Efect NEFAST: Lipsa unei vieţi sexuale regulate predispune la...

De în Single life 24 sep 2016

Sensibilitatea la anumite substanţe poate fi determinată de frecvenţa actelor sexuale, ceea ce poate explica de ce unii oameni sunt mai predispuşi la a se confrunta cu tot soiul de dependenţe.

Cei care au o viaţă sexuală intensă pot dezvolta o toleranţă la anumite droguri, însă în momentul în care aceştia trec printr-o despărţire şi iau contact cu singurătatea şi lipsa de activitate, sensibilitatea la aceste substanţe creşte dramatic.

Studiul, publicat în Journal of Neuroscience, arată că subiecţii cu o activitate sexuală excesivă, neuronii care eliberează dopamină din zona ventral tegmentală a creierului se micşorează. Din moment ce această zonă face parte din circuitul recompensei din creier, este responsabilă pentru generarea sentimentului de plăcere, aşa că atunci când aceşti neuroni se micşorează, se diminuează şi senzaţia de satisfacţie.

Interesant este că acelaşi efect este observat la dependenţii de droguri, care dezvoltă o toleranţă la substanţa folosită. Astfel, indivizii cu o activitate sexuală sporită prezintă un nivel de toleranţă crescut la droguri precum amfetaminele, ceea ce înseamnă că au nevoie de o doză mai mare pentru a simţi plăcerea aferentă administrării drogului respectiv.

Practic, activarea neuronilor responsabili cu eliberarea dopaminei în timpul actului sexual duce la schimbări ale dimensiunii şi sensibilităţii acestora, care, urmată de o perioadă de abstinenţă, îi determină pe indivizi să devină extrem de receptivi la efectele anumitor substanţe, sporind astfel şi predispoziţia la a dezvolta dependenţe.

 

 

Tag-uri: , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...să devină extrem de receptivi la efectele anumitor substanţe, sporind astfel şi predispoziţia la a dezvolta dependenţe. Sursa:www.feminis.ro ...
...actelor sexuale, ceea ce poate explica de ce unii oameni sunt mai predispuşi la a se confrunta cu tot soiul de dependenţe. Citește mai departe… Sursa: feminis.ro
...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Single life
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 oct