Dieta mediteraneana reduce riscul de diabet

În Diete 26 iun 2014
Aceasta dieta vine cu o multime de beneficii pentru frumusete si sanatate, inclusiv reducerea riscului de diabet zaharat.

Sansele sunt destul de mari sa cunosti pe cineva care are diabet. De fapt, este posibil sa ai si tu aceasta boala. Majoritatea pacientilor diagnosticati anual cu aceasta boala - cei care au diabet de tip 2 - au obezitatea ca factor de risc principal. Dieta poate juca un rol major atat in preventia cat si in gestionarea diabetului de tip 2.

Un consum adecvat de legume si fructe, o alimentatie alcatuita din carbohidrati complecsi si din proteine din plante plus proteine marine - toate acestea sunt esentiale pentru un pacient diabetic. Dar sa pui in practica aceste "idealuri alimentare" poate fi de cele mai multe ori o adevarata provocare.

Una dintre cele mai studiate diete este cea mediteraneana - si adoptarea ei te ajuta nu numai in managementul diabetului, dar te si ajuta sa previi diabetul zaharat.

Componentele principale ale dietei mediteraneene: acesta este un mod de viata care include cantitati sanatoase de cereale integrale, fructe si legume, fasole, nuci, seminte si grasimi sanatoase, in special ulei de masline si acizi grasi Omega-3. Dieta a fost legata atat de reducerea diabetului, cat si de reducerea factorilor de risc asociati cu boala, cum ar fi bolile de inima, accidentul vascular cerebral, hipertensiunea arteriala si boala arteriala periferica.

Mai multe studii au gasit o legatura intre grasimile sanatoase din dieta mediteraneana si un risc redus de diabet zaharat. Un studiu din 2014 a constatat ca acizii grasi Omega-3 au contribuit la reducerea riscului global de diabet. Studiul, realizat pe mai mult de 2000 de barbati, a aratat ca participantii cu cele mai ridicate niveluri de acizi grasi Omega-3 au avut un risc cu 33% mai mic de a dezvolta diabet decat articipantii cu concentratii mai mici de Omega-3.

Un alt studiu a aratat ca un consum de peste gras, care este de asemenea bogat in acizi grasi Omega-3, a fost asociat cu concentratii de glucoza mai scazute si cu un risc redus de diabet zaharat.

In cele din urma, un studiu din 2012 a aratat ca produsele alimentare cu un indice glicemic foarte mic, cum ar fi ouale sau untul de arahide natural, au reprezentat un mic dejun mai bun pentru a tine glicemia sub control. Sursa.

Citeste si: 6 obiceiuri sanatoase pentru inima oricarei femei 

Ai sub 55 de ani? Depresia iti creste riscul de a suferi... 

Vara asta, 7 alimente reduc stresul si depresia 

Ce se intampla cand corpul tau e sub influenta cafeinei

4 legume hranitoare, esentiale pentru sanatatea ta

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
02 dec