chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Jurnal pe 2010 al unei dependente de diete

În Diete 6 ian 2010
"Buna! Ma numesc X si sunt dependenta de diete. Am cam dat-o-n bara de sarbatori cu alimentatia, am recidivat, ca sa spun asa, programului strict si fara de cusur al alimentatiei si sportului, dar am un an intreg la dispozitie sa fac tot ce imi sta in putinta pentru silueta". Cum se traduce pentru o astfel de dependenta "tot ce imi sta in putinta"? Nici cu gandul nu ganditi: vedeti programul stabilit de ea pentru fiecare luna a anului si mai ales, sfatul Feminis de luat in seama pentru orice exces si nesabuinta din calea ei.

"Buna! Ma numesc X si sunt dependenta de dieta" suna anuntul facut la inceput de an al unei membre a unei comunitati destul de largi din lumea intreaga, chiar daca nerecunoscuta oficial: comunitatea femeilor dependente de diete. De obicei, aceasta fraza nu este folosita intr-un context tocmai pozitiv, ci ca o recunoastere a unei stari bolnave, suferinde, a unei dependente

"Dieta-holicele", ca sa adaptam in contextul nostru un cuvant in mare trend in ultimii ani, au un plan bine pus la punct pentru fiecare luna a anului 2010. mai mult sau mai putin daunator, mai mult sau mai putin excesiv, restrictiv sau permisiv, ele fiind genul de persoane care merg pe principiul "ori la bal, ori la spital". Sa fie oare bine? Sa nu? Oare ce are de gand una dintre ele? Sa vedem cum arata "jurnalul anului 2010" pentru o diet-addict. Nu rata nici "Sfatul Feminis" al fiecarei luni!

Ianuarie
- A cazut in patima mancatului de sarbatori, acum este timpul pentru curatenie generala in organism...

E clar, inca are mustrari de constiinta de pe urma recidivei pe care tocmai a trait-o in acest an de sarbatori. Stie ca a exagerat cu toba, carnatii sau caltabosii pline de alimente si ingrediente "otravitoare" pentru silueta, iar aceasta din urma s-a cam "ofilit" in ianuarie. Plus ca nici tonusul ei nu mai este ce a fost. Se simte intoxicata din cap pana in picioare si inspecteaza toate sursele necesare pentru o cura de detxofiiere, sau de ce nu, mai multe (ca doar e diet-addict), care are si efect de slabire.

Asadar, incearca toate trucurile, se aprovizioneaza cu toate solutiile si trece la treaba: 3 zile asa, o saptamana asa, cateva zile pe dincolo si, la sfarsitul lunii, s-ar trezi cu "performanta" de a nu ii reusi nimic din ce si-a propus, poate din ce nu si-a propus: amestecuri de remedii naturiste care le-au daunat stomacului, "prea multa" detoxifiere si multe alte efecte secundare ale unei diete care nu trebuai sa tina mai mult de14 zile. Pentru ca o dieta detoxifianta se tine doar o data pe an, nu mai mult de 14 zile si, mai ales, sub supravegherea atenta a unui specialist pentru a nu risca deshidratare, migrene, dereglarea programului alimentar si oboseala cronica...chiar la inceput de an.

Sfatul Feminis
: Mai intai fii constienta si sigura ca stii ce inseamna si mai ales la ce ajuta detoxifierea. Daca nu esti sigura ca ai nevoie de a aceasta dieta, nu iti va reusi. Ada Cirap a expus acum ceva timp un articol pe Feminis cu un titlu sugestiv "De la ce ne salveaza detoxifierea".  Noi am tot recomandat dieta Oshawa ca exemplu sigur de dieta, chiar daca e nevoie de supraveghere de specialitate. Sfatul nostru este sa apelezi la specialist pentru acest demers.

Februarie - Capcana pastilelor de slabit

Ok, cu detoxifierea s-a cam lamurit ea, acum este vorba pur si simplu de kilograme in plus. Odata cu tentativele de detoxifiere a oscilat intre kilograme in plus/minus, insa acum, dupa ce a esuat in incercarea unei curatenii eficiente a organismului, a pus la loc tot ce daduse, datorita nevoii de a manca mult mai consistent si complex pentru refacerea ficatului si a stomacului de dupa socul experimental al lunii ianuarie. Ce poate fi mai simplu decat o pastila de inghitit si, ca prin magie, kilogramele se topesc? Stiti vorba aceea "pe afara-i vopsit gardul, inauntru leopardul"? Cam asa ar arata si organismul ei dupa o luna de astfel de "diete"!

Sfatul Feminis: Poate pe mine nu ma crezi, mai ales ca nu am trecut prin asta, dar istoria lor graieste de la sine: Pana unde au mers ele pentru a slabi? Nu incerca si tu sa scrii o astfel de istorie... Nu uita! Femeile ambitioase ajung departe...fii si tu una si descopera 13 lucruri pe care ele le fac pentru a slabi si adopta-le in viata ta!

Martie: Cel mai bun mod de a slabi este de a nu...manca!

Ok, poate ca pastilele de slabit nu sunt solutia cea mai buna, astfel ca dependenta noastra de diete incepe sa cerceteze sursele in lung si in lat dupa alte si alte solutii de slabit, cel putin mai sanatoase decat pastilele miraculoase. Si unde altundeva sa umble decat la alimentatie....eee ce diete cu legume si fructe...a citit ea ca intr-o logica simpla a evenimentelor, daca nu mananci, nu te ingrasi, iar daca mananci mai putin decat de obicei, chiar slabesti. Mai sa fie! Pe bune, mi-am zis eu! Din putin in mai putin, astfel ca "dieta-holica" noastra risca sa devina anorexica, bulimica sau mai rau pe patul de spital intr-o stare de degradare completa....

Sfatul Feminis
: pai vedeti voi fetelor, si atunci cand mancati mai putin pentru a slabi, trebuie sa stiti exact ce sa mancati, pentru a avea in organism toate mineralele si vitaminele necesare functionarii unui organism, caci daca nu acoperiti intregul arsenal de elemente vitale...nu e de bine..asadar, nu infometarea este cea mai buna solutie de slabit, ci este cea mai sigura metoda de a ajunge la un spital...poate ca nu l-ati mai vizitat demult, nu-i asa?

Aprilie: Sport extrem...

Ok, ai facut tot ce ai putut si in privinta alimentatiei, se pare ca ai esuat, este cazul sa mergi mai departe si sa apelezi la un prieten al slabitului: sportul. Eeee....suna bine, mai ales ca aici nu te poti teme de excese, prea mult sport nu strica niciodata...si iacata cum dai iama in toate magazinele cu articole sportive, sala cat cuprinde, acasa cat cuprinde...dar nimic...ei, cum asa?

Sfatul Feminis:
sportul fara o alimentatie echilibrata nu slabeste, cel mult mentine in forma, dar pentru efecte sigure, trebuie cel putin sa reduci din ingredientele si preparatele extrem de grase, adica sa iti iei cateva masuri de siguranta pentru a sti sigur ca vei da jos ceva kilograme. Hei, inca nu ai citit regulile ante-dieta cu care trebuie sa fii instruita inainte ca macar sa te gandesti la alegerea uneia...mai ai timp. Iata-le!

Mai - Deja se pregateste de vacanta la mare...si ar face orice pentru o "poza" de revista glossy pe plaja

Ooo, este pe ultima suta de metri pana la vacanta de vara, ei bine, poate pe ultimii 500, dar lucrurile de calitate cer timp indelungat, astfel ca luna mai este potrivita pentru a ataca surplusul de grasime in vederea achizitionarii unui nou costum de baie. Oare ce marime va fi anul acesta? "Dieta-holica" nu are rabdare sa isi construiasca un program cap-coada si pune in practica tot ce aude prin vecini, fara o coerenta, logicitate sau combinatii eficiente. iar rezultatul este zero.

Sfatul Feminis:
Daca nu ai rabdare, ti-l cream noi. Iata un program complet de vara pentru un abdomen sexy la plaja. De asemenea, invata cum sa nu cazi in capcanele dietelor generale!

Iunie - Diete care promit mult in timp putin....

Ai cam esuat in primele luni, nu ai urmarit un program strict, nu ai avut rabdare si nu stii ce sa faci. Mai ales ca vacanta bate in geam. Asadar, se hotaraste sa deschida usa dietelor extrem de rapide, care ii promit un corp de invidiat la plaja: oau, ai gasit diete si de 1 zi, si de 3 zile...hmm, mai mult decat tentant, chiar practic. Nu mai sta pe ganduri si nu se risca sa nu fie o diva la plaja: intra direct in "painea" lor. Azi 2 zile una, 3 zile alta si pana la sfarsitul lunii este ametita...la propriu...

Daca sfatul Feminis l-ai asculta
: Daca iti place cum suna "rapid si eficient", atunci afla ce poti face cu adevarat in 5 minute pentru silueta ta sau 15 moduri prin care tai rapid 500 de calorii!

Iulie - Focusarea pe slabit!

Efectul yo-yo al lunii iunie nu poate lipsi din iulie...si pentru ca nici rezultatele propuse nu isi cam fac aparitia..in plin sezon estival dependenta de dieta este cu nervii la pamant si cu depresia cat casa. Nu mai poate, a luptat 6 luni in cele mai variate moduri posibile, iar acum ai ajuns la capatul puterilor. Nici nu isi mai da seama cat a slabit, cat te-ai ingrasat, ai variat atat de mult numarul kilogramelor incat acum nici nu mai stii exact daca esti sau nu multumita de cum arati.

Sfatul Feminis:
Intreaba-te totusi cat de mult ai sau daca ai nevoie de o dieta si lamureste-te in acest sens. De asemenea introspecteaza bine problema aspectului si stabileste exact "Cine si cand te vede grasa" (s-ar putea sa ai mari surprize analizand acest aspect). Si mai ales...nu tranforma slabitul intr-o piedica in calea fericirii, prin alegeri nepotrivite.... Ia-o de la capat, dar de data aceasta "ca la carte"!

Ai nevoie de motivatie, noi ti-o "inspiram" prin  5 moduri testate prin care sa te motivezi cand vrei sa slabesti!

August - Alimente si trucuri cheie pentru organismul ei!

Asadar, "dieta-holica" noastra depune eforturi ca macar in a doua parte a anului sa devina o dependenta de diete mai sanatoase si mai temperate din punct de vedere al agresivitatii si incepe prin a se documenta atat in privinta programelor de slabit si curelor existente, dar si asupra efectelor lor in cazul ei.

Sfatul Feminis
: Uneori este bine samai arunci un ochi si in astre pentru a afla ce este bine si ce nu sa faci pentru corpul tau, asadar este cazul sa te uiti retroactiv in zodiacul pe 2010, pe care noi ti l-am oferit deja de la finele anului si sa marchezi alimentele cheie si pasii esentiali pe care ti-i recomanda horoscopul in alegerile alimentare si nu numai, pe care trebuie sa le faci. Asadar, ia aminte de la zodia ta, care iti spune cum sa slabesti si mai analizezi si arunca la momentul respectiv un ochi si peste zodiacul lunii august, pentru a afla ce s-a mai schimbat sau nu prin predictiile astrale.

Septembrie
: O dieta echilibrata si complexa....

Dependenta noastra a cercetat si a descoperit ce scrie in stele, este timpul sa treaca la actiune: alege diete cat de cat mai moderate si echilibrate, informata fiind de ceea ce are nevoie si ce nu organismul pentru a functiona la cote maxime si eficiente din punct de vedere al kilogramelor. Poate, de ce nu, si un sfat profesional ar putea sa ii aduca succesul pe care si-l doreste. Poate ca dupa atatea esecuri, constata ca are nevoie de o mana de ajutor cunoscator in acest domeniu

Sfatul Feminis
:
Noi am creat anul trecut un dosar mic de diete tomnatice care functioneaza si te sfatuim sa apelezi totusi si la recomandarile unui nutritionist, pentru a nu mai risca niciun pic ca dieta respectiva sa nu functioneze cum trebuie.Octombrie - Focusare si rabdare!

Dependenta noastra este pe drumul cel bun (a mai gafat pe ici, pe colo, cum fac dependentii, na), are rezultate bune, dar se confrunta cu dileme in privinta continuarii acestor diete. Nu reuseste sa isi gaseasca resursele necesare pentru a continua si vrea sa relaxeze un pic dieta. Cele 9 luni scurse in favoarea cunoasterii si aplicarii in viata personala a unui camp extrem de vast de informatii au obosit-o si simte nevoia sa schimbe dieta intr-una mai light.

Sfatul Feminis: Iata doar 7 motive puternice pentru care nu trebuie sa renunti la dieta ta...sunt sigura ca mai gasesti inca cateva, mai personalizate.

Noiembrie - Plan de atac de o luna... pentru Sarbatori

Stie bine ca in luna cea mai frumoasa din an trebuie sa straluceasca, si, in acest scop, iar incepe "goana dupa metode rapide, rapide de tot". Uita de echilibru, armonie si constanta....recidiveaza si se abate de la drumul linistit indreptandu-se spre ape tulburi, spre fortarea dietei existente cu masuri drastice de alimentatie, imbinarea sportului (in exces) cu ...lipsa de alimentatie si alte astfel de metode...

Sfatul Feminis: Stiu ca suntem oameni si suntem supuse greselii, dar mai bine fara...mentine-te pe o linie de plutire rezistenta, in care sansele de a pica in laturi extreme este foarte mica. Mai bine apeleaza la un plan de o luna de dieta si sport, pentru ca sarbatorile sa te prinda in aceeasi forma buna, cucerita cu greutate.

Decembrie - Castiga lupta cu timpul in silueta, chiar si in prag de Sarbatori!

In decembrie incepe lupta cu timpul: vaicarelile si plansetele pe la colturi ca nu mai face fata, ca nu mai are timp de dieta, ca timpul petrecut in "fata" dietelor, care o atrag atat de mult, macar ca interes, daca nu chiar ca practica (aceasta fiind mai degraba o necesitate nu o atractie) este din ce in ce mai limitat...este chiar tentata sa renunte de tot pentru luna decembrie...

Sfatul Feminis
: Heii...stai asa, nu dispera, as spune eu, iata cateva exemple pentru care timpul se scurge mai incet desi are acelasi numar de ore ca al tau si mult mai multe sarcini ca ale de realizat intr-o singura zi.  Timpul nu este o scuza, motiveaza-te cu ajutorul unui articol care va lamuri ceea ce vreau eu sa spun, in care timpul iese castigator in fata plangerilor tale. Fara a mai te aventura intr-alte planuri care ti-ar pune pe butuci timpul, este timpul sa apelezi la trucuri rapide si sigure si sa descoperi cum Propriul corp poate fi o dieta de succes.

Si de ce nu, niciodata nu este prea tarziu sa inveti a manca...corect. Tehnicile de mancat pro-dieta pot fi cheia succesului in lupta cu kilogramelor.
Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar