Partenerul este în pericol dacă faceţi ASTA săptămânal

De în Dragoste & Sex 6 sep 2016

Deşi se spune că viaţa sexuală devine din ce în ce mai plăcută odată cu trecerea timpului şi acumularea de experienţă, există o discrepanţă între cele două sexe cu privire la efectele unei activităţi sexuale sporite odată cu depăşirea pragului de 50 de ani.

Pentru cuplurile în vârstă care se bucură de o viaţă sexuală activă, cercetătorii vin cu veşti bune şi veşti cât se poate de neplăcute.

Experţii americani au constatat că actele sexuale regulate reduc riscul de afecţiuni ale inimii la femeile trecute de o anumită vârstă. Însă bărbaţii din aceeaşi categorie de vârstă care fac sex o dată pe săptămână îşi dublează riscul de a suferi de afecţiuni ale inimii comparativ cu cei care sunt inactivi din punct de vedere sexual.

Studiul, menit să evalueze modul în care sexul afectează buna funcţionare a inimii la o vârstă înaintată, a scos la iveală că femeile cu o vârstă de peste 57 de ani au mai puţine şanse să sufere de tensiune - o cauză frecventă a atacului cerebral şi infarctului - dacă fac sex regulat şi sunt satisfăcute.

Cercetătorii de la Michigan State University au descoperit că femeile care se consideră satisfăcute din punct de vedere sexual au cu 47% mai puţine şanse de a se confrunta cu probleme de tensiune în următorii cinci ani.

Pe de altă parte, bărbaţii aflaţi în aceeaşi situaţie au şanse de două ori mai mari să se confrunte cu un "eveniment cardiovascular" dacă fac sex cel puţin o dată pe săptămână.

La studiu au participat 2.200 de subiecţi cu vârste între 57 şi 85 de ani, care au fost chestionaţi cu privire la activitatea sexuală şi starea de sănătate pe parcursul a cinci ani.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...între cele două sexe cu privire la efectele unei activităţi sexuale sporite odată cu depăşirea pragului de Citește mai departe… Sursa: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 oct