chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

20 moduri simple prin care arzi 100 de calorii

De în Sport 8 ian 2009
Sarbatorile au trecut si odata cu ele si relaxarea, timpul liber si preparatele traditionale care au facut deliciul oricarei mese. Sportul a disparut complet din programul tau, iar luna ianuarie este o perioada de pauza in toate activitatile pe care le intreprindeai pana acum. Astfel, sala mai are de asteptat pana sa o revizitezi, iar sportul acasa nu este o idee tocmai buna in aceasta luna consacrata "revenirii" dupa sarbatori. Afla atunci 20 de activitati cotidiene prin care arzi cate 100 de calorii si vezi care dintre ele iti fac cu ochiul pentru a le pune in practica... mai mult decat de obicei.
Luna ianuarie este catalogata in general drept o luna „gri" sau cum ar spune altii „moarta" din toate punctele de vedere. Munca parca nu are nici un sens in aceasta luna, cel putin in opinia ta, activitatile sportive sunt inexistente, iar dorinta de a sta pur si simplu se oglindeste in orice clipa si in orice activitate pe care ai tendinta de a o realiza. Mintea doreste, corpul cere... odihna!

Fie ca vrei, fie ca nu, s-a instalat in organism o urma de oboseala sau de moleseala care te face inactiva in prima luna a anului. In loc sa vii cu forte proaspete si sa incepi noul an in forta, parca abia astepti urmatorul concediu sau primul week-end pentru a te relaxa, de parca ai fi muncit asiduu si  in vacanta. O fi un paradox sau nu, este cu totul alta poveste. Dar obiectivul meu astazi, este sa va fac sa incepeti anul cu cateva calorii in minus. Cum? Prin sala, o sa spuneti, si nu aveti prea multa dorinta in a vizita sala la inceput de an sau prin exercitii care necesita timp si efort. Ei bine, nu! O sa enumar 20 de moduri simple, banale, pe care oricum le practicati, fie ca vreti, fie ca nu, sau poate ar fi timpul sa le practicati, prin care ardeti instantaneu 100 de calorii. Par foarte putine calorii, nu-i asa? Dar daca alegeti sa faceti mai multe astfel de indeletniciri adunati dintr-o data 300-400 de calorii arse intr-o zi sau chiar mai multe. Aflati care sunt aceste modalitati simple si alegeti-le pe cele care va surad sau care va sunt la indemana. O metoda eficienta care nu necesita efort si prin care va puteti mentine in forma chiar si in luna ianuarie.

1. Aspiratul – 20 de minute de dat cu aspiratorul prin casa echivaleaza cu arderea a 100 de calorii. Deci, un motiv in plus pentru a va implica in procesul de curatenie a casei.

2. Gradinaritul – daca ai o casa si nu stai in aparatament, nu ezita sa iti aranjezi singura, cand vremea o permite, micuta gradina pe care o ai. Implica-te in amenajarea ei (sapat, greblat, cultivat) si vei beneficia de 100 de calorii minus in silueta ta in numai 15 minute.

3. Plimbatul – poate fi o buna alternativa a sportului practicat in sala daca reusesti sa faci din el un obicei. Oricum, un lucru este cert, 15 minute de plimbat te ajuta sa elimini rapid 100 de calorii

4. Dansul – o activitate distractiva, relaxanta, pe care ai practica-o nu numai cateva minute, ci ore intregi. Dar afla ca 20 de minute de dans intr-un ritm moderat atrage dupa sine o ardere a 100 de calorii. Deci, nu mai sta, asculta muzica preferata si danseaza cat poti de mult, e o activitate care nu displace nimanui.

5. Calcatul hainelor – o activitate care nu intra in preferintele noastre in mod special, dar daca ai sti ca poti slabi facand acest lucru 100 de calorii in 25 de minute, ai face-o? Eu una da, desi nu sunt o pasionata a acestei activitati domestice.

6. Badminton – ocazional, „just for fun", poti arde 100 de calorii in 20 de minute de distractie. E un „sport" pentru orice varsta, bunici, patinti si pitici.

7. Curatenia locuintei – de ce sa platesti pe altcineva sau sa te eschivezi atunci cand se pune la cale menajul propriei locuinte, cand poti sti ca aceasta activitate are si un bonus adaugat aspectului ingrijit pe care il aduce cu sine aceasta activitate. O curatenie eficienta a casei iti ofera bonusul de a arde ceva mai mult de 100 de calorii in 20 de minute. Si cum dereticarea casei dureaza intotdeauna mai mult, si caloriile „sterse" de pe corpul tau vor fi mai multe.

8. Volei – este un sport, dar poate fi practicat si ca metoda de relaxare si distractie alaturi de prieteni sau familie. Si desi este mai placut in aer liber, nici salile amenajate pentru aceasta activitate nu sunt de neglijat. Numai 12 minute de volei ajung pentru eliminarea celor 100 de calorii. Si credeti-ma pe cuvant, ca eu am practicat volei in scoala, si intotdeauna stateam mai mult, de placere.9. Ciclismul – nu ma refer la bicicleta magnetica pe care o ai in casa sau la sala, ci la bicicleta cu care mergi periodic. Nu mergi cu bicicleta? Atunci ar fi timpul sa renunti la masina si la sedentarismul si stresul pe care ti-l ofera in trafic si sa te reprofilezi pe o alta „masina" mai mica, mai practica, ecologica si sanatoasa, oferindu-ti miscarea necesara zi de zi, dupa care multe tanjim, dar nu facem nimic pentru asta. Astfel, 40 de minute la o viteza mica (de aprox. 1,5 km/h), elimina din corp ceva mai mult de 100 de calorii.

10. Inotul – nu ma refer la inotul ca antrenament, ci la inot ca activitate de agrement, astfel ca daca practici de placere inotul, intr-un ritm lejer, poti arde cele 100 de calorii in 15 minute.

11. Aerobic – te intrebi poate de ce am adaugat aceasta activitate aici? Pentru ca nu ma refer la aerobicul de la sala si la antrenamentele decirca o ora de acolo, ci la a practica 10 minute de aerobic sustinut, in propria casa, dupa un DVD, castigand astfel cele 100 de calorii arse.

12. Spalatul masinii – stiu, stiu, exista atatea spalatorii incat ce rost are sa te deranjezi tu, nu-i asa? Dar daca stai la curte si ai la-ndemana tot ce-ti trebuie, distreaza-te intr-o zi cu soare si arde totodata calorii in numar de 100 cu doar 20 de minute de efort. Sigur vei ajunge la o ora si uite-asa vei scapa de 300 de calorii dintr-un foc si ce mai pui si ca masina este curata, gata de iesi pe strada.

13. Urcatul scarilor – nu cauta pretexte de genul stau la parter, sau biroul meu este in asa fel pozitionat incat nu necesita urcatul scarilor! Sunt sigura ca poti urca scari daca vei dori: la metrou, intr-un mall, intr-un centru comercial, in propriul bloc sau la serviciu. Nu trebuie sa o faci din asta o provocare, ci doar sa ai grija ca in fiecare zi sa ai parte de acest „sport", si astfel vei arde instantaneu 100 de calorii in mai putin de 15 minute.

14. Impingand caruciorul bebelusului – este imposibil ca atunci cand ai un copil sa nu apara in peisaj si utilul si eficientul carucior. Zi de zi trebuie sa scoti bebelusul la plimbare, aceasta dovedindu-se in final a fi de un real ajutor siluetei tale – arzand in acest fel 100 de calorii in aproximativ jumatate de ora.

15. Pictand – esti pasionata de arta? Atunci ai totodata si un aliat al unui corp in forma deoarece pictand (mai ales peretii unei camere atunci cand ai de zugravit) arzi rapid 100 de calorii in aproximativ 20 de minute. Daca nu esti prea talentata la acest „sport" distreaza-te totusi si incearca sa iti pui in practica imaginatia. Nu se stie ce va iesi!

16. Ridicand greutati – fie ca ai in casa greutati de 1 sau 2 kg, sau ca improvizezi cu doua sticle, nu ezita sa ridici greutati timp de 15 minute pentru a atinge obiectivul nostru de 100 de calorii eliminate.

17. Patinand – este iarna si patinajul este un sport de sezon. Nu mai sta si „omoara" 100 de calorii patinand intr-un ritm moderat 15-20 minute. Si daca devii dependenta si nu te poti abtine, ramai pe gheata 1 ora si arde peste 200 de calorii.

18. Ping-pong – desi afara e iarna si frig, te poti distra intr-o sala special amenajata pentru partidele de ping-pong, adunandu-ti prietenii si provocandu-i la un astfel de joc. Arzi in acest fel cele 100 de calorii in doar 20 minute.

19. Spaland vasele – iti vine sa crezi ca poti arde calorii spaland vase? Ei bine, asa este, s-a demonstrat ca spaland vasele vei arde cele 10 de calorii in 28 de minute.

20. Indepartand zapada – si pentru a ne pastra in atmosfera iernii si in spiritul activitatilor de iarna, ne axam pe zapada care fie ne acopera masinile, fie gradina, fie ne intra in balcon si suntem neobosite sa o indepartam. Efortul dedicat acestei activitati te „costa" 100 de calorii la fieare 14 minute

Aceste activitati banale m-au facut sa regandesc lista mea de activitati pentru perioada imediat urmatoare. Daca inainte, nu stiam cum sa ma ascund prin casa pentru a nu participa la curatenia ei, o sa ma gandesc de doua ori inainte, sau daca inainte calcatul rufelor era o povara, poate ca nu o sa-l mai privesc atat de dispretuitor stiind ca in spatele lui sta un mic, dar sigur avantaj; voi urca mai des scarile, voi spala mai multe vase si imi voi „sculpta" o silueta de invidiat atunci cand nu am timp pentru dieta si sport.

Tu prin ce fel de activitati arzi calorii?
Tag-uri: , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Viorica Badescu (27.06.2010, 01:53)
Am renuntat de ceva vrema la mersul cu bicicleta dupa-amiaza, invocand cunoscutul sablon: nu am timp. Citind acest articol, m-am hotarat sa reiau acest obicei. Deci: 40 de minute de relaxare cu bicicleta. Multumesc!
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar