3 Reguli simple pentru un mic dejun diet-friendly

De în Diete 1 dec 2020

Contează mai mult decât crezi să mănânci ce trebuie la micul dejun dacă vrei să slăbeşti.

Mic dejun diet-friendly

Dacă vrei să slăbeşti, nu trebuie neapărat să mănânci ceva imediat ce te-ai trezit, însă există numeroase cercetări care arată că există beneficii multiple în a avea obiceiul de a servi un mic dejun sănătos.

Principalul avantaj al micului dejun este acela că pune metabolismul în mişcare, iar o alegere sănătoasă de alimente la prima oră a dimineţii setează tonul întregii zile în materie de alimentaţie.

Iată ce să mănânci ca mic dejun diet-friendly:

1. Evită dulciurile

Da, un corn cu ciocolată alături de cafea sau ceaiul preferat sună bine, însă dacă consumi alimente dulci la prima oră a dimineţii nu faci decât să creşti artificial nivelul de insulină şi să rişti să rămâi fără energie la mijlocul zilei, când glicemia îţi va scădea brusc. Nici cerealele cu miere sau băuturile pe bază de fructe nu sunt alegeri fericite pentru micul dejun dacă vrei să slăbeşti. Sunt alimente sănătoase, însă te vor lăsa pradă poftelor de dulce pe parcursul întregii zile.

Alege, în schimb, ceva consistent şi puţin sărat. Un ou, preparat cum îţi place, acompaniat de câteva felii de avocado, reprezintă un mic dejun diet-friendly ideal. O alternativă la fel de bună ar fi omleta cu legumele preferate.

2. Pune accent pe proteine în defavoarea carbohidraţilor goi

Ai nevoie de acest macronutrient dimineaţa pentru ca organismul tău să resimtă senzaţia de saţietate ope termen lung. Dacă consumi proteina la micul dejun, nu vei mai fi tentată să ciuguleşti nimic până la prânz şi nici să dai iama în frigider sau să dai comandă de fast-food la mijlocul zilei.

Specialiştii recomandă 20 de grame de proteine pentru un mic dejun diet-friendly.

Important este ca, orice ai alege să mănânci, să adaugi orice altceva, fie proteine, fie grăsimi, pe lângă carbohidraţi. Carbohidraţii simpli nu îţi oferă o senzaţie îndelungată de saţietate şi te predispun la un nivel instabil al zahărului din sânge.

3. Alege un volum mare cu un aport caloric mic

Adaugă la micul dejun alimente care au un aport caloric mic pe suta de grame, astfel încât să poţi spori volumul de mâncare fără să îţi pui în pericol silueta. Alimentele cu un conţinut mare de apă, precum fructele şi legumele, te pot ajuta să te simţi sătulă pentru mai mult timp, fără să depăşeşte necesarul caloric.

Foto Omi Sido, Pixabay

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 ian