Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Medicina energetica si viitorul

Elemente de medicina energetica

Medicina energetica lucreaza cu conexiunile subtile care se realizeaza intre minte, trup si spirit, toate menite sa mentina un echilibru dinamic. De exemplu, homeopatia si esentele florale sunt doua forme de medicina energetica care actioneaza asupra campului energetic al corpului si au particularitatea de a actiona asupra sistemului nervos si asupra psihicului uman.

Simptomele pishice care au drept substrat perturbarea subtila a campului energetic sunt adesea ignorate. O viata sanatoasa poate regla aceste tulburari actionand direct asupra capacitatii organismului de as mentine echilibrul si se compenseaza in fata stresului, de exemplu. Simptomele dereglarii acestui mecanism de autoreglare se simt cand este canicula,  mancam in graba, suferim un accident sau o boala ne obliga sa stam la pat mai multa vreme.

Aura este un camp energetic aflat imprejurul si chiar patrunzand in interiorul corpului nostrum. Clarvazatorii si tamaduitorii descriu aura ca fiind de forma unui ou de lumina si culoare. Aura se intinde peste corpul material si poate avea o grosime de la cativa zeci de centimetri pana la cativa metri. In ultimii ani insa foarte multi oameni spun ca vad aura in culori pe care le radiaza cu siguranta diferitele forme de energie din corp, transformand acest lucru intr-un adevarat fenomen de masa. Mai intai, stiinta a fost cea care ne-a dat aceasta informatie, dar ceea ce se intampla de cativa ani incoace este un adevarat fenomen mai ales de cand aura a putut fi si fotografiata. Lideri in domeniu sunt cercetarile facute de savantii rusi.

Fizicienii au cunostinta despre acest lucru atunci cand vorbesc despre curgerea energiei si despre materialele conductoare cum este firul electric, sau despre conductibilitatea campului electromagnetic si despre conductori. Acest curent poate fi masurat cu un instrument electric numit galvanometru si care este elementul de baza dintr-un generator electric.

Procedeul fotografic numit Kirilian este singurul capabil sa surprinda aura si sa o imortalizeze. S-a vazut atunci ca aceasta este alcatuita din mai multe straturi de energeie, fiecare avand o alta vibratie. Ca sa intelegem acest lucru haideti sa le luam pe rand si sa vedem daca primul strat energetic este usor de recunoscut. Sa presupunem ca cineva din jurul dvs. Se infurie. Primul lucru de retinut este ca energia acestei furii va lovi mai intai in afara sau in staratul spiritual al aurei ori in aura dvs. Si o preluati fara sa vreti. Cel mai bun lucru pe care il puteti face in aceasta situatie este sa fiti calmi si sa va spuneti ca respectivul sau respectiva a avut o zi grea. Din nefericire si a doua oara cand va intalniti cu persoana respectiva este tot furioasa. Energia acestuia incepe sa penetreze de asta data stratul mental din aura dvs. Veti crede ca dvs. provocati aceste reactii de furie astfel ca incepeti sa va puneti problema cum sa il ajutati. Daca persoana respectiva continua sa fie furios in prezenta dvs., energia acestuia va ajunge sa patrunda si mai adanc in aura dvs. ajungand pana la stratul emotional, astfel ca atunci cand va reveni furios in preajma dvs., sa fiti la randu-va furios sau cel putin iritat. In fine daa situatia se mentine stresanta, energia dvs fizica va avea de suferit: muschii se vor incorda, va veti simti umilit sau veti fi permanent intr-o postura defensiva.

Exemplul de mai sus arata ca aura este compusa din patru straturi importante: spiritual – care capteaza toate starile sufletesti, mental – contine toate gandurile si cele mai profunde credinte, emotional – aici se regasesc tristetea, furia, veselia, bucuria, adica inreg spectrul emotional si fizic care, in fapt, este corpul nostru. Literatura ezoterica imparte campul fizic in corpul material si corpul eteric, care ar fi inclus in corpul fizic.
Multi dintre cei care spun ca vad aura nu pot face diferenta intre aceste straturi pentru simplul motiv ca acestea coincid cu propriile straturi. In schimb clarvazatorii vad aura ca pe un joc strident de lumini, energia in miscare intepand, impungand, ciupind sau vibrand in diferite tipare si culori. Iar daca unii oameni au avut norocul sa se nasca cu abilitatea de a vedea sau a simti aura, ceilalti pot invata sa o faca.
Normal ca ne intrebam cum am putea interpreta aura. Intr-adevar, pot fi depistate diverse forme sau tipare care sa sugereze sanatatea sau dimpotriva, problemele fizice. Cu timpul veti invata sa distingeti intre emotiile personale si starile fizice proprii si cele ale altei persoane.

Tipar   - Semnificatie


Translucid, energetic echilibrat , senzatie calda binefacatoare si invaluitoare - Transparenta aurei si echilibrul energetic este tipic pentru o sanatate buna, vitalitate, claritate mentala si echilibru emotional.
Aura zimtata sau energie haotica; disconfort prin senzatii arzatoare sau intepatoare - Aceasta aura este tipica furiei sau poate fi un indicator de sanatate – poate sugera boli ale sistemului imunitar, infectii, cancer, dar si confuzia mentala. Nu faceti supozitii sub nici o forma.
Aura palida, energie tulbure; senzatii deloc placute - Aceasta aura vorbeste despre stari de rau, tristete ori depresie. Poate indica in acelasi timp gelozia sau incapatanarea, refuzul de a uita ceva neplacut. Mai poate da indicii asupra unor slabiciuni fizice, asupra slabiciunii memoriei sau a unor traume vechi. Poate fi un punct de plecare pentru oboseala mentala sau emotionala. Nu faceti supozitii sub nici o forma.
Aura inghetata sau energia slaba, senzatie de rece, de umed ori de intepenire - Acest tip de aura indica teama, frica, groaza, credinte de neclintit sau o traunma foarte veche.

Culorile aurei constituie subiectul unor controverse de foarte mult timp. De aceea voi incerca sa va prezint sumar acest lucru care sa fie un ghid usor de urmat.

Culoare  -  Semnificatie

Rosu    O culoarea stralucitoare sugereaza o natura pasionala si energica adesea asociata cu oamenii intreprinzatori, curajosi sau dornici de afirmare. Daca culoare se pastreaza intacta si in adancimea ceorlalte straturi acest lucru sugereaza orientarea fizica in viata, spiritul de aventura si, de regula, un om stapan pe actiunile sale.

Un rosu tulbure sau intunecat poate indica teama, iar un rosu portocaliu interesul pentru sex sau pasiune.

Portocaliu  
 Simbolizeaza o persoana pasionata, creativa, cu o personalitate aventuroasa. De asemenea, mai poate arata pasiunea sexuala si ambitia.

Galben
    Indica adesea o persoana inteligenta, afectuoasa si vesela, adesea neobosita. Uneori galbenul mai poate sugera si energia intelectuala.

Verde 
   Verdele stralucitor este culoarea inimii si in consecinta, sugereaza vindecarea si cresterea, sporul. Cei care au foarte mult verde in aura lor sunt foarte buni consilieri si cei care au reale calitati de tamaduitor. Sunt sociabili si le place sa ii ajute pe ceilalti.

Un verde inchis da indicii despre oamenii carora le place sa-si asume responsabilitati, sunt ambitiosi si le place sa munceasca pentru a aduna avere si a trai o viata imbelsugata.

Verdele tulbure il arata pe invidios.

Albastru    Este culoarea expresiei de sine asa ca atunci cand apare intr-o aura s-ar putea sa aveti in fata un dascal sau pe cineva care vorbeste in public sau poate doar se exprima pe sine.

Oamenii cu o aura albastra intacta sunt senzitivi si stiu sa ii sprijine pe ceilalti si la bine si la rau.

Roz 
   Indica o persoana indragostita sau care practica meditatia pentru a-si dezvolta latura afectiva si spirituala.

Purpuriu 
   Vorbeste despre o persoana extrem de senzitiva si cauta intelegerea trecutului pentru cresterea spirituala.

Negru  
 Nu este o culoare intotdeauna rea, dar atunci cand trece de la tulbure, intetosare la o culoare inerta, da indicii asupra unor slabiciuni, boli, adesea incurabile sau depresie. Negru mai poate sugera latura misterioasa a persoanei.

Alb 
   Albul aurei poate da indicatii despre o persoana foarte implicata sau prezenta ingerului pazitor ori a ghidului spiritual.

Auriu 
   O asemenea persoana isi dezvolta fiintainterioara. De asemenea, indica o puternica legatura cu Dumnezeu/divinitatea.

Argint    Aceste persoane sunt adesea buni in comunicare sau foarte buni pe relatii cu publicul.

Din punct de vedere anatomic, sistemul nervos este un conductor pentru impulsurile nervoase, curgerea acestora semanand foarte bine cu ceea ce numit curent electric. Impulsul este transmis de la fibra nervoasa asemeni impulsului electric care poate fi masurat cu instrumente cum este electrocardiograful sau electroencefalograful (undele alfa si beta ale creierului sunt unde electrice, de aceea epilepsia poate fi detectata cu ajutorul EEG-ului, pentru ca in esenta, epilepsia este o boala rezultata in urma perturbarii transmisiei impulsurilor nervoase).

Stim cu totii ca atunci cand curentul nervos trece prin conduct creeaza un camp magnetic si in ce ne priveste pe noi oamenii, aceasta este aura pe care multi sustin ca o vad. Este o chestiune controversata aceasta vedere a aurei, deoarece este impropriu spus, de fapt, se pare ca este vorba de impulsurile electrice pe care le percepem ca venind de la o alta persoana. Majoritatea fizicienilor si biofizicienilor spun ca de fapt, aura nu se poate vedea, cum nu vezi nici campul electrostatic dar pe care poti sa-l simti, si ca este vorba tot despre un camp static, de aceasta data cel uman. Ca ni se pare colorata, este rezultatul perceptiei noastre, mesajului care ajunge in creier si unde este decodificat la nivelul acestuia apoi retransmis sub forma imaginii de culoare.

Cand trecem pe langa un generator electric, intram in campul magnetic al acestuia, la fel cand iesim, dar si la intrare si la iesire se produce o scurgere de energie. La fel se intampla si cand intersectam una din numeroasele linii magnetice care leaga Polul Nord de Polul Sud. Ca sa nu mai spunem de organismul nostru, de impulsurile electrice care voiajeaza in sus si in jos, datorita sistemului nervos. La fel se poate intampla cand asistam la un experiment cosmic, deoarece campurile energetice galactice influenteaza intr-un fel sau altul, campul magnetic al pamantului, la fel cum energia planetelor din galaxia noastra interfereaza atat cu campul magnetic al pamantului cat si cu campul magnetic al oamenilor aflati in acel punct de intersectie si influenteaza transmiterea impulsului nervos – fiori, stari inexplicabile de energie debordanta, stari de bine sau stari de rau s.a. Iata deci, cauze si efecte, rezultat al relatiei care se poate stabili stiintific intre ceea ce este sus si ceea ce este jos, conform Legii Universale a Polaritatii.

Bibliografie:

• Lee Lehman, The Book of Rulerships, Lotus Press,1992
• Ernst Schrott, Ayurveda, Polirom 2005
• K.N.Udapa, R.H.Singh, Manual de Ayurveda, Govinda, 1998
• Lihua Wang, Medicina chineza, Polirom 2006

Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

CHIRCA FLORIN (15.06.2010, 14:50)
Buna ziua,

Centru de Dezvoltare Personala "Body Mind Spirit" care are ca scop promovarea unei vieti pline de sanatate,armonie si prosperitate prin programe de dezvoltare personala (cursuri, tabere, expozitii), va propune o colaborare privind promovarea reciproca prin :
- postarea de banner pe site-ul dumneavoastra cu link catre site-ul nostru.

- postrea unui articol pe site cu mentionarea sursei.

-trimitere de newsleter
Mentionez ca in ultima luna am avut un numar de 25000 de vizitatori unici.

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Pentru orice detaliu va stau la dispozitie.
www.bodymindspirit.ro

Cu stima
Florin Chirca
Mobil: 0724388467
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Putin cate putin din astrologie
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr