smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»

Mercur intra pe 20 august in mers aparent retrograd: Afla ce trebuie sa faci!

Vineri, 20 august, ora 14.00 ora Romaniei, Mercur, mesagerul si hotomanul zeu al Cuvantului,  aflat la 19 gr 01 Fecioara, va intra in mers aparent retrograd, deci asteptati-va ca negocierile, comunicarea, calatoriile, intalnirile, telefoanele si calculatoarele sa o ia razna.

Mercur intra in retrogradare, in mod normal, de trei ori pe an, dar in acest an el face acest lucru de patru ori, ceea ce este neobisnuit. Cand o planeta retrogradeaza, stim ca fenomenul este insotit de o serie de eveneminete legate de influenta planetei respective.

Ideal ar fi sa privim perioada de retrogradare ca pe un ciclu care se initiaza cu momentul cand planeta incepe sa-si incetineasca miscarea si face sa para ca porneste in sens invers prin zodiac si se incheie cand revine in punctul de unde a inceput incetinirea. In timpul acestui ciclu, energia planetei este foarte puternica, atat de puternica incat poate sa genereze un eveniment crucial, de importanta nationala sau internationala, sa spunem.

Sa ne amintim numai de tragedia care s-a produs pe 5 iulie cand a intrat Uranus in retrogradare, cand, la Tuzla, s-a prabusit un avion militar  de tip AN 2, aparent fara niciun motiv, avand la bord 14 persoane din care 12 au decedat sau de tragedia de la Smolensk, petrecuta la doar 3 zile zile de la intrarea in retrogradare a lui Pluto, pe 10 aprilie, si cu 7 zile inainte de intrarea in retrogradare a lui Mercur;

Mercur retrograd aduce dupa sine, atat in plan relational, cat si individual si colectiv, neintelegeri.Comunicarea este compromisa prin scurtciurcuitari fara motiv, este greoaie si apar blocaje, mai ales in tratativele comerciale, diplomatice sau in negocieri; cad liniile telefonice, retelele de calculatoare, motoarele autoturismelor se defecteaza, transporturile urbane par haotice, trenurile au intarziere, bordul computerizat al avioanelor se blocheaza ori turnul de control nu mai poate controla zborurile, satelitii nu mai transmit informatii sau daca transmit fie sunt trunchiate, fie eronate. Si toate acestea se produc de regula, deoarece o parte conotativa a informatiei, mica dar importanta, se pierde aiurea.

Nu este recomandat sa luam decizii importante cand Mercur este retrograd, cu exceptia situatiilor in care aceste decizii sunt necesare, deoarece atat modul de gandire cat comunicarea sunt viciate.

Ideea este ca atunci cand Mercur este retrograd sa luam lucrurile pe rand, sa evitam sa ne gandim la mai multe probleme deodata pentru ca el aduce schimbari imprevizibile si blocajele de care aminteam, dar tindem sa experimentam ceva mai mult irascibilitatea, sa tensionam relatiile dintre noi si frustrarile sa creasca pe masura.

Mercur provoaca, in aceasta perioada, restrucutarea proceselor de gandire si multi dintre noi intra, parca din senin, in panica, vor sa spuna un lucrur si iese altceva, senzatia ca nu pot spune ceea ce gandesc se acutizeaza si logic, toate acestea, devin frustrante. Devenim mai interiorizati, mai introspectivi, meditam mai mult asupra evenimentelor din jurul nostru, suntem preocupati de lucruri care tin de semnul implicat in retrogradare.

Caracteristica zilei

Mercur se va afla la 19 gr 03 Fecioara in momentul cand va intra in retrogradare, pe 20 august. Va fi o zi a emotiilor contradictorii si a limitarii perceptiilor noastre care pot duce la izbucniri violente. Va fi dramatic! Pasionalul Marte si senzuala Venus vor fi in conjunctie perfecta, la 13 gr Balanta, am spune ca traiesc un moment de intimitate incandescent daca ne gandim ca impreuna raspund de pasiunea fizica in actiune, dorinta si fertilitate, doar ca din timp in timp vor fi periodic inghiontiti de patratul pe care il fac cu Luna din Capricorn.

In acest timp, dincolo de conotatia senzuala si picanteriile intalnirii dintre Marte si Venus, sa fim atenti la reactia lui Neptun, care desi pare distrat si pus pe sotii, se afla sub controlul sever a vanitatii Soarelui si a glacialei Luni, deci dezamagirile pot fi la ordinea zilei pe 20 august.

Intelepciunea intruchipata care este Chiron, retrograd la randul sau, receptioneaza cu irascibilitate aspectele unui Marte dezlantuit in tavaleala lui cu Venus. Speranta prevenirii unei sexualitati debordante a omenirii - ganditi-va numai cate VIP uri nu se interneaza in sanatorii private pentru...dependenta de sex (David Duschovny, Gillian Anderson, Mick Jagger) nu se va fructifica, cel putin nu pe 20 si nici pe 21 august, problemele lumii se ascund in umbra unui patrat pe cat de rar pe atat de stresant dintre Saturn, Domnul karmei si Pluto, Printul Intunericului, iar furiosul in valvatai care este Soarele nu se va da in laturi sa-l contreze pe Chiron si el cu o opozitie enervanta.

Caracteristica retrogradarii

Mercur in Fecioara da claritate, logica, interes pentru stiinte, un mental plastic, precum si elocventa in exprimarea ideilor, o vorbire fluenta, chiar in mai multe limbi. Faza de retrogradare sugereaza ca multe dintre aceste idei necesita o revizuire de fond sau o solutionare urgenta si acest lucru nu se poate face decat cu foarte mare atentie. Comunicarea in aceasta perioada tinde sa devina nejustificat de analitica si extrem de critica, echivalenta daca vreti cu un soi de irascibilitate care nu poate fi controlata si de aceea este nevoie sa ne temperam, sa invatam sa fim calmi si chiar sa ridicam mana cand cerem sa fim ascultati. Concluziile pe care le vom trage acum, vor fi pripite dar punctuale. Va trebui sa ne controlam irascibilitatea, egoismul si critica chiar daca mai planeaza asupra situatiilor o umbra de suparare, mai ales pentru nativii nascuti in semnele mutabile. 

Vor fi afectate toate formele de comunicare mai ales cele legate de transmiterea de date stiintifice, de analize de tot felul, de profesiile care implica studiu permanent cum sunt medicina, mai ales specializarea care are in grija copiii noi nascuti (neonatologia) psihologia si jurisprudenta, dar si anumite domenii de medicina veterinara; va fi scurt -circuitata comunicare si in ce priveste actiunile de preventie a incendiilor precum si cele din domeniul serviciilor, inclusiv serviciile speciale de salvare de tip SMURD, Salvamont sau Salvamar, dar si serviciile militare si de aparare a ordinii publice si, in general, oricare alt tip de serviciu de consultanta.

Este o perioada in care ar fi bine sa ne notam ideile care ne vin, solutiile la care ne-am gandi, sa planificam calatoriile pe care vrem sa le facem, sa nu ne enervam daca Internetul cade sau mail-urile noastre sunt interpretate gresit ori daca nu mai gasim actele, documentele sau hartiile cu care lucram si care, mai mult ca sigur, sunt ratacite sub maldarul de hartii de pe birou.

Jocul cosmic al ielelor
    
Soarele va intra in semnul Fecioara pe 23 august, accentuand Luna Plina din semnul idealistilor si sensibililor Pesti. Este un lucru bun daca ne gandim, ca primele grade ale Fecioarei sunt asociate norocului si bogatiei atunci cand sunt atinse de influenta unor stele fixe, iar anul acesta, in mod special, Regulus va fi cea care va da tonul si influentele sale benefice se vor resimti in primele 3 - 4 grade din Fecioara. Trebuie specificat cat stelele fixe nu traverseaza eliptica cu aceeasi viteza cu care o fac planetele. De exemplu, in ultimii 10 ani, Regulus nu a parcurs decat...8 minute!

Mercur va reveni in mers normal pe 12 septembrie cand va ajunge la 5 gr 26 Fecioara. Atunci va fi conjunct cu steaua fixa Alula Borealis, cea mai in spate stea din Ursa Mare. Ptolemeu spunea despre Ursa Mare ca seamana cu Marte si desi poate da calm, prudenta, autocontrol, rabdare, atentie, poate induce si suspiciune, neincredere, un spirit greu de linistit, furie nepotolita si mareste dorinta de razbunare. Deci este posibil sa simtim aceasta revenire in mers normal mai sinergic si mai dinamic decat ne-am astepta.

Tag-uri: , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din www.astrologiecuminerva.blogspot.com; www.cal
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr