Iată cum îți îmbunătățește veganismul starea de sănătate

De în Diete 3 sep 2020

În general, dietele vegane oferă o lume plină cu alimente sănătoase și accesibile pentru toată lumea, iar studiile recente au observat că un număr din ce în ce mai mare de oameni adoptă alimentația bazată pe fructe și legume.

Principala cauză a trecerii la veganism este ideea că animalele nu merită să sufere și zootehnia are un impact major asupra mediului înconjurător și a sănătății, dar în acest articol vei găsi mai mult argumente în favoarea sănătății.

O dietă vegană sănătoasă și variată este bazată, în principiu, pe consumul de fructe și legume, cereale integrale, nuci și semințe, deoarece există nenumărate combinații pe care le poți face pentru a descoperi ingrediente și gusturi noi. În acest sens, multe organizații naționale și internaționale au subliniat faptul că dietele vegane previn și tratează numeroase afecțiuni, printre care obezitatea, diabetul, bolile de inimă și chiar unele cancere.

În ceea ce privește nutrienții, mulți vegani îi asimilează mai bine decât restul persoanelor, ei primind cel mai bun scor în urma analizei dietelor vegane, vegetariene, piscicole și omnivore. Astfel, în general, veganii consumă mai puțină grăsime saturată, dar mai multe fibre, vitamine și minerale, care împreună asigură o greutate corporală normală.

De asemenea, sănătatea mentală este și ea afectată de numeroși factori, iar alegerea dietei face diferența, deoarece o dietă bazată pe plante este în mod natural bogată în antioxidanți, fibre și grăsimi nesaturate, ceea ce ajută la diminuarea riscului declinului cognitiv și apariția bolilor degenerative, inclusiv prevenția demenței, a bolii Alzheimer sau Parkinson.

În concluzie, după cum arată cercetările, organismul uman se adaptează la ceea ce consumă în mod predominant și funcționează foarte bine pe baza unei diete vegane, care acum beneficiază de mai multe oferte de mâncare decât în trecut, datorită numărului mare de adepți.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 ian