Păcăleşte-ţi metabolismul: Dieta cu beneficii nebănuite

De în Diete 10 dec 2020

Conform cercetărilor, încercarea de a accelera metabolismul prin această dietă nu este una de succes, însă aduce alte beneficii de care ar trebui să ştii.

Dieta pacaleste metabolismul

Dieta care îţi păcăleşte metabolismul şi kilogramele în plus

Este o dietă aflată în tendinţe în ultima perioadă şi îţi promite că prin păcălirea metabolismului vei reuşi să slăbeşti mâncând tot ce vrei.

Adepţii acestei diete susţin că alternarea unor zile în care consumi puţine calorii cu zile în care creşti aportul caloric are ca rezultat arderea kilogramelor în plus şi accelerarea metabolismului.

Din păcate, nu există studii care să confirme rezultatele acestei diete, ce seamănă cu postul intermitent, fără însă a implica şi restricţiile extreme ale acestuia.

Un exemplu de dietă menită să îţi păcălească metabolismul este una în care ai o zi cu 2000 de calorii consumate pe zi, urmate de o zi în care consumi doar 1200 de calorii. Astfel, se crede că îţi ţii metabolismul activ şi astfel ajungi să arzi mai multe calorii şi să scapi de aşa-numita rezistenţă biologică, ce ia forma apetitului sporit, de exemplu.

Alte beneficii ale dietei care îţi păcăleşte metabolismul

Chiar dacă nu îţi aduce rezultatele dorite, întrucât funcţionează pe principii similare postului intermitent, această dietă ar putea aduce alte beneficii, printre care îmbunătăţirea nivelului glicemiei şi sporirea metabolizării grăsimilor. Astfel, organismul ar putea ajunge să gestioneze mai bine carbohidraţii şi lipidele din alimente. Prin urmare, ar însemna că putem tolera mai bine bombele calorice, bogate în grăsimi şi carbohidraţi.

În plus, în urma acestei diete, organismul ar căpăta o oarecare flexibilitate metabolică, adică o abilitate sporită de a gestiona resursele de energie, de a depozita şi de a arde carbohidraţii şi grăsimile deja acumulate în organism. Acest fenomen poate duce la îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină şi poate ajuta la reducerea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare şi a diabetului.

  Sursă foto 

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 ian