebuia sa faca mult mult sport pe zi, de ce? Ca sa arate si ea bine ca in reviste, evident, pentru ca actoria e o meserie dura si nu poti sa o faci daca arati ca o vaca, pentru ca altii faceau mai mult sport ca ea, pentru ca altii i-au spus ca ea poate sa faca si mai mult, pentru ca ei ii placea mult sportul. Raluca trebuia sa munceasca orice gasea, pentru ca trebuia sa se intretina, trebuia sa nu mai depinda de parinti, pentru ca ar fi fost imperfecta, trebuia sa ajute pe oricine intalnea, trebuia sa fie perfecta pentru prietenul ei, Doamne fereste sa observe el ca ea nu e perfecta, asa ceva ar fi zguduit-o din temelii.

Trebuia sa fie fiica perfecta, nepoata perfecta, sa sune parintii, sa ingrijeasca bunicii. Trebuia sa fie prietena perfecta, sa asculte, sa nu judece, sa se intalneasca saptamanal cu prietenii. Trebuia sa fie perfecta pentru Dumnezeu, aici era cel mai grav, sa mearga la toate slujbele, sa-si faca toate rugaciunile, sa respecte toate poruncile. Si mai erau roluri perfecte, colega perfecta, profesoara perfecta, sportiva desavarsita, actrita completa. Raluca trebuia sa le faca pe toate, incat nu mai era sigura ce ii place si ce nu. Si toate pentru ce? Cine se uita? Ma intreb daca exista o persoana in toata lumea asta care sta si imi contorizeaza mie toate imperfectiunile…este? Oare?  Si atunci imi amintesc de o fraza pe care am auzit-o la una din sedintele de terapie de grup la care participam acum cativa ani: "Ai voie sa faci alegerile gresite". Mi s-au parut cele mai eliberatoare cuvinte din viata mea. Nu m-a tinut mult senzatia de libertate, dar incerc, incerc zilnic sa nu mai fiu perfecta. E o promisiune.

Asa ca azi dimineata m-am dat jos din patul in care zacusem chinuita atatea zile si am iesit spre teatru, superb de…imperfecta. N-am avut o zi perfecta,va spun de pe-acum…dar ma bucur ca nu m-a mai deranjat asta atat de mult. Si, totusi, Dumnezeu a avut ceva de spus. Ajungand la supermarket, am ras cu casiera de suma pe care trebuia sa o platesc…era 77 de lei si 77 de bani.

Tag-uri: , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 5

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

(03.05.2011, 17:26)
Nu sunt perfecta, nici nu vreau, nici nu pot.... parca spunea un cantec. Si eu incerc sa ma las de "perfectiune" :-) Am ajuns la concluzia ca iti mananca toata viata si ca nu mi-a aduspana acum nici faima, nici bani, nici lauda, nici stima...
Răspunde-i
Jenica Chercula (18.02.2011, 11:03)
Cand ti-am citit articolul mi-am dat seama ca nu sunt singura care s-a straduit sa fie perfecta pentru toti cei din jur. Dupa multi ani de munca, ani in care tot timpul aveam senzatia ca cineva ma priveste si-mi judeca fiecare pas, am reusit sa-mi gasesc intelepciunea de a schimba macar putin sensul. Mi-am iubit parintii si mi-am dat sufletul pentru ei fara sa-mi dau seama ca-mi pierdeam eu timpul si tineretea, m-am straduit din rasputeri sa fiu o sotie perfecta, m-am maritat pentru ca vorbea lumea ca traiesc cu un barbat si nu sunt casatorita si dupa 9 ani m-am trezit ca sotul traia de mult cu alta femeie, chiar o ruda apropiata, sub nasul meu, m-am chinuit sa fiu angajatul model si dupa ce am plecat, fiecare si-a vazut de viata fara sa-i pese ca eu mi-am dat sufletul acolo pentru ca toata lumea sa fie multumita. Ma bucur ca m-am trezit la timp si ma simt bine. Acum traiesc cu un barbat si nu sunt casatorita si ma simt foarte bine, am invatat sa spun nu atunci cand nu vreau sa fac un lucru fara sa-mi mai fac griji despre ce vor spune despre mine si cel mai important am facut un copil si am reusit sa-mi opresc dorinta asta de a face totul perfect, cand ma priveste, imi zambeste si ma strange in brate este cea mai mare bucurie, nu-mi mai pasa si nu mai vreau sa fiu perfecta pentru nimeni pentru ca am inteles ca nimanui nu ii pasa si nimeni nu te vrea perfecta. Ochii copilului te invata ca asa cum el te accepta si te iubeste imperfecta, doar pentru ca esti mama lui asa trebuie sa te accepte si lumea din jurul tau, iar daca nu vor sa te accepte imperfecta nu are nici o importanta, pur si simplu mergi mai departe. Va pup si va iubesc asa imperfecte!
Răspunde-i
Paul (16.02.2011, 20:42)
Da Raluca , ai dreptate ! nu suntem pefecti , dar poate ca tocmai acest lucru ne face sa fim diferiti , fiecare tinzand , dar reusind mai mult ( de obicei mai putin ) sa atinga perfectiunea . Nu iti fa insa probleme , nu suntem masini si avem voie sa gresim , problema este sa invatam din greselile noastre . In rest cred ca ar trebui sa punem mai mult accent pe organizarea timpului si daca iti aduce aminte din trecut , acest lucru ti l-am sugerat mai tot timpul . Cauta sa te bucuri din tot sufletul pentru micile nimicuri . Nici nu sti ce bine te vei simti .Viata este facuta dintr-o multime de nimicuri , de obicei imperfecte , care insa ar trebui sa ne bucure , mai ales ca o sa constati ca de obicei , peste ani , ne vom aminti de cele mai multe ori de lucrurile imperfecte , de situatiile imperfecte si de incercarile , de multe ori imperfecte de a rezolva situatiile aparute . Oricum , perfecta sau nu ,viata este frumoasa , deci bucura-te de ea in orice moment .
Răspunde-i
Oana (16.02.2011, 19:47)
Citind artilolul mi-a amortit jumatate din cap. Doare rau :). Multumesc Raluca. Cum imi place sa zic: suntem perfecte in imperfectiunea noastra. Voi fi fericita cand voi crede ceea ce zic :)
Răspunde-i
alex plesca (16.02.2011, 17:31)
In momentul ac, articolul tau vine ca o piesa de puzzel in locul ..momentul..in care este nevoie sa.mi amintesc ca lupt cu> be perfect< ca si tine. Este un driver si a fost instalat de altii. Joia trecuta m.am odihnit in spiritul jucaus numit freezeeee:) si pt felul in care ai impartasit o parte din tine cu noi..publicul! Ti.am recunoscut chipul pt ca m.ai inspirat in acea seara..pur si simplu cu felul tau de a fi...intr.un momment in care aveam mare nevoie de frumusete autentica...si astfel imaginea unei ..ea..Perfecta..si de care ma despartisem perfect de citeva zile..nu a mai cistigat teren.... Aceste citeva ginduri nu reprezinta inceputul unei obsesii! Ma inspiri cu ait mai mult cu cit iti pot observa imperfectiunile.Intr.un fel..imi esti un remediu de la distanta
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Ce caut eu in viata mea

Sex in Romania

27 ian 2013 6

Nebuna si orasul

21 oct 2012 9

Du-o acasa

17 ian 2012 2

Sa vina si 2012

6 ian 2012 2

Recapitulare

7 dec 2011 8

Spatiu-ultima frontiera

21 sep 2011 1

Nu fugi

7 sep 2011 1
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr